Çözüldü✓ AMD Adrenalin Kayıt ve Yayın sekmesi yok

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
249
Aktif olarak 9070 XT ekran kartını kullanıyorum. kesinlikle emin olduğum bişi varsa oda ilk zamanlarda sekmede Kayıt ve yayın sekmesinin olduğu idi. Kayıt ile alakalı işim olduğundan adrenaline bakmak istediğimde kayıt ve yayın sekmesinin hiç bi şekilde olmadığını farkettim. kullandığım güncel sürüm 25.10.30 sürümüdür.

Windows genel bir güncelleme indirmiş.
Ddu ile ekran kartı driverini silip ayarlarından Windows driver engelleyi işaretlemen lazım.
Sonra tekrar indir.

Windows genel bir güncelleme indirmiş.
Ddu ile ekran kartı driverini silip ayarlarından Windows driver engelleyi işaretlemen lazım.
Sonra tekrar indir.
saolun hocam bi deneyeceğim. önceliğim şuanda adrenaline gelen yeni 25.11.1 sürümü güncellemek. birde bu tarz sorunlar yaşayan insanların genel problemi entegre gpuda encoder çekirdeği olmadığından yazılımın engellediği söleniyor. öncellikle bu güzergahı deneyip olmassa driverları tekrardan yükleyeceğim.

Sorunu Çözdüm. aynı problemi yaşayan arkadaşlar için açıklama yapacağım.

Eğer hem entegre hemde dahili ekran kartı kullanıyorsanız entegre işlemci GPU sunda encoder çekirdekleri (Aynı şekilde 6500-6600xt kartlarındada yokmuş sanırsam biraz internette araştırıp encoder çekirdeği olup olmadığını araştırın) olmadığından kaynaklı AMD yazılımı ekran kaydı almanızı engelliyor.

Eğer anakartınız destekliyor ise bios üzerinden bu dahili grafik işlemcisini kapatabilirsiniz fakat ben bu yöntemi mantıklı bulmuyorum. olası bi durumda gerekebilir. en kısa ve kolay yolu bilgisayarınızdan Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcılarından Entegre ekran kartını bulup cihazı devre dışı bırakmayı seçin. ardından bilgisayarını tekrardan başlatıp tekrardan bakın. eğer hala yok ise DDU ile driverları sıfırdan kurulması bu sorunu çoğunlukla çözüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,017
Üyeler
184,718
Son üye
legentimus
Geri