Neler Yeni

Acil yardım Monitör 120hz veriyor

Aaahmt

80+ Silver
Merhaba bugün HP omen 165hz 1ms monitör aldım biraz eski bir laptoba, kalitesiz bir hdmı kabloyla bağladım. Fakat görüntüler iyiydi ama pek iyi değildi, ayrıca maksimum 120hz e yükseltebiliyordum.

165hz olan monitörün kalitesiz hdmı kablo, biraz eski bir laptoba bağlanması etkeni 120hz olmasını etkiler mi?

Ayrıca görüntüler çok iyi değildi laptopda ki gpu görüntüyü etkiler mi?

Monitörde ki ölü piksel, veya yapılması gereken testleri nasıl yapabilirim, neler yapmam gerekiyor
Sorularım bu kadardı şimdiden çok teşekkür ederim

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,162
İsim
Yusuf Karakaya
165 hz için dp kablo gerekiyor diye biliyorum

Buğrahan Mert

80+ Silver
Merhaba bugün HP omen 165hz 1ms monitör aldım biraz eski bir laptoba, kalitesiz bir hdmı kabloyla bağladım. Fakat görüntüler iyiydi ama pek iyi değildi, ayrıca maksimum 120hz e yükseltebiliyordum.

165hz olan monitörün kalitesiz hdmı kablo, biraz eski bir laptoba bağlanması etkeni 120hz olmasını etkiler mi?

Ayrıca görüntüler çok iyi değildi laptopda ki gpu görüntüyü etkiler mi?

Monitörde ki ölü piksel, veya yapılması gereken testleri nasıl yapabilirim, neler yapmam gerekiyor
Sorularım bu kadardı şimdiden çok teşekkür ederim
Ölü piksel çok kolay YouTubeda videoları var 120hz bence ara kablolarla ilgili

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,447
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bildiğim kadarıyla yenileri dışında eski HDMI lar ile 165hz alamazsınız.

Aaahmt

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
165 hz için dp kablo gerekiyor diye biliyorum
Kutu içeriğinde DP kablo çıktı sanırım ben daha önce hiç görmedim. Laptopta denemem gerektiği için hdmı kablosu ile bağladım ondan dolayı olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ölü piksel çok kolay YouTubeda videoları var 120hz bence ara kablolarla ilgili
Birkaç video izledim fakat ölü piksele rastlamadım. Düşünüyorum ya gözümden kaçtıysa aslında ölü pixsel varsa vs diye

chevalier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
helsinki
Yanlış Bilgilendirme
HDMI Maksimum 120 veriyor. Dp kablosuyla dene o port girişi yoksa dönüştürücüler oluyor onlardan alabilirsin.

Aaahmt

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla yenileri dışında eski HDMI lar ile 165hz alamazsınız.
Bilgisayar aldığım zaman DP kablo ile deneyeceğim teşekkür ederim

HDMI Maksimum 120 veriyor. Dp kablosuyla dene o port girişi yoksa dönüştürücüler oluyor onlardan alabilirsin.
Laptop benim değil sadece test amacıyla birkaç saatliğine aldım çok sorun değil sanırım.
Ayrıca şunu sormak istiyorum (umarım rahatsız etmiyorumdur)
Laptopta sanırım biraz eski bir ekran kartı var ve bu monitöre biraz takılmalar, biraz görüntü kalitesinde düşüş vs yaşatıyor ben böyle düşünüyorum ekran kartı bunlara sebep olabilir mi?

ZeusTR

80+
Görüntü biraz solukmuydu benim arkadaşımda almıştı görüntüden memnun kalmadı ve ölü piksell vardı iade etti

Aaahmt

80+ Silver
Görüntü biraz solukmuydu benim arkadaşımda almıştı görüntüden memnun kalmadı iade etti
Eski bir laptoba göre aşırı derecede renki ve güzeldi. sadece pikselleri sayıyordum sanırım laptootan kaynaklı

Görüntü biraz solukmuydu benim arkadaşımda almıştı görüntüden memnun kalmadı ve ölü piksell vardı iade etti
Fotoğraf ekleyeyim

IMG-20221124-WA0002.jpeg

ZeusTR

80+
Eski bir laptoba göre aşırı derecede renki ve güzeldi. sadece pikselleri sayıyordum sanırım laptootan kaynaklı

Fotoğraf ekleyeyim

Alıntıyı görüntüle
Eski laptoba göre tabii ki iyidir arkadaşım daha önceden birsürü monitör kullandığı için görüntü kalitesini farkedebiliyor sende ölü piksell çıktımı test ettinmi

Aaahmt

80+ Silver
Eski laptoba göre tabii ki iyidir arkadaşım daha önceden birsürü monitör kullandığı için görüntü kalitesini farkedebiliyor sende ölü piksell çıktımı test ettinmi
Birkaç video izledim fakat pek detaylı bakamadım ölü piksel tecrübem yok nasıl bi şeydir vs bilmiyorum. %80 ihtimalle ölü pixsel yok

Hdmi 144HZ 2K hatta 2.1 ile rahat bir şekilde 2K 165HZ verebilir
Kabloyu nerden bulduğumu bilmiyorum ama eski olduğunu düşünüyorum. Hdmı kablosunun eski olmasının bir etkeni var mıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,825
Üyeler
164,565
Son üye
tunajn
Top Bottom