Ailemin zoruyla sayısal seçtim

Reaksiyon skoru
116
Merhabalar artık yaz bitti ve okula başlıyoruz ve ben 11. Sınıfım matematiğim berbattır ama ailemin zoruyla sayısal bölümü seçtim normalde eşit ağırlık seçmek istiyordum ve ailemi ikna edemiyorum yardım edin

Sayısal demek matematik demek değil. Sayısal demek fen demek. Eşit ağırlıkta da matematik var. Hiç matematik fen istemiyorsan sözel var ama onun da üniversite bölümleri kısıtlı. Bir şekilde matematiği sevmen lazım.

Aileni ne yap et ikna et eşite geç. Matematiğin kötüyse sene içinde bolca matematik çalışman gerekecek, ayrıyeten fenin kötüyse ona da çalışman gerekecek. Fen ve matematiğe ayrı ayrı vakit ayırman gerekecek. Zor olur yani. En azından fen yükünü üzerinden atarsan matematik çalışmaya daha fazla vaktin olur diye düşünüyorum. Ailene güzelce bunun izahını yaparsan hak vereceklerdir.

Matematiğim kötü diye bir şey yok bence tamam belki zor öğrenebilirsin ama fizik gibi bir ders değil oturup düzenli şekilde vakit ayırdığında çok rahat yapılabilir.

Eşit ağırlıkta da Matematik var. Bu sene çalışıp fenini filan da iyi yap 12. Sınıfta eşit ağırlığa geçiş talep edersin 12de edebiyatı da halledersin sınavda da avantajın olur fen kısmı.

Merhabalar artık yaz bitti ve okula başlıyoruz ve ben 11. Sınıfım matematiğim berbattır ama ailemin zoruyla sayısal bölümü seçtim normalde eşit ağırlık seçmek istiyordum ve ailemi ikna edemiyorum yardım edin
Sayısalı fen yapamayacaksan bırak. Eşit ağırlıkta da matematikten kaçışın yok. Burada asıl olay fen ve edebiyat, sosyal.

Okul açılınca müdür yardımcısına git değiştirt gizlice.. Bizim okulda sıkıntı olmuyordu müdür yardımıcıyla konuşunca kendimiz değişebiliyorduk

Okul açılınca müdür yardımcısına git değiştirt gizlice.. Bizim okulda sıkıntı olmuyordu müdür yardımıcıyla konuşunca kendimiz değişebiliyorduk
Sonra ağzıma ederler affedersiniz ama annem anlamıyor yok ablaların eşit ağırlık seçti diye pişman falan filan derken anlamıyor karı

Peki neden eşit ağırlık istiyorsun? Sözel seçsen daha iyi olmaz mı

Gerçekten mi yapamıyorsun yoksa çalışmadığın için mi yapamıyorsun ben de 11.sınıfa geçiyorum matematiğe çalışmadığım zamanlar oldu 30 aldım çalıştığım zaman oldu 80-90 aldım

Geri