AOE4 oyununu uzun süredir oynuyorum. Son bir haftadır oyunu oynarken ilk önce ses gidiyor, bir süre sonra da oyun donuyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Donduktan sonra genelde tekrar geliyor, bazen de masa üstüne atıyor. Ekran kartımın driver larını güncelledim, dosya doğrulaması yaptım. Hiç bir sıkıntı bulamadım. Yalnız bilgisayarımda 2 tane ssd var bir tanesi 512 gb lık, windows ve bazı programlar kurulu olduğu ssd diğeri ise 1 tb lık bir ssd ve aoe 4 bu ssd ye kurulu. Bu ssd nin içerisinde ki bazı fotoğraf ve videolara bakarken dosya yöneticisinin bir kaç defa yanıt vermediğine ve kapandığına şahit oldum. Ayrıca bu ssd ye kurulu başka bir oyunda da aoe 4 te ki aynı hatayı aldığım oldu. ilk önce ses gidiyor ve bir süre sonra da oyun donuyor. Sorunun ssd kaynaklı olduğunu düşünüp sağlık durumunu analiz ettim Crystal Disk İnfo vasıtasıyla. ssd %100 sağlıklı diyor. Ayrıca bu ssd yi alalı 2 yıl civarı felan oluyor ssd nin orjinal olduğunu da aldığım zaman okuma ve yazma hızlarını test ederek doğrulamıştım. Sıkıntıyı ne yaptıysam bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
CPU: İntel Core İ7 10750H
GPU: RTX 2060
16GB Ram
Windows 10
GeForce Game Ready Sürücüm: 566.36
CPU: İntel Core İ7 10750H
GPU: RTX 2060
16GB Ram
Windows 10
GeForce Game Ready Sürücüm: 566.36