İnceleme Adobe Dijital Lisans Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

Annawork

80+
Reaksiyon skoru
46
Merhaba,

Gün içerisinde Adobe Acrobat Pro'nun kalıcı lisansı için satın alma sayfasına yöneldim ve birkaç kere kullanacağım bir program için oldukça pahalı ($449) olduğunu gördüm.

Daha ucuza bulabilir miyim düşüncesi ile birkaç arama yaptım ve Hepsiburada, N11 ve diğer bazı siteler üzerinde 50₺ ile 150₺ arasında olan ilanlar gördüm.
Mümkün olması imkansız olan bu ilanların satıcılarına birkaç soru ilettim.

Bu soruların arasında lisans anahtarını Adobe sitesinden ilgili sürüme ait programı indirip kurduğumuzda çalışıp çalışmayacağına dair sorular yer alıyordu.

Sunulan cevaplar tahmin edilebileceği gibi "Hayır" oldu.

Kullanabilmeniz için onların sunduğu "Setup" ile kurulum yapmanız gerektiğini söylediler.
Bu da insanlara CRACK işlemi uygulanmış program ve o programa ait lisans anahtarı sattıklarının bir kanıtıydı.
Durumu netleştirmek adına Adobe ile iletişime geçtim ve durumu kendilerine ilettim.
Edindiğim bilgilere göre Adobe sadece 3 program için kalıcı lisans sunuyor ve bunların hiçbirisi $4 ile $15 arasında değil.

Bu programlar:

• Acrobat Pro 2020
  • Photoshop Elements 2022
  • Photoshop Elements 2022 & Premiere Elements 2022

Bu programların dışında Adobe Master Colletion 2020/2021 Dijital Lisans veya yukarıdaki ürünler dışında herhangi bir ürünün satışı hiçbir koşul altında mümkün değildir.

Yüzlerce insanın satın aldığı ve 5 yıldızlı puanlar ile süslediği bu ilanlara itibar etmeyiniz.
Herhangi bir ek programa gerek kalmadan direkt kurulum ile kullanabileceğiniz CRACK işleminden geçmiş programları "Yasal" olarak satan ilanlardan uzak durunuz.

Son düzenleme:
Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş , ellerinize sağlık.

Crack işleminden geçen program ile lisanslı program arasındaki fark nedir?

Crack ile o programın geliştirilmesinde çalışan kişilerin hakkına giriyorsun. 2. Olarak crack lerda virüs olma ihtimali yüksek oluyor.

Crack için para ödeyen de ne bileyim ...

Crack işlemi uygulanmış yazılımlar/programlar kod bilgisine sahip insanlar tarafından .exe veya bazı .dll uzantısına sahip dosyaların tersine mühendislik işlemleri uygulanarak yaygın bir kelime olan "Hack" işleminden geçmiş programlardır.
Ve bu tersine mühendislik esnasında içerisine zararlı yazılımlar/komutlar eklenebilir ki bu olasılık %99.99'dur.
Lisanslı programlar; yani lisans anahtarları ile aktive edilebilen programlar, o programları kullanabilmenizi sağlayan yasal lisans anahtarları ile kalıcı veya belirli bir süre boyunca kullanmanızı sağlayan programlardır.

Buna ek olarak bazı programlarda lisans anahtarı yerine lisans dosyası sunulur; buna örnek olarak "Winrar" lisans anahtarı girmenize olanak sağlayan bir sistem ile değil programı satın aldığınızda tarafınıza iletilen bir aktive dosyası (rarreg.key) ile full sürüme yükseltilir.

Not: Bu her program için geçerli değildir!

Crack işlemi uygulanmış yazılımları kullanmak için ücret ödemenize gerek yoktur ve birçok programı bazı platformlar aracılığı ile elde edebilirsiniz ve ücret sizsinizdir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş , ellerinize sağlık.
Böyle bir paylaşımı yapmak zorunda kalmak istemezdim; ancak yüzlerce insanın bu ilanlar ile dolandırıldıklarını gördüğümde en azından bu konuda bir araştırma yapmayı akıl edenlerin ulaşabilecekleri bir bilgi olmasını istedim.
Eğer ilanları değerlendirenler kadar değerlendirmeyen alıcılar da varsa bu ciddi boyutlara ulaşıyor demektir.

En kötüsü de bazı Adobe Master Colletion 2020 adı altındaki ilanların 1000₺ olması ve en az 4 & 5 değerlendirme yapan alıcıların bulunması.

