Neler Yeni

Akıl sağlığım kötü, yardım edin

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
“Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.” (Kehf Suresi 10. Ayet)

Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur: “– Ben bir söz bilirim ki, büyük bir üzüntüye, sıkıntıya düşmüş bir kul söylerse, Allah Teâlâ ona muhakkak bir çıkış yolu açar. Bu, kardeşim Yûnus’un sözüdür: Karanlık içinde kaldığı vakit:
"...Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne)." (Enbiya, 87)
«Senden başka ilâh yoktur. Seni tenzih ederim, muhakkak ki ben zâlimlerden oldum.» (Enbiya, 87) demişti. (Bkz. Tirmizî, Deavât, 81/3505)
(Yunus Aleyhisselamın Yaptıgı hata Sonucunda bu duayı okumustur)

İbn-i Abbas -radıyallahu anhüma- der ki: Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Hazretleri üzüntülü ve sıkıntılı halinde şöyle duâ ederlerdi:

"Lâ ilâhe illallâhül’azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Arş-il’azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerîm."
“el-Azîm, el-Halîm Allah’tan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm’in sahibi Allah’tan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş’ın sahibi Allah’tan başka ilâh yok!” (Buhârî, Deavât, 27; Müslim, Zikr, 83)

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eğer çok ciddiyse doktor yardımıyla antidepresan kullanabilirsin.
Hayır antidepresan kullanmasını kesinlikle önermiyorum kesinlikle !! Bağımlılık yapıyor kullanan kişi faydası olduğunu düşünüyor ancak aslında böyle bir şey olmuyor. Antidepresan önermeyiniz bağımlılık yapıyor ve bu da daha büyük sorunlara yol açıyor.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Lütfen şakanızı kendinize saklayın. Komik değil.
Psikolojisi kötü olan birisine hastaneye gitmesini tavsiye etmek yerine oyun oyna diyorsunuz. Ne diyeyim, "aşırı haklısınız oyun oynasın" mı diyeyim?

PROZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Hazer Enes Bozkurt
çok iyi ilaçmış dez avantajı var mı ?

Hemde çok. Beyine zarar veriyor. Hiç bir duygu hissetmiyorsunuz ne sevinç ne üzüntü nede kızgınlık. Normalden daha çok uyuyorsunuz. Uyumadığınız zamanlar yarı uyuyormuş gibi oluyorsunuz. Bağımlılık yapıyor. Hiç bir işe yaramıyor kullanmayı kesince eskisi gibi devam.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
marilyn
Hemde çok. Beyine zarar veriyor. Hiç bir duygu hissetmiyorsunuz ne sevinç ne üzüntü nede kızgınlık. Normalden daha çok uyuyorsunuz. Uyumadığınız zamanlar yarı uyuyormuş gibi oluyorsunuz. Bağımlılık yapıyor. Hiç bir işe yaramıyor kullanmayı kesince eskisi gibi devam.
sadece duyguları yok etse iyiymiş :/

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selamünaleyküm. Dediğim gibi,akil sağlığım kötüye doğru gidiyor. Özellikle geceleri, çok daralıyorum. Sanki bana bişey olacakmış gibi, ölümden, sağlığımı kaybetmekten çok korkuyorum.en ufak şeyden, ölesiye korkuyorum. Bütün gün sürüyor. Geceleri çekilmez hale geliyor. Yardım edin. Psikolojimi nasıl yüksek tutabilirim? Daha önce bu durumu yaşamış veya yaşayan var mı? Nasıl kurtulurum? Yardım😔
Geceleri daralmanıza neden olan şey nedir ne düşünüyorsunuz da sizi bu hale getirebiliyor ? Ailenizle paylaştınız mı ?

ente8518

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
eren
9 yıldır yoğun panik atak hastasıyım ben halini anlıyorum iyi bir psikiyatriye gidebilirsin ilaç yazar muhtemelen 30 doz çok kötüysen 60 doz yazar doktor bence aşırı fayda etmiyor her şeyi kendi kendine yenmen lazım üzerine gitmen lazım ancak gidemezsin muhtemelen ben de gidemiyorum çünkü ama akıl sağlığımı kaybediyorum demen yanlış moralini yüksek tut bir şey olduğu zaman kendini yönetmeye çalış mutlaka yanında birileri olsun

Top Bottom