Neler Yeni

Ailem KK'ya oy verirsem hakkını helal etmeyeceğini söylüyor

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,650
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bir anne veya babanın, isyankâr (kötü anlamda isyankar değil, kendi düşünce/dayatmalarını reddeden anlamında isyankar) bir çocuğuna karşı “sana sütümü/hakkımı helal etmem” ve benzeri sözleri, ileriye dönük bir korkutmadan ibarettir. Ebeveynlerin sırf kendi istek ve arzularının yerine getirilmesi için çocukları üzerinde haksız yere manevi baskı kurmaları ve onların şahsiyetlerine saygı göstermemeleri doğru değildir. Esasen bu tür sözler hiçbir hüküm de ifade etmez.
Öte yandan çocukların, anne ve babaya karşı dinî görevlerinden biri de, meşru işlerde onlara karşı isyan etmemek ve daima saygı göstermektir. Anne-babalar tarafından, “sana sütümü/hakkımı helal etmem” gibi korkutmalar bir sonuç doğurmasa da, çocukların anne-babalarına karşı saygı göstermesi dinî bir gerekliliktir. “(Rabbin), anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara ‘öf’ bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle!” (İsrâ, 17/23) mealindeki âyet, anne babaya iyi davranmanın önemine işaret etmektedir.
Kalplerini kırmadan tamam sizin istediğiniz kişiye vereceğim diyerek üzülmemelerini sağlamak amacıyla beyaz yalan söyleyerek kendi istediğiniz kişiye oyunuzu veriniz.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,245
İsim
Mert Can Ergün
Yalan söyle bir şey olmaz

melidoas6

80+ Silver
Hayır yalan söyleme kendinden ödün verme dimdik dur ayakta, sana ve görüşüne saygı duymalarını sağla ileride farklı bir durum olursa yine aynısını dememeleri için fikrinin arkasında dur ve onlara sana saygı duyman gerektiğini anlat. Hatta sende onlara de ki erdoğana verirseniz bende size hakkımu helal etmiyorum deyip empati yapmalarını sağla ama üzgünüm ak parti seçmenini ikna etmek anlatmak zordur sadece kendinden ödün verme

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
Bu seçimde ilk oyumu kullanacağım. Fakat ailem Erdoğan'ın da hataları var ama başka doğru düzgün biri yok kafasında. KK'ya oy verirsem haklarını helal etmeyeceklerini söylüyorlar.
Onları da fikirlerinden vazgeçirttiremiyorum onu geçtim bi de hakla tehdit ediyorlar :D
etmezlerse etmesinler knkm kusura bakma ama ailen konusunda hiç şanslı değilmişsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu seçimde ilk oyumu kullanacağım. Fakat ailem Erdoğan'ın da hataları var ama başka doğru düzgün biri yok kafasında. KK'ya oy verirsem haklarını helal etmeyeceklerini söylüyorlar.
Onları da fikirlerinden vazgeçirttiremiyorum onu geçtim bi de hakla tehdit ediyorlar :D
knkm oy bu kendi istediğin kişiye oy verebilirsin bu konuda hiç moralini bozma hiç düşünme istediğin kişiye oy ver ailen ne diyorsa desin takma haram edebilecekleri bir konu değil.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Sen de sana karıştıkları için hakkını helal etme. Ayrıca ben de etmiyorum.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Bul AKPye oy veren birinin pusulasını verdim de geç ailen sana haklarını helal etmeyecek ama çocuklarına helal edeceğin bir hakkında olmayabilir ona göre oy ver

Rulep

80+ Gold
sizin benim üzerimde hakkınız olduğu kadar benimde sizin üzerinde hakkım var öteki dünyada uğraşırız artık dersin

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Yasal olarak istediğin kişiye oy verme hakkın var kimse sana karışamaz KK verip reise bastım dersin hatta basarken masanın kırıldığını söylersin 😂

Top Bottom