ADB ile Telefona Overclock Yapılabilir mi?

emo38

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhaba, ADB ile telefon işlemcime overclock yapabilir miyim? Yapılabiliyor ise hangi kodları kullanmalıyım?

ne için oc yapmak istiyorsun
Sentetik test uygulamalarında (AnTuTu, 3D Mark vb.) uygulamalarda ne kadar yükseğe çıkabileceğimi görmek için. Her türlü fan, soğutucum var ısınmadan yana bir problemim olmayacak.

Sentetik test uygulamalarında (AnTuTu, 3D Mark vb.) uygulamalarda ne kadar yükseğe çıkabileceğimi görmek için. Her türlü fan, soğutucum var ısınmadan yana bir problemim olmayacak.
custom rom bulabilirsin acank tavsiye etmemçümkü çok sorun yaratır

Kernel kur onun dışı pek mümkün değil. Stock kernellerde yapabileceğin ayarlar da kısıtlı oluyor. sd636 1.8ghzyi 2.45ghzye çıkartmıştım tabi ısı ve performans sorunları yasatiyordu. 2.2 GHz stabildi çünkü sd636 sd660'in kısıtlanıp sunulmuş haliydi.

custom rom bulabilirsin acank tavsiye etmemçümkü çok sorun yaratır
Custom rom ile overclock yapılmıyor. Ayrıca kullandığım telefona özel custom rom bulunmuyor. Tek amacım ADB ile işlemciye hız aşırtma yapabilmek. Normalde magisk ile yamalardım telefonu ancak banka uygulamalarında ve gelecekki güncellemelerde ve güvenlik sorunları yaşamamak amaçlı root atmıyorum. ADB ile yapmanında mümkün olduğunu düşünüyorum ancak hiçbir yerde kodunu bulamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kernel kur onun dışı pek mümkün değil. Stock kernellerde yapabileceğin ayarlar da kısıtlı oluyor.
ADB ile yapamam yani değil mi?

Custom rom ile overclock yapılmıyor. Ayrıca kullandığım telefona özel custom rom bulunmuyor. Tek amacım ADB ile işlemciye hız aşırtma yapabilmek. Normalde magisk ile yamalardım telefonu ancak banka uygulamalarında ve gelecekki güncellemelerde ve güvenlik sorunları yaşamamak amaçlı root atmıyorum. ADB ile yapmanında mümkün olduğunu düşünüyorum ancak hiçbir yerde kodunu bulamadım.

Root erişimi şart malesef.

anladım custom romlarda bir çok kez dikkat ettim frekanslar arttırılmış olarak denk geldi ancak root olmadan yapamazsınız

Ve her telefonda olmuyor o hız asirtmasi yanlış hatırlamıyorsam Xiaomi kernel kaynak kodlarını paylaştığı için yapılabiliyor. Diğerlerini bilmem.

Ve her telefonda olmuyor o hız asirtmasi yanlış hatırlamıyorsam Xiaomi kernel kaynak kodlarını paylaştığı için yapılabiliyor. Diğerlerini bilmem.
Root varsa her telefona yapılıyor diye biliyorum bende. ADB ile yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istemiştim sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,040
Üyeler
185,018
Son üye
aras1535
Geri