Neler Yeni

İnceleme Adobe Dijital Lisans Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Sadece 1$ gibi bir fiyata Windows 10 Pro lisans satışı yapan ve herhangi bir hata sonucunda insanlara oldukça yardımsever bir şekilde davranan insanlar bu durumu görseydi ne gibi düşüncelere sahip olurdu merak ediyorum.
Konunun win 10 lisansı ile alakası yok ki. Adobe ürünlerini lisansı diye cracki satıyorlar demiş.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Sanırım dikkat etmediniz; ama mesaj bir önceki kullanıcıya bir yanıt olarak sunulmuştu.
O da win 10 lisansı satanları kötülememiş ki. Dediği şey,
Windows için neysede sadece lisans anahtarı giriyorsun tehlikesi yok
İmla ve yazım hatalarından dolayı çok anlaşılmasa da demeye çalıştığı şey, "Windows için tehlike yok. Zaten sadece lisans anahtarı giriyorsun." Daha sonra parayla crack satanlara laf söylemiş.

Annawork

80+

İmla ve yazım hatalarından dolayı çok anlaşılmasa da demeye çalıştığı şey, "Windows için tehlike yok. Zaten sadece lisans anahtarı giriyorsun." Daha sonra parayla crack satanlara laf söylemiş.
Mesajlarımda kötülediğine yönelik herhangi bir söylem bulunmuyor.

Asıl noktayı kaçırıyorsunuz...
Anlatılmak istenen şey; $1 gibi bir fiyata Windows 10 Pro lisans satışı yapan kişilerin, bazı insanların CRACK işlemi uygulanmış yazılımları "YASAL" adı altında insanlara sunduklarını ve başarılı bir şekilde minimum $5 maksimum $100 gibi bir fiyata satışını yaptıklarını gördüklerinde/duyduklarında ne gibi düşüncelere sahip olacaklarının merakına dair bir mesajdı.

Bu insanların aksine onlar gerçek anlamda ortalama $100 dolar değerindeki bir lisansı minimum $1 gibi bir fiyata bizlere sunuyorlar.

Logithx

80+ Bronze

Senin amacın ne milleti düzeltmek mi anlayan anladı benim yazdığımın aynısını geri yazmışsın bu kadar egolu olmayın milletin yazdığında bir şey aramayın konudan sapmayın yazmak için yazıyorsunuz kim imla kurallarına noktalama işaretlerine uyuyor bunu takıntı yaptıysan başka bir forum var herkes bilir o tarafa geçiş yapabilirsin yazdığımı bir tek sen anlamamışsın aradan sen çıktın o zaman dönüp kendine bakacaksın..

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İlgili ilanların linkini alabilir miyiz? Hep birden şikayet edelim.

Annawork

80+
İlgili ilanların linkini alabilir miyiz? Hep birden şikayet edelim.
O kadar çok var ki hangi birisini şikâyet edebilirler emin değilim.
Bulabildiklerimi metin dosyasına aktardım ve buluta yükledim. Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili ilan bağlantıları için tıklayınız.

Not: Bu ilanlar sadece N11 ve HEPSİBURADA sitesindeki ilanlar. Bunların dışında Gittigidiyor, Trendyol gibi platformları incelemedim.
Ayrıca "Adobe Lisans Satın Al" gibi bir arama gerçekleştirdiğinizde "Google" aramalarında ki bazı diğer sitelerde de bu ilanları net bir şekilde görebilirsiniz.

Sorduğum soruyu ilgili ilanın "Soru & Cevap" kısmında bile göremiyoruz.
Sunulan soruyu diğer insanların görmemesi için cevap esnasında "İlanda Gözükmesin" gibi bir seçeneği aktif etmiş gibiler.

Ekler

• {8E95D868-3631-4D3D-A7B0-94524255B399}.png
    {8E95D868-3631-4D3D-A7B0-94524255B399}.png
    65.8 KB · Hit: 49
Son düzenleme:

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Merhaba,

Gün içerisinde Adobe Acrobat Pro'nun kalıcı lisansı için satın alma sayfasına yöneldim ve birkaç kere kullanacağım bir program için oldukça pahalı ($449) olduğunu gördüm.

Daha ucuza bulabilir miyim düşüncesi ile birkaç arama yaptım ve Hepsiburada, N11 ve diğer bazı siteler üzerinde 50₺ ile 150₺ arasında olan ilanlar gördüm.
Mümkün olması imkansız olan bu ilanların satıcılarına birkaç soru ilettim.

Bu soruların arasında lisans anahtarını Adobe sitesinden ilgili sürüme ait programı indirip kurduğumuzda çalışıp çalışmayacağına dair sorular yer alıyordu.

Sunulan cevaplar tahmin edilebileceği gibi "Hayır" oldu.

Kullanabilmeniz için onların sunduğu "Setup" ile kurulum yapmanız gerektiğini söylediler.
Bu da insanlara CRACK işlemi uygulanmış program ve o programa ait lisans anahtarı sattıklarının bir kanıtıydı.
Durumu netleştirmek adına Adobe ile iletişime geçtim ve durumu kendilerine ilettim.
Edindiğim bilgilere göre Adobe sadece 3 program için kalıcı lisans sunuyor ve bunların hiçbirisi $4 ile $15 arasında değil.

Bu programlar:

• Acrobat Pro 2020
  • Photoshop Elements 2022
  • Photoshop Elements 2022 & Premiere Elements 2022

Bu programların dışında Adobe Master Colletion 2020/2021 Dijital Lisans veya yukarıdaki ürünler dışında herhangi bir ürünün satışı hiçbir koşul altında mümkün değildir.

Yüzlerce insanın satın aldığı ve 5 yıldızlı puanlar ile süslediği bu ilanlara itibar etmeyiniz.
Herhangi bir ek programa gerek kalmadan direkt kurulum ile kullanabileceğiniz CRACK işleminden geçmiş programları "Yasal" olarak satan ilanlardan uzak durunuz.
ellerine sağlık

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
Furkan Emre Asım
Demek ki bedava peynir fare kabanında olur demeleri buymuş.
Çok güzel özetlemişsin. Bedava die kullanılan full programlarda birilerinin çıkarı var ki hayrına yapmıyor bunu sonuçta:)
Ne alakası var hocam? Crackerlarin cogu bu isi keyfi yapıyor. Uygulamalarin-oyunlarin korunması icin geliştirilen denuvo gibi korumaların her sürümü crackerlar icin heyecan verici yeni bir is

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Gönderdiğin doc belgesi ile yaptığım şikayet üzerine aldığım cevap. İnşallah benim başımı yakmazsın :D
adobeyasal.png

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Zaten Adobe kullanan da ne bileyim. Flash Player dışında iyi bir şeyleri olmadı. Zaten Flash Player de ücretsiz olduğundan.

Annawork

80+
Gönderdiğin doc belgesi ile yaptığım şikayet üzerine aldığım cevap. İnşallah benim başımı yakmazsın :D
Alıntıyı görüntüle
Hepsiburada'nın şikayetler sonucu herhangi bir aksiyon almaması ve N11'in de bu gibi durumlar için net bir kuralı olmadığı için konu ile ilgilenmesi için bizlerde direkt olarak Adobe ile 2 farklı kanaldan 4 farklı şekilde iletişime geçtik.

Konuya dair detayları kendilerine ilettik. Ve süreç içerisinde herhangi bir bilgi talebi isteğinde kendilerine yardımcı olacağımızı da bildirdik.
Geri dönüş sağladıklarında konuya dair gelişmeleri bu konuya ekleriz.

Not: Hepsiburada üzerinde bulunan ilgili ilanların bulunduğu sayfada ki "Hatalı İçerik Bildir" butonu ile ilanları defalarca bildirdik; ancak bu güne kadar herhangi bir aksiyon alınmadı.
N11'in ise bu gibi konularda net bir kuralının olduğunu bizler göremedik.
Ayrıca canlı sohbet üzerinden de sorduğumuz sorulara tatminkar bir yanıt alamadık.
İlgili ilanların kaldırılmasından ziyade satıcıların gerekli cezaları almalarını sağlayacak tek kişinin Adobe olduğunu düşünüyoruz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hepsiburada'nın şikayetler sonucu herhangi bir aksiyon almaması ve N11'in de bu gibi durumlar için net bir kuralı olmadığı için konu ile ilgilenmesi için bizlerde direkt olarak Adobe ile 2 farklı kanaldan 4 farklı şekilde iletişime geçtik.

Konuya dair detayları kendilerine ilettik. Ve süreç içerisinde herhangi bir bilgi talebi isteğinde kendilerine yardımcı olacağımızı da bildirdik.
Geri dönüş sağladıklarında konuya dair gelişmeleri bu konuya ekleriz.

Not: Hepsiburada üzerinde bulunan ilgili ilanların bulunduğu sayfada ki "Hatalı İçerik Bildir" butonu ile ilanları defalarca bildirdik; ancak bu güne kadar herhangi bir aksiyon alınmadı.
N11'in ise bu gibi konularda net bir kuralının olduğunu bizler göremedik.
Ayrıca canlı sohbet üzerinden de sorduğumuz sorulara tatminkar bir yanıt alamadık.
İlgili ilanların kaldırılmasından ziyade satıcıların gerekli cezaları almalarını sağlayacak tek kişinin Adobe olduğunu düşünüyoruz.
Ben WhatsApp İletişim üzerinden talep oluşturdum direkt. Yasal işlem başlatıldı diye dönüt aldım.

Top Bottom