ne için oc yapmak istiyorsunMerhaba, ADB ile telefon işlemcime overclock yapabilir miyim? Yapılabiliyor ise hangi kodları kullanmalıyım?
custom rom bulabilirsin acank tavsiye etmemçümkü çok sorun yaratırSentetik test uygulamalarında (AnTuTu, 3D Mark vb.) uygulamalarda ne kadar yükseğe çıkabileceğimi görmek için. Her türlü fan, soğutucum var ısınmadan yana bir problemim olmayacak.
Kernel kur onun dışı pek mümkün değil. Stock kernellerde yapabileceğin ayarlar da kısıtlı oluyor. sd636 1.8ghzyi 2.45ghzye çıkartmıştım tabi ısı ve performans sorunları yasatiyordu. 2.2 GHz stabildi çünkü sd636 sd660'in kısıtlanıp sunulmuş haliydi.Sentetik test uygulamalarında (AnTuTu, 3D Mark vb.) uygulamalarda ne kadar yükseğe çıkabileceğimi görmek için. Her türlü fan, soğutucum var ısınmadan yana bir problemim olmayacak.
Custom rom ile overclock yapılmıyor. Ayrıca kullandığım telefona özel custom rom bulunmuyor. Tek amacım ADB ile işlemciye hız aşırtma yapabilmek. Normalde magisk ile yamalardım telefonu ancak banka uygulamalarında ve gelecekki güncellemelerde ve güvenlik sorunları yaşamamak amaçlı root atmıyorum. ADB ile yapmanında mümkün olduğunu düşünüyorum ancak hiçbir yerde kodunu bulamadım.custom rom bulabilirsin acank tavsiye etmemçümkü çok sorun yaratır
ADB ile yapamam yani değil mi?Kernel kur onun dışı pek mümkün değil. Stock kernellerde yapabileceğin ayarlar da kısıtlı oluyor.
Root erişimi şart malesef.Custom rom ile overclock yapılmıyor. Ayrıca kullandığım telefona özel custom rom bulunmuyor. Tek amacım ADB ile işlemciye hız aşırtma yapabilmek. Normalde magisk ile yamalardım telefonu ancak banka uygulamalarında ve gelecekki güncellemelerde ve güvenlik sorunları yaşamamak amaçlı root atmıyorum. ADB ile yapmanında mümkün olduğunu düşünüyorum ancak hiçbir yerde kodunu bulamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ADB ile yapamam yani değil mi?
anladım custom romlarda bir çok kez dikkat ettim frekanslar arttırılmış olarak denk geldi ancak root olmadan yapamazsınızCustom rom ile overclock yapılmıyor. Ayrıca kullandığım telefona özel custom rom bulunmuyor. Tek amacım ADB ile işlemciye hız aşırtma yapabilmek. Normalde magisk ile yamalardım telefonu ancak banka uygulamalarında ve gelecekki güncellemelerde ve güvenlik sorunları yaşamamak amaçlı root atmıyorum. ADB ile yapmanında mümkün olduğunu düşünüyorum ancak hiçbir yerde kodunu bulamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ADB ile yapamam yani değil mi?
Root varsa her telefona yapılıyor diye biliyorum bende. ADB ile yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istemiştim sadece.Ve her telefonda olmuyor o hız asirtmasi yanlış hatırlamıyorsam Xiaomi kernel kaynak kodlarını paylaştığı için yapılabiliyor. Diğerlerini bilmem.