Son düzenleme:
Crack işlemi uygulanmış yazılımlar/programlar kod bilgisine sahip insanlar tarafından .exe veya bazı .dll uzantısına sahip dosyaların tersine mühendislik işlemleri uygulanarak yaygın bir kelime olan "Hack" işleminden geçmiş programlardır.
Ve bu tersine mühendislik esnasında içerisine zararlı yazılımlar/komutlar eklenebilir ki bu olasılık %99.99'dur.
Lisanslı programlar; yani lisans anahtarları ile aktive edilebilen programlar, o programları kullanabilmenizi sağlayan yasal lisans anahtarları ile kalıcı veya belirli bir süre boyunca kullanmanızı sağlayan programlardır.

Buna ek olarak bazı programlarda lisans anahtarı yerine lisans dosyası sunulur; buna örnek olarak "Winrar" lisans anahtarı girmenize olanak sağlayan bir sistem ile değil programı satın aldığınızda tarafınıza iletilen bir aktive dosyası (rarreg.key) ile full sürüme yükseltilir.

Not: Bu her program için geçerli değildir!

Crack işlemi uygulanmış yazılımları kullanmak için ücret ödemenize gerek yoktur ve birçok programı bazı platformlar aracılığı ile elde edebilirsiniz ve ücret sizsinizdir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle bir paylaşımı yapmak zorunda kalmak istemezdim; ancak yüzlerce insanın bu ilanlar ile dolandırıldıklarını gördüğümde en azından bu konuda bir araştırma yapmayı akıl edenlerin ulaşabilecekleri bir bilgi olmasını istedim.
Eğer ilanları değerlendirenler kadar değerlendirmeyen alıcılar da varsa bu ciddi boyutlara ulaşıyor demektir.

En kötüsü de bazı Adobe Master Colletion 2020 adı altındaki ilanların 1000₺ olması ve en az 4 & 5 değerlendirme yapan alıcıların bulunması.
Demek ki bedava peynir fare kabanında olur demeleri buymuş.
Çok güzel özetlemişsin. Bedava die kullanılan full programlarda birilerinin çıkarı var ki hayrına yapmıyor bunu sonuçta:)

Demek ki bedava peynir fare kabanında olur demeleri buymuş.
Çok güzel özetlemişsin. Bedava die kullanılan full programlarda birilerinin çıkarı var ki hayrına yapmıyor bunu sonuçta:)
Bulundukları evin anahtarını tanımadıkları bir insana veya insanlara vermenin herhangi bir problem yaşatmayacağını düşünen insanlar için bu sorun teşkil etmeyecektir.
Anahtarın sahip olduğu kapıyı internet ile aktif etmedikleri ve etmeyecekleri sürece ve yaşanabilecek sistem arızalarına ait olasılıkları ve bu olasılıklara ait yaşanabilecek donanımsal problemleri göz ardı edersek güvenli sayılabilir.

Ben cracklı oyun cok kullanıyorum.Bır gun patlar mıyım bundan patlarsam chrome de cok sıfrem kayıtlı :D

Bu konuda net bir şey söylemek imkansız.
İçerisine ne gibi bir yazılım yüklediklerini bilemeyiz; sadece Antivirüs programlarının sonuçlarında sizlere söylenen tanımı görebilirsiniz.
Mümkün olduğu sürece kullanmamak en iyisi.
Ben kullanmadığım takdirde bile tarayıcı üzerine hiçbir hesabın şifresini veya mail adresini kayıt etmiyorum ve buna ek olarak sürekli "Gizli Mod" kullanıyorum.
Tek problem Crack'li oyun veya programlar da değil. Kullandığınız eklentiler bile tarayıcı üzerindeki anlık veya kayıtlı bilgilere erişme gibi komutlar yürütebilir.
Türkiye şartlarında son kararı sadece siz verebilirsiniz.

Not: Hiçbir zaman hesap bilgilerinizin güvenliğini bir tarayıcının veya bilgisayarın "Nasılsa kayıtlı ve hatırlıyor" düşüncesine emanet etmeyiniz.

Crack yapıyorsun ve para ödüyorsun Bruh.

Windows için neysede sadece lisans anahtarı giriyorsun tehlikesi yok adamlara bak zaten internette bu programların crackli versiyonlarını insanlar bulabiliyor adamlar işi ticarete dökmüşler ne güzel iş arkadaş..

Sadece 1$ gibi bir fiyata Windows 10 Pro lisans satışı yapan ve herhangi bir hata sonucunda insanlara oldukça yardımsever bir şekilde davranan insanlar bu durumu görseydi ne gibi düşüncelere sahip olurdu merak ediyorum.

Geri