Belki geçici süre böyle bir psikolojiye girmişsinizdir. Ne de olsa eskiden yoksa sonra da olmayabilir. Umarım bu sorundan kurtulursunuz.Haklısınız ama insanın elinde olmuyor. Ben de uzun zamandır okul vs dışında hiçbir şey düşünmüyordum. Ama nedense bir anda 4 sene önceki şeyler aklıma geldi. Çok anlam veremiyorum bu aralar kendime. Sırf bu yüzden kimseyle yakinlasmıyorum kimseyle iletişim kurmuyorum. İnsanların bilmeden de olsa küçük de olsam yaptığım malliklari bilme ihtimali beni mahvediyor. Aslında biliyorum bilmeden yaptım kötü bir insan değilim sapkın sapik vs değilim diye kendimi sakinleştiriyorum çünkü zaten değilim sadece yaptığım şeyler tekrar tekrar aklıma geliyor. Teşekkürler tavsiyeniz için
Bende böyleyim geçmişte yaptığım hataları düşünüyorum üzülüyorum sonra bir şeye fayda etmediğini anlayıp unutuyorumSelamlar içimi kimseye dökemiyorum buraya anlatacağım. 18 yaşında bir gencim. Çok kötü bir ergenlik gecirdim yalnız başımaydim kimseyle konuşmuyordum. Ve istemeden veya bilmeden bana yakışmayacak şeyler yapıyordum.Aradan 3 4 sene geçse de bunları unutamıyorum.Sürekli düşünüyorum ve bu hatalar aklıma geldikçe kötü bir insan gibi hissediyorum kendimi. Aslında şu ana kadar hiçbir canlıya zararım olmadı.14-15 yaşında gerçekten cahilce bilmeden bir hata yaptım. Ya da meraktan mi yaptım bilmiyorum gerçekten hatırlamıyorum.İzlememem gereken bir şey aratmıştim.Her Ergenin izlediği o bilindik videolardan bahsetmiyorum. Fakat gerçekten bilinçsizceydi ve 1 saniye bile izlemeden çıkmıştım ve o zamanlar çok takmamıştım çünkü ne olduğunu bilmiyordum.Ama şimdi birden aklıma geldi ve ben iğrenç bir insan miyim vs gibi düşünüyorum. Artık içimde tutamayip birine anlatmiştım yapmaya teşebbüs ettiğim iğrençligi.Çünku birine anlatmasam stresten ölecektim(ciddili) Ve anlattigima da pişman oldum çünkü bu duyulsa insanlar artık farklı gözle bakar bana ve hayatım biter. Ne kadar bilmeden yapmaya çalışmış olsam da insanlar böyle düşünmez. Mesela ortaokulda birinin kalbini kirdigim falan aklıma geliyor yine günüm mahvoluyor çok kötü bir insanım falan diyorum kendi kendime. Yaptigim en ufak kötülük bana böyle hissettiriyor. Ama en azından hiç bir canlıya zarar vermedim bu beni rahatlatıyor. Yaptığım en büyük mallık yukarıda anlattığım şey işte. Uzun zamandır aşırı mutsuzum. Biraz uzun oldu ama sadece içimi dökmek istedim
Bu okb, okkb başlangıcı olabilir. Psikolojik tedavi alın en doğrusu o.Haklısınız ama insanın elinde olmuyor. Ben de uzun zamandır okul vs dışında hiçbir şey düşünmüyordum. Ama nedense bir anda 4 sene önceki şeyler aklıma geldi. Çok anlam veremiyorum bu aralar kendime. Sırf bu yüzden kimseyle yakinlasmıyorum kimseyle iletişim kurmuyorum. İnsanların bilmeden de olsa küçük de olsam yaptığım malliklari bilme ihtimali beni mahvediyor. Aslında biliyorum bilmeden yaptım kötü bir insan değilim sapkın sapik vs değilim diye kendimi sakinleştiriyorum çünkü zaten değilim sadece yaptığım şeyler tekrar tekrar aklıma geliyor. Teşekkürler tavsiyeniz için
İzlemedim zaten o yüzden psikolojik olarak çok etkilemedi beni içimde tutamayıp birine anlattım ama böyle birşeyi asla anlatmamam gerekirdi pişmanlık duydum konu sadece bu değil genel olarak sürekli kötü düşünüyorum hep kötü biriymisim gibi hissediyorum ama kimseye de bi kötülük yaptığım yok tek zarar gören benimKardeşim ne izlemiş olabilirsin? Benim ergenliğimde izlediğim şeyleri izleseydin büyük ihtimalle aramızda olmazdın o zaman. Abartma, aklına gelince başka şeyler düşünmeye çalış. Ya da profesyonel bir yardım al.
Kötü olmamak iyi olmak demek değil ki iyilik yapmaya odaklan ve geçmişteki kötülüğü değişteremezsin onun yerine gelecekte iyilik yapabilirsin. İlla maddi bir iyilik olmak zorunda değil şu sokakta yaşayan zavallıların başını okşasan bile iyiliktir.İzlemedim zaten o yüzden psikolojik olarak çok etkilemedi beni o zaman ama 4 sene sonra birden aklıma gelince böyle birşeye istemeden teşebbüs etmek bile iğrenç biriymisim gibi hissettirdi hatta içimde tutamayıