Neler Yeni

Çözüldü✓ Acil! B550M Secure Boot aktif ettim ve ekranım gitti

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım ve açtım, daha sonra secure boot açmam gerekti, açtıktan sonra bilgisayar açıldı ama ekran gelmedi ve gelmemeye devam ediyor, lütfen yardım edin

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Gigabyte marka mı?

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım ve açtım, daha sonra secure boot açmam gerekti, açtıktan sonra bilgisayar açıldı ama ekran gelmedi ve gelmemeye devam ediyor, lütfen yardım edin
Hocam win format usbsi takılıysa pcye çıkarın

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantisi var mı
Var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam win format usbsi takılıysa pcye çıkarın
Takılı değil

Detayı şöyle;
Ben bugün bilgisayarı kurdum, BIOS güncelledim Win11 yükledim,açtım ve test ettim. Fakat secure Boot'u açmam gerekiyordu, daha sonra Secure Boot'u açtıktan sonra bilgisayarım kapandı ve tekrar açıldı, bu andan itibaren ekrana hiçbir şey gelmedi. BIOS sıfırlama hakkındaki herşeyi yaptım fakat BIOS sıfırlanmadı.

Sistem bilgileri;
Gigabyte B550M d3sh v1.4
Amd Ryzen 7 5800X
Gigabyte RTX 3060 Eagle
2x16GB Corsair 3600mhz RAM
Corsair 240mm Sıvı Soğutma
Corsair 800w power supply (hatırlamıyorum bunu tam)

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Var

Takılı değil

Detayı şöyle;
Ben bugün bilgisayarı kurdum, BIOS güncelledim Win11 yükledim,açtım ve test ettim. Fakat secure Boot'u açmam gerekiyordu, daha sonra Secure Boot'u açtıktan sonra bilgisayarım kapandı ve tekrar açıldı, bu andan itibaren ekrana hiçbir şey gelmedi. BIOS sıfırlama hakkındaki herşeyi yaptım fakat BIOS sıfırlanmadı.

Sistem bilgileri;
Gigabyte B550M d3sh v1.4
Amd Ryzen 7 5800X
Gigabyte RTX 3060 Eagle
2x16GB Corsair 3600mhz RAM
Corsair 240mm Sıvı Soğutma
Corsair 800w power supply (hatırlamıyorum bunu tam)
Garantiye gider muhtemelen veya BIOS Flashback var ise BIOS Flashback yapın belki çözer

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Q Flash plus flashback' in Gigabyte ismi olması lazım. BIOS' u baştan kurmanız lazım belki çözer çözmez ise mecbur garantiye.
Sanırım BIOS için uygun olan USB portuna takıp q flash button' a basıp sistem açılana kadar beklemeniz lazım.

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
Q Flash plus flashback' in Gigabyte ismi olması lazım. BIOS' u baştan kurmanız lazım belki çözer çözmez ise mecbur garantiye.
Sanırım BIOS için uygun olan USB portuna takıp q flash button' a basıp sistem açılana kadar beklemeniz lazım.
Arkadaşım dediğini okumadan önce yaptım okusaydım da yapardım bu bilgi için teşekkür ederim işe yaradı

Doğruca garantiye
Düzelttim, gerek kalmadı 😂

Arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar için anlatayım, 20 tane hint kaynak ve 10 tane de redditten okuduklarımla hiçbir şey anlamadım. Daha sonra Q flash özelliğini araştırdım.( Bu süreçti, çözüm buranın altında...)

Şimdi güncel BIOS'u flashınıza indirin,(flash FAT32 biçimlendirilmiş olsun). orada versiyon yazan ismi gigabyte.bin olarak değiştirin.(Bunları başka pcde yapacaksınız :) .)

Kasayı tamamen fişten sökün, 10 saniye sonra geri takın ve flash'ı bios yuvasına yerleştirin, 5 saniye bekleyin. Daha sonra ise anakartınızda küçücuk bir beyaz tuş var(Eğer Gigabyte B550M D3SH ise), hiçbir tuşa basmadan o tuşa basın ve 3-4 dakika bekleyin daha sonra hayırlı olsun bios geliyor.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Arkadaşım dediğini okumadan önce yaptım okusaydım da yapardım bu bilgi için teşekkür ederim işe yaradı

Düzelttim, gerek kalmadı 😂

Arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar için anlatayım, 20 tane hint kaynak ve 10 tane de redditten okuduklarımla hiçbir şey anlamadım. Daha sonra Q flash özelliğini araştırdım.( Bu süreçti, çözüm buranın altında...)

Şimdi güncel BIOS'u flashınıza indirin,(flash FAT32 biçimlendirilmiş olsun). orada versiyon yazan ismi gigabyte.bin olarak değiştirin.(Bunları başka pcde yapacaksınız :) .)

Kasayı tamamen fişten sökün, 10 saniye sonra geri takın ve flash'ı bios yuvasına yerleştirin, 5 saniye bekleyin. Daha sonra ise anakartınızda küçücuk bir beyaz tuş var(Eğer Gigabyte B550M D3SH ise), hiçbir tuşa basmadan o tuşa basın ve 3-4 dakika bekleyin daha sonra hayırlı olsun bios geliyor.
Gecmis olsun dostum. Dicem de geçmiş zaten :ROFLMAO:

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
Ama tek sıkıntı artık Secury Boot'u açmaya korkuyorum 🥺🥺🥺

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri