Neler Yeni

İnceleme AKKO 3084B Plus (Jelly Pink Switch) İnceleme

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
Hocam amazonun kargo detaylarini gosterdigi ekrani paylasabilir misiniz? tahmini ne zamana gelir diye merak ediyorum.

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,549
İsim
Arda Eren Aslan
Hocam amazonun kargo detaylarini gosterdigi ekrani paylasabilir misiniz? tahmini ne zamana gelir diye merak ediyorum.
Hocam başta yazdım 28 Kasım gece 12'ye doğru sipariş verdim bugün saat 10.30'da elime ulaştı.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,025
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540

Şu ikisinden biri. Daha güzel keycapsler mevcut ama çoğunda büyük enter yok. Büyük enter bulunan ve güzel olan bunları buldum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emir Aydın şey de yapılabilir belki. Klavyenin kendi büyük enterini kullanarak başka beyaz keycaps setleri de tercih edilebilir eğer rahatsız olmayacaksan.
Onu düşündüm de tek renk klavye gözüme daha hoş geliyor o yüzden hepsini birden değiştirmek en iyisi olur. İkinci attığın güzelmiş onu alabilirim gibi. Bunların belli bir standardı var sanırım, uymama gibi bir sorunu olmaz inşallah.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Sadettin Y
Hocam başta yazdım 28 Kasım gece 12'ye doğru sipariş verdim bugün saat 10.30'da elime ulaştı.
hocam tarih tarih nerede oldugunu gosteren takip kismini atma imkani var mi?

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,549
İsim
Arda Eren Aslan
hocam tarih tarih nerede oldugunu gosteren takip kismini atma imkani var mi?
eve geçeyim atarım hocam

Onu düşündüm de tek renk klavye gözüme daha hoş geliyor o yüzden hepsini birden değiştirmek en iyisi olur. İkinci attığın güzelmiş onu alabilirim gibi. Bunların belli bir standardı var sanırım, uymama gibi bir sorunu olmaz inşallah.
tam emin değilim ama profilleri farklı olunca sıkıntı çıkarıyor olabilir. Klavye JDA profil mesela alttaki keycapsler OEM profil. Bir sıkıntı çıkarıyor mu emin değilim ona bakacagim birazdan

Son düzenleme:

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,003
İsim
Emir
AKKO 3084B PLUS (JELLY PINK SWITCH)
Bugün inceleyeceğimiz ürün AKKO'nun 3084B Plus Jelly Pink Switch versiyonu. İncelemeye geçmeden önce lavyeyi forumda @nextman-- 'in açmış olduğu konuda gördüm. Öncelikle ona teşekkür etmek istiyorum. Şimdi incelemeye geçelim.

1-Alışveriş Deneyimi
Klavyeyi Amazon üzerinden 28 kasım 2023 tarihinde saat gece 12'ye doğru 1000TL'ye satın aldım. Ve klavye yurt dışından geldiğinden bugün yani 8 Aralık 2023 tarihinde saat 10.30'da elime ulaştı. Kargo firması "Kolay Gelsin" kargoyu sapasağlam bana ulaştırdı.

2-Kutu Tasarım
Ürün AKKO'nun olduğu için yine premium duran ve hoş bir kutu tasarımıyla beraberiz. Aslan yattığı yerden belli olurmuş.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

3-Kutu İçeriği
Kutuyu açtığımız zaman bizi korunaklı ve yine premium bir iç tasarım karşılıyor. Kutunun içinden:

1x Akko 3084B Plus
Bazı harfler için mavi keycaps
Beyaz renkte özel harfler için keycaps
1x Type-C'den Type-A'ya USB kablosu
5x Yedek Jelly Pink Switchler
1x Keycap Sökücü
1x Switch Sökücü
1x USB Dongle

Alıntıyı görüntüle

4-Klavye ve Görünüşü
Klavyeyi elinize ilk aldığınızda kalitesini hissedebiliyorsunuz. Oldukça hoş gözüküyor. Tek sıkıntısı İskandinav keycaps setini kullanması. Yükseltme ayaklarının 2 kademeli olması da güzel bir özellik. Işıklandırma olarak switch rengi pembe olduğundan ayarlayacağınız renkler pembe ile hafif karışmış oluyor. Resimde gördüğünüz gibi beyaz ışıkta böyle gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

5-Teknik Özellikler
Klavyede AKKO'nun Hot-Swappable Jelly Pink switchleri kullanılıyor ve özellikleri şu şekilde:
Type: Linear
Actuation Force: 45gf ± 5gf
Total Travel: 4.0 ± 0.3mm
Pre-Travel: 1.9 ± 0.3mm

Keycaps olarak ise doubleshot PBT keycapslar kullanılmış ve hissiyatı oldukça güzel. Keycapsler lazer kesim değil harfler mavi bir şekilde basılmış. Ayrıca keycapsler JDA profil. Klavye 3 mod (2.4Ghz/BT 5.0/Type-C) ile de kullanılabiliyor. Ayrıca 3000mAh bir bataryası olması da oldukça güzel. N-Key Rollover özelliğinin bulunması da cabası.

6-Yazılım
Yazılımı şık ve sade. Tüm detayları ile gösteremeyeceğim ama sağda menüde neler ayarlanabileceği yazıyor. Detayları için sorarsanız açıklarım.
Alıntıyı görüntüle

SONUÇ
1000TL için bundan daha iyi bir klavye o zaman bulunamazdı. O zaman alabilenler oldukça şanslı. Ve bir daha bu fiyata düşmesi imkansız diyebiliriz. Şuan 2.5k gibi bir fiyatı var. Benim böyle bir bütçem olsa gider custom yapardım. Ama uğraşmak istemiyorum diyorsanız alınabilecek klavyelerden. Oldukça güzel.
Bende akko 3068b plus aldim modlama yapyim fakat klavyeyi acinca sanirim garanti disi oluyormus sonradan hatirladim bir sorun olursa pek sorun olucagini sanmam fakat garantiye versem kabul etmezler degil mi

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,549
İsim
Arda Eren Aslan
Bende akko 3068b plus aldim modlama yapyim fakat klavyeyi acinca sanirim garanti disi oluyormus sonradan hatirladim bir sorun olursa pek sorun olucagini sanmam fakat garantiye versem kabul etmezler degil mi
Garanti dışı kalıyor yazıyorsa şartlarında kabul etmezler.

@beskazalichinese
1702034766036.png

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,549
İsim
Arda Eren Aslan
Garanti dışı kalır o zaman.

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
yav siz inceleme yapınca bendekini de incelemesini paylaşasım geliyor
5087B plus var bende

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,549
İsim
Arda Eren Aslan
yav siz inceleme yapınca bendekini de incelemesini paylaşasım geliyor
5087B plus var bende
Paylaş hocam. Millet AKKO tarzı pre-built custom klavyeler hakkında hala bilgisiz ve aynı fiyata hatta daha pahalıya kalitesi aynı ya da daha kötü olan klavyeler alıyorlar. Sırf bilindik marka oldukları için.

r4NG3r

80+ Silver
Kargoya verilirse bizde inceleyeceğiz inşallah,senle aynı gün aldım daha kargoya verilmedi

Top Bottom