Neler Yeni

Akım korumalı priz önerisi

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Selam. Yeni pc aldım ve olası elektrik sorunlarına karşı korunmak için akım korumalı priz almayı düşünüyorum. Ama aklıma takılan bir soru var. Akım korumalı prizlere gerek var mı gerçekten iş yapıyorlar mı? 150tl civarı bütçem var. 3-4 yuvalı olursa güzel olur fazlası gereksiz olacaktır. Şimdiden teşekkürler.
Evinde yüksek voltaj problemi yoksa, daha önce yanan elektrikli eşyaların olmadıysa alma; gereksiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ups lerçok pahalı. Ne yapmamjz lazım :(
UPS ler ayrı bir batarya sistemi ile çalıştığından akım ve voltajı sabit verir. Ama dediğin gibi pahalılar. Bilemiyorum

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Hocam bende öyle yanma olmadı. Ama akım korumalı priz kullanıyorum.yeterli mi ?
Yüksek voltaj sorunu yoksa gereksiz akım korumalı priz kullanmak. Topraklamalı güzel bir çoklu priz de işinizi görecektir. Ama aldıysanız ve kullanıyorsanız zarar gelmez.

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
Yüksek voltaj sorunu yoksa gereksiz akım korumalı priz kullanmak. Topraklamalı güzel bir çoklu priz de işinizi görecektir. Ama aldıysanız ve kullanıyorsanız zarar gelmez.
Hocam 1 kere sorun olmuştu o yüzden alacağım işimi şansa bırakmak istemiyorum. https://www.hepsiburada.com/schneid...918j-siyah-p-HBV00000S5LHZ?magaza=Hepsiburada bu nasıldır?
Mesaj otomatik birleştirildi:

yorumlar iyi ben 6lı aldım
Nasıl memnun musunuz? Kalite olarak nasıl?

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin

PixDraw

80+ Bronze
Selam. Yeni pc aldım ve olası elektrik sorunlarına karşı korunmak için akım korumalı priz almayı düşünüyorum. Ama aklıma takılan bir soru var. Akım korumalı prizlere gerek var mı gerçekten iş yapıyorlar mı? 150tl civarı bütçem var. 3-4 yuvalı olursa güzel olur fazlası gereksiz olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

Schneider'den şaşmayın yıllardır kullanırım birçok modeli bende mevcut önerimdir.

chapari

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Selami TAŞ
pr_01_104387.jpg

akım korumalı prizlerin içerisinde varistör adında bir elektronik parça vardır. (ortalama 5tl değerinde) varistörlerin üst voltaj sınırı vardır (örnek: 250v) prizdeki voltaj bu üst sınıra ulaştığında (250 volt) varistör kendini imha eder ve kısa devre olur, evinizin sigortasını attırır daha yüksek voltaj geçişini engeller.
yani akım korumalı prizler için tek kullanımlık veya tek korumalık diyebiliriz.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Alıntıyı görüntüle

akım korumalı prizlerin içerisinde varistör adında bir elektronik parça vardır. (ortalama 5tl değerinde) varistörlerin üst voltaj sınırı vardır (örnek: 250v) prizdeki voltaj bu üst sınıra ulaştığında (250 volt) varistör kendini imha eder ve kısa devre olur, evinizin sigortasını attırır daha yüksek voltaj geçişini engeller.
yani akım korumalı prizler için tek kullanımlık veya tek korumalık diyebiliriz.

Nasıl yani bir kere volt sınırı aşılsa çöp mü oluyor priz.

TİTAN.

80+ Platinum
Kanka bu bütçenin 60 tl üzerinde ama marka vs. Olarak kalitelidir
Grup priz Yük göstergeli 4 x 2P+T - 1, 5 m kablolu https://www.amazon.com.tr/dp/B00A43SLAY/ref=cm_sw_r_apan_i_W5BZ5ST8GQ94RP6HNMP9?_encoding=UTF8&psc=1

Top Bottom