Neler Yeni

Çözüldü✓ Acil! B550M Secure Boot aktif ettim ve ekranım gitti

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,718
İsim
Hacı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,718
İsim
Hacı

ugurthrqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Uğur Tahiroğlu
Arkadaşım dediğini okumadan önce yaptım okusaydım da yapardım bu bilgi için teşekkür ederim işe yaradı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzelttim, gerek kalmadı 😂

Arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar için anlatayım, 20 tane hint kaynak ve 10 tane de redditten okuduklarımla hiçbir şey anlamadım. Daha sonra Q flash özelliğini araştırdım.( Bu süreçti, çözüm buranın altında...)

Şimdi güncel BIOS'u flashınıza indirin,(flash FAT32 biçimlendirilmiş olsun). orada versiyon yazan ismi gigabyte.bin olarak değiştirin.(Bunları başka pcde yapacaksınız :) .)

Kasayı tamamen fişten sökün, 10 saniye sonra geri takın ve flash'ı bios yuvasına yerleştirin, 5 saniye bekleyin. Daha sonra ise anakartınızda küçücuk bir beyaz tuş var(Eğer Gigabyte B550M D3SH ise), hiçbir tuşa basmadan o tuşa basın ve 3-4 dakika bekleyin daha sonra hayırlı olsun bios geliyor.
Kral bunu yarın denicem inşallah

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
Konu yükseltildiğine göre ben de belirteyim. Gigabyte B660M DS3H anakarta sahibim, aynı durumu yaşadım ve Flash'a sahip değildim.
Sorunun temeli Gigabyte'in secure boot atınca ismini hatırlamadığım bir özelliği olmayan ekran kartlarında görüntü gelmemesi kaynaklı.
İşlemcim i5-13600K modeli olduğu için, dahili grafik işlemcisine sahip işlemcilerde; PC'yi kapatıp anakart pilini çıkartıp taktım, monitörü anakart HDMI portuna bağlayıp BIOS'a girebildim. Sonrasında ayarları kurcalayarak sorunu ekstra bir Flashback (Q-Flash) veya farklı bir ekran kartı takmadan çözebildim.
Umarım başkalarına yardımcı olur.

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
Konu yükseltildiğine göre ben de belirteyim. Gigabyte B660M DS3H anakarta sahibim, aynı durumu yaşadım ve Flash'a sahip değildim.
Sorunun temeli Gigabyte'in secure boot atınca ismini hatırlamadığım bir özelliği olmayan ekran kartlarında görüntü gelmemesi kaynaklı.
İşlemcim i5-13600K modeli olduğu için, dahili grafik işlemcisine sahip işlemcilerde; PC'yi kapatıp anakart pilini çıkartıp taktım, monitörü anakart HDMI portuna bağlayıp BIOS'a girebildim. Sonrasında ayarları kurcalayarak sorunu ekstra bir Flashback (Q-Flash) veya farklı bir ekran kartı takmadan çözebildim.
Umarım başkalarına yardımcı olur.
benim durumum gibi bazı durumlarda bios pili ve kısa devre sorunu çözmüyor, en sağlıklı çözüm usb bulup flashback(Q-Flash) yapmanızdır. Bu dediğinizde grafik işlemciniz varsa tabi durum daha kolay...

ugurthrqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Uğur Tahiroğlu
benim durumum gibi bazı durumlarda bios pili ve kısa devre sorunu çözmüyor, en sağlıklı çözüm usb bulup flashback(Q-Flash) yapmanızdır. Bu dediğinizde grafik işlemciniz varsa tabi durum daha kolay...
B550m ds3h 1.5 rev gigabyte anakartım var flaşback tuşu yok

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
B550m ds3h 1.5 rev gigabyte anakartım var flaşback tuşu yok
hocam kasanızın içinde alt bölümde beyaz bir tuş olması gerekiyor benim versiyonum rev1.4 ve bende mevcut kasayı açıp şimdi size yerini gösteriyorum.

Ekler

• IMG-20230329-WA0000.jpg
    IMG-20230329-WA0000.jpg
    311.1 KB · Hit: 56

ugurthrqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Uğur Tahiroğlu
hocam kasanızın içinde alt bölümde beyaz bir tuş olması gerekiyor benim versiyonum rev1.4 ve bende mevcut kasayı açıp şimdi size yerini gösteriyorum.
Hocam teşekkür ederim rev 1.5. Modeli flashback yok

Apu işlemci bulup ekran kartı takmadan hdmi porta bağlanıp biosu açma imkanım varmıdır , yada farklı bir ekran kartı takıp aynı işlemlerle açabilirmiyim acaba garantiye gönderip sürenin uzamasını beklemek istemiyorum şahsen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,894
Üyeler
165,088
Son üye
emirosmanoglu
Top Bottom