Büyük ihtimalle evet. TÜPRAŞ Hisselerinin artması da bu ihtimali güçlendiriyor.
Türkiye enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke, cebimizde kalacak 5 Milyon doların bile ülkemize büyük bir artısı olacak. Ekonomisi güçle ülkelere bakarsanız yaptıkları atılımların büyük bir çoğunluğunun enerji üzerine olduğunu görürsünüz (örn: Almanya)
Türkiye'nin bu konuda dışa bağımlılığını azaltması ve daha farklı kaynaklar bulunup satılması Türkiye'ye muhteşem bir para girdisi sağlayacak birde bu alış veriş ağını TL üzerine kurar isek doların 1-2 TL olduğu günleri bile görebiliriz. Şu anda Dünya pazarı yeni bir para birimi arıyor Türkiye gerek coğrafi gerek sanayii olarak buna çok uygun bir ülke.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeni Dünya Düzeni" diyerek söylediği şeyde tam olarak bu, eğer bu zamanda doğru bir politika izlenir, fırsatlar değerlendirilir ve yatırımcıların ülkeye girişi sağlanır ise Türkiye artık yeni bir "süper güç" olabilir.
Ama benim temennim gaz hidrat, hidrokarbon yatağı bulunmasında,
Akdeniz'de yaklaşık olarak toplam değeri 1,5 trilyon dolar olan 30 milyar varil petrole eşdeğer hidrokarbon yatakları bulunduğu değerlendirilmektedir 2010 yılı tüketim miktarı dikkate alındığında, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon rezervinin, Türkiye'nin yaklaşık 572 yıllık, Avrupa'nın ise 30 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu anlaşılmaktadır. Arama çalışmalarının halen birçok bölgede devam ettiği ve olası yeni sahaların keşfi ile öngörülen bu rezervlerin daha da artacağı düşünüldüğünde, enerji bağlamında Doğu Akdeniz'in önemi bir kat daha artmaktadır. Diğer yandan, hem petrol hem de doğal gazın varlığına delalet ettiği gibi, geleceğin enerji maddesi olarak da ifade edilen gaz hidrat yatakları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) tespitlerine göre Karadeniz'in yani sıra Doğu Akdeniz'de de bulunmaktadır.
3.000 kilometrekarelik bir gaz hidrat yatağının ABD'nin 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceği belirtilmektedir.
Aşağıdaki haritada görüleceği üzere Antalya Körfezi ve civarı zengin gaz hidrat yatakları ile doludur ve bu alan yaklaşık 80.000 kilometredir.