Neler Yeni

❌İndirim Bitti! AJAZZ AJ159 APEX (ÜRETİMDEN KALDIRILDI)

DinoDido

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Dinçer uğur
arkadaşlar ben 1 hafta önce aj159 mc almıştım 2 tane 1 tanesini kullanmayı planlıyordum fakat bu mesajları gördükten sonra aj159 apex almayı düşünmeye başladım sizce almalı mıyım yoksa gerek yok mu kullanmak için

Thadox

80+ Bronze
arkadaşlar ben 1 hafta önce aj159 mc almıştım 2 tane 1 tanesini kullanmayı planlıyordum fakat bu mesajları gördükten sonra aj159 apex almayı düşünmeye başladım sizce almalı mıyım yoksa gerek yok mu kullanmak için
Aj159 MC'nin sensörü 3338 alınmaz direkt. (Diğer forumdan alıntıdır link paylaşmak yasak mı değil mi bilmiyorum o yüzden link paylaşmadım.)

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Aras Şimşek
ürünüm 1055 tuttu ama 1088 tl cekıldı karttan neden arkadaslar masrafmı kesıyor

DinoDido

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Dinçer uğur
Aj159 MC'nin sensörü 3338 alınmaz direkt. (Diğer forumdan alıntıdır link paylaşmak yasak mı değil mi bilmiyorum o yüzden link paylaşmadım.)
O kadar sıkıntı olacağını düşünmüyorum sensörün eğer kötü olursa satarım

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
Aras Şimşek
şöyle yapabilirsin 2 tane ürün alıyorsun sepet tutarını aşmak için sonrasında aldığın ürünü destek üzerinden iptal ediyorsun ister kredi olarak al ister kartına iade ama karta iade edilmesi biraz zaman alıyor tekrar alışveriş yapacaksan kredi olarak almak daha mantıklı oluyor.
hocam bana yaptıgınız sepetın ssını atar mısınız aynısını yapacagım da

DinoDido

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Dinçer uğur
hocam ben aj159 mc ile alakalı bi yorum göremedim ama en azından forum adını söylerseniz sevinirim

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,278
İsim
Bilal Tepe
Bende böyle çıktı nordic i daha üst buluyor

1. NRF5340 Çip:

• Üretici: Nordic Semiconductor
  • Çekirdek: Çift çekirdekli ARM Cortex-M33 (yüksek performans ve düşük güç çekirdeği)
  • Kablosuz Teknolojiler: Bluetooth 5.2 (özellikle BLE – Düşük Enerji Bluetooth), Bluetooth Long Range, ayrıca IEEE 802.15.4 ve NFC desteği
  • Saat Hızı ve Performans: 128 MHz saat hızına ulaşabilen bir yüksek performans çekirdeğine sahiptir, ayrıca ikinci çekirdek düşük güç tüketimi sağlamak için kullanılır.
  • Bellek: 1 MB Flash, 512 KB RAM
  • Gelişmiş Bağlantı: Düşük gecikme süresi ve yüksek veri aktarım hızı için Bluetooth LE yönlendirilmiştir.
  • Avantajları: Yüksek yenileme hızına ihtiyaç duyan mouse uygulamaları için oldukça güçlü bir mimariye sahiptir. BLE üzerinden yüksek hızlarda veri aktarımı sağlar. Özellikle düşük gecikmeli iletişim kurarak, 8 kHz yenileme hızına yaklaşabilir.
  • Kapsamlı Güç Yönetimi: Yüksek performans ile düşük enerji tüketimini dengeleyebilen gelişmiş güç yönetim modları sunar.

2. PAN108 Çip:

• Üretici: Genelde Panasonic tarafından üretilen PAN10X serisi çipler, daha çok Bluetooth Classic ve düşük enerji bağlantılarında kullanılır.
  • Kablosuz Teknolojiler: Bluetooth 5.0 veya daha alt versiyonları, genellikle BLE ve bazen Bluetooth Classic
  • Saat Hızı ve Performans: Daha düşük frekans ve performansa sahip, tipik olarak tek çekirdekli ARM Cortex yapısına dayanır.
  • Bellek: Bu çiplerde bellek miktarı ve işlem kapasitesi sınırlıdır, bu da çok yoğun veri işlemesi gerektiren uygulamalarda bir dezavantaj olabilir.
  • Avantajları ve Dezavantajları: PAN108 gibi çipler genellikle düşük veri gereksinimi olan ve düşük maliyetli BLE uygulamaları için tasarlanmıştır. Mouse gibi çok düşük gecikme süresi gerektiren bir uygulama için, 8 kHz yenileme hızına ulaşmak zor olabilir çünkü işlem gücü ve veri aktarım hızı açısından NRF5340 gibi yüksek performanslı bir çip kadar uygun değildir.

8 kHz Yenileme Hızı İçin Hangisi Daha Uygun?

8 kHz gibi yüksek yenileme hızlarına ulaşabilmek için çipin hem yüksek performanslı olması hem de hızlı ve stabil veri aktarımı yapabilmesi gerekmektedir.

• NRF5340, PAN108’e göre daha güçlü bir mimariye ve daha yüksek bir performansa sahip olduğu için 8 kHz yenileme hızına ulaşmada avantajlıdır. Nordic’in bu çipi, özellikle BLE 5.2 desteği ile çok düşük gecikmeli iletişim sunar ve hızlı veri akışı sağlar.
  • PAN108 ise daha düşük işlem gücüne sahip olduğundan ve yüksek hızlarda veri işleme kapasitesi sınırlı olduğundan, 8 kHz gibi yüksek yenileme hızlarında performans göstermek için yetersiz kalabilir.
Sonuç olarak, 8 kHz gibi yüksek yenileme hızlarında düşük gecikmeli bağlantı ve yüksek performans gerektiren mouse uygulamaları için NRF5340 çipi daha uygun olacaktır. PAN108 daha basit, düşük enerji gerektiren uygulamalar için tercih edilebilir.
5340 zaten daha iyi çift çekirdek yukske MHz var ama bu 4k dareu a950 pro daha kötü nordic 52833 olan mi ne yani dareu a950prodan iyi pan180

Thadox

80+ Bronze
hocam ben aj159 mc ile alakalı bi yorum göremedim ama en azından forum adını söylerseniz sevinirim
tec sosyal de apex indirim konusu, 33 sayfalık ilk sayfasında söylemiş konu sahibi

Top Bottom