Neler Yeni

Akdeniz'de petrol bulundu mu sizce?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Büyük ihtimalle evet. TÜPRAŞ Hisselerinin artması da bu ihtimali güçlendiriyor.

Türkiye enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke, cebimizde kalacak 5 Milyon doların bile ülkemize büyük bir artısı olacak. Ekonomisi güçle ülkelere bakarsanız yaptıkları atılımların büyük bir çoğunluğunun enerji üzerine olduğunu görürsünüz (örn: Almanya)

Türkiye'nin bu konuda dışa bağımlılığını azaltması ve daha farklı kaynaklar bulunup satılması Türkiye'ye muhteşem bir para girdisi sağlayacak birde bu alış veriş ağını TL üzerine kurar isek doların 1-2 TL olduğu günleri bile görebiliriz. Şu anda Dünya pazarı yeni bir para birimi arıyor Türkiye gerek coğrafi gerek sanayii olarak buna çok uygun bir ülke.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeni Dünya Düzeni" diyerek söylediği şeyde tam olarak bu, eğer bu zamanda doğru bir politika izlenir, fırsatlar değerlendirilir ve yatırımcıların ülkeye girişi sağlanır ise Türkiye artık yeni bir "süper güç" olabilir.

Ama benim temennim gaz hidrat, hidrokarbon yatağı bulunmasında,

Akdeniz'de yaklaşık olarak toplam değeri 1,5 trilyon dolar olan 30 milyar varil petrole eşdeğer hidrokarbon yatakları bulunduğu değerlendirilmektedir 2010 yılı tüketim miktarı dikkate alındığında, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon rezervinin, Türkiye'nin yaklaşık 572 yıllık, Avrupa'nın ise 30 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu anlaşılmaktadır. Arama çalışmalarının halen birçok bölgede devam ettiği ve olası yeni sahaların keşfi ile öngörülen bu rezervlerin daha da artacağı düşünüldüğünde, enerji bağlamında Doğu Akdeniz'in önemi bir kat daha artmaktadır. Diğer yandan, hem petrol hem de doğal gazın varlığına delalet ettiği gibi, geleceğin enerji maddesi olarak da ifade edilen gaz hidrat yatakları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) tespitlerine göre Karadeniz'in yani sıra Doğu Akdeniz'de de bulunmaktadır.

3.000 kilometrekarelik bir gaz hidrat yatağının ABD'nin 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceği belirtilmektedir.
Aşağıdaki haritada görüleceği üzere Antalya Körfezi ve civarı zengin gaz hidrat yatakları ile doludur ve bu alan yaklaşık 80.000 kilometredir.

RmzDayi

80+ Silver
ülkenize inanın, güzel haberler gelecek

ahenk'

80+ Silver
Bulunmasını çok çok istiyorum. 3 yıldır Doğu Akdeniz'e gerekli önem verilmedi, kıta sahanlığımız işgal edildi ama ses çıkarmadık. Ama benim tahminimce petrol alamayacağız :( Kore, Fransa,USA, Yunanistan bu bölgede zaten yıllardır gemilerini konuşlandırmış durumda. Allah yardımcımız olsun.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,807
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
dolar 5 e inerse da 2 yi 6.85 te aldığım için üzülürüm

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Dolar 5 tlyi görse başka bir şey istemem.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
haro
Devasal bi kaynak çıkarsa daha da düşer.
Bir petrolle bu kadar basit mi doların düşecegi? Eger gerçekten dolar düşerse bir petrol ile harika bir şey olur. Dogal kaynakları ve cennet vatanı bize nasib eden Allaha şükürler olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

d

devasa bir kaynak olsa şimdiye kadar bilinmez miydi ?
Bilinmezdi ülkenin durumuna baksana. Cumhuriyet kuruldugundan beri adam akıllı bir şey yapan görmedim. Ürkek ve vizyonsuz liderler hep. Erbakan hoca hariç. Bu videoyu izlersen beni anlarsın.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Bir petrolle bu kadar basit mi doların düşecegi? Eger gerçekten dolar düşerse bir petrol ile harika bir şey olur. Dogal kaynakları ve cennet vatanı bize nasib eden Allaha şükürler olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilinmezdi ülkenin durumuna baksana. Cumhuriyet kuruldugundan beri adam akıllı bir şey yapan görmedim. Ürkek ve vizyonsuz liderler hep. Erbakan hoca hariç. Bu videoyu izlersen beni anlarsın.
İnşallah yanılıyorumdur çok önemli bir müjde gelir.

Top Bottom