Neler Yeni

Acil yardım valorant hangi ekran kartımı kullanıyor? Entegre mi Nvidia mı?

Emir0576

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emir
Arkadaşlar selam. Bneim laptop acer nitro 5. I5 11300h gtx 1650gddr6 1x16 gb 3200mhz ramim var. Diğer valorant fps testlerine baktığımda (aynısı değil,i5 10300h olan, birbirlerine çok yakın hatta benimki daha iyi bi tık) onlar 160 fps çatışmada da 100 fps alırken yüksek grafiklerde, ben en düşükte bile çatışmada 75 85 fps alıyorum. Normalde ise 120 130fps adam görünce 80lere düşüyor. Ekranım 144 hz olduğu için canımı sıkıyor. Aklıma entegre ekran kartını kullandığı geldi nvidia ayarları, program ayarlarından ''yüksek performanslı nvidia işlemcisini'' seçtim. Değişen olmadı. Sonra entegreyi seçtim gene aynı fps. Tahminimce gtx 1650ye alamıyorum entegrede kaldı. Yarımcı olabilecek var mı anlamadım bu değerler normal mi yanlış ekran kartını mı kullanıyor nasıl düzeltcem? Lütfen yardım arkadaşlar en azından bi yazın

NOT:Bir de ekran kartı valonun fpsini çok değiştirir mi işlemci bazlı olduğunu duydum

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Oyunda ikisinden de kullanır. Çoğunlukla Harici olanı kullanmasını istiyorsanız Windows'un görüntü ayarlarından grafik kısmına gelip VALORANT'ı Maksimum Performans'a çekmeli ve NVIDIA Denetim masasından bazı ayarlamalar yapmalısınız.

Emir0576

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değil malesef ama nereden kaynaklandığı hakkında bilgim yok. Bilen arkadaşlar doluşur birazdan yardımcı olur.
inş doluşur bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunda ikisinden de kullanır. Çoğunlukla Harici olanı kullanmasını istiyorsanız Windows'un görüntü ayarlarından grafik kısmına gelip VALORANT'ı Maksimum Performans'a çekmeli ve NVIDIA Denetim masasından bazı ayarlamalar yapmalısınız.
Entegreye de alsam nvidia ya da alsam ikisini de aynı hala.

Úrsula Corberó

80+ Bronze
Nividia denetim masasında her zaman yüksek performanslı olanı secin yani harici ekran kartını ve orta ayarlarda oyunu oyanyın bakalım ne olucak.

Emir0576

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı.
Nividia denetim masasında her zaman yüksek performanslı olanı secin yani harici ekran kartını ve orta ayarlarda oyunu oyanyın bakalım ne olucak.
Yazdığım değerler üstelik en düşükte. Bu bilgisayarda bile şu oyun ısındırıyor ya şaşırıyorum

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
nvidia denetim masasında el ile oyun yada uygulamaları nvidia kart ile kullan seçeneği var onu yapmanızı öneririm.
video linki de burada.

Emir0576

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emir
nvidia denetim masasında el ile oyun yada uygulamaları nvidia kart ile kullan seçeneği var onu yapmanızı öneririm.
video linki de burada.
Ben de burdan yapıyorum zaten kanka. Bir de windowsun grafik ayarlarından yapıyorum ikisinde de hala aynı değerler.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
o zaman çözümü bilemedim. Nvidia experience varsa ordan ayarlamayı dendinmi?

Emir0576

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emir
o zaman çözümü bilemedim. Nvidia experience varsa ordan ayarlamayı dendinmi?
Onu bi ara yüklemiştim ama sonra arkada çalıştırmak istemedim her ne kadar optimize ettiğini söylese bile. O yüzden sildim etkilemiş midir bilmem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,281
Üyeler
161,831
Son üye
Benamo
Top Bottom