Vitor Pereira
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
O biraz fazla zihinsel ve ruhsal bir sorun gibi duruyorsenin sorunun daha kritik
O biraz fazla zihinsel ve ruhsal bir sorun gibi duruyorsenin sorunun daha kritik
Sence bu forumdaki kaç kişi psikolog olabilir? Bu konuyu ailenle konuşman ve ona göre yardım alman en doğrusu olacaktır.Yardım edecekmisin peki?
Hocam tam sıkıntılı dönemlerdesiniz, bu gibi sinirli çıkışlar, ani hareketler, gülme krizlerine girme, zarar verme isteği ortalama 13-18 yaşlarında oluyor kendimden biliyorum (17 yaşındayım). Yapmanız gereken sevdiğiniz müziği dinlemek, dizi film izleyerek vakit harcamak, hevesli ve istekli iseniz düzenli ders çalışmak, mantıklı düşünüp hareketlerinizi uzun vadeli düşünmek, yakın arkadaşınız varsa onla sohbet edip dertleşin biribirinizin derdine derman olun, sevdiğiniz kitapları okuyun, en önemlilerinden biride okul sonrası hayatınız için kendinize meslek, seyahat, yurtdışı, girişimcilik gibi bir hedef koyup ona yoğunlaşmak olacaktır. Okuldaki eğitimcilerden öğüt almayın, ailenizden sevdiğiniz yakınınızdan öğüt alın ve dertleşin, isterseniz bir psikoloğa gidip onunla bile dertlerinizi paylaşabilirsiniz. Unutmayın ki daha uzun bbir yol var önümüzde, yapmamız gereken hedefimizi-amacımızı ve hayalimizi belirleyip onun için çabalamak olmalı, en sevdiğiniz müzikler ile İyi Geceler İyi Sahurlar diliyorum hepinize.....13-orta son.
Hocam annemle konuştum ergenlik yılların çok normal dedi. Babama da soracağım en yakın zamandaSence bu forumdaki kaç kişi psikolog olabilir? Bu konuyu ailenle konuşman ve ona göre yardım alman en doğrusu olacaktır.
buyrun efmpsikolog
Psikoloğa görünün hocam kendinizi sinirlendiren şeylerden kişilerden kaçının..Arkadaşlar bir durum var son 2 haftadır durduk yere gülüyorum, bir anda sinirlenip birşeyler kırıyorum, çabuk sinirleniyorum. Arkadaşlarımla konuşurken bir anda yükselip onlara bağırıyorum sinirlenince arkadaşa dinlemiyorum neredeyse öldürücek gibi oluyorum. Bu gün top oynarken kardeşim dediğim adama attığımız golü saymadı diye boyun kilidine aldım 1 dakika ama kendimi kaybettim ve bırakınca çocuk kıpkırmızıydı. Galiba istemsizce zarar veriyorum insanlara. Çözümü nedir?
Ne zaman soğukkanlı davranmaya başlarsan. Film izleyip örnek alarak (soğukkanlılığı) atlatabilirsiniz bence. Bir yandan depresyona işarette olabilir ama siz yinede film işiyle ilgilenin bence.Peki hocam ben gireli bayağı oluyor, sivilceler başlayalı malum iş felan 2 yıl civarı. Ne zaman biter bu işkence?
daha bir şey görmedin lise hayatının başını büyük ihtimalle evde geçiriceksin senini yaşıtlarında öyle gerçek şanssızlar onlar en klişe işler lise 1 lise 2 de gerçek dostunu bulursun lise 3 artık hamlaşma dönemin oturursun lise 4 hayatın gerçeklerini görüp gelecek kaygın başlar o dönemde çok kritikPeki hocam zaten yapmaya çalışıyorum. Peki bir sorum daha olacak bu orantısız güç ölüm getirmez değil mi?
Hayır hayır öyle düşünme bu genel olarak herkesin farklı şekilde yaşadığı bir durum ve araştırmalara göre ergenliğe girenler bu tür problemleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde atlatırlar.Peki hocam zaten yapmaya çalışıyorum. Peki bir sorum daha olacak bu orantısız güç ölüm getirmez değil mi?
Sağ olun hocam da şimdi hiçbir müzik haz vermiyor, dertleşmek için arkadaşım yok çünkü benden ya 2 yaş küçükler ya 2 yaş büyük. Sevdiğim tüm diziler finale girdi ders çalışmayı sevmiyorum. Bir arkadaşım vardı bayan cinsten kendisinden hoşlaşmıştım yaşıtımdı da. Ama oda sattı beni. Galiba benden adam olmaz Bi okudum da ne Nalet herifmişim.Hocam tam sıkıntılı dönemlerdesiniz, bu gibi sinirli çıkışlar, ani hareketler, gülme krizlerine girme, zarar verme isteği ortalama 13-18 yaşlarında oluyor kendimden biliyorum (17 yaşındayım). Yapmanız gereken sevdiğiniz müziği dinlemek, dizi film izleyerek vakit harcamak, hevesli ve istekli iseniz düzenli ders çalışmak, mantıklı düşünüp hareketlerinizi uzun vadeli düşünmek, yakın arkadaşınız varsa onla sohbet edip dertleşin biribirinizin derdine derman olun, sevdiğiniz kitapları okuyun, en önemlilerinden biride okul sonrası hayatınız için kendinize meslek, seyahat, yurtdışı, girişimcilik gibi bir hedef koyup ona yoğunlaşmak olacaktır. Okuldaki eğitimcilerden öğüt almayın, ailenizden sevdiğiniz yakınınızdan öğüt alın ve dertleşin, isterseniz bir psikoloğa gidip onunla bile dertlerinizi paylaşabilirsiniz. Unutmayın ki daha uzun bbir yol var önümüzde, yapmamız gereken hedefimizi-amacımızı ve hayalimizi belirleyip onun için çabalamak olmalı, en sevdiğiniz müzikler ile İyi Geceler İyi Sahurlar diliyorum hepinize.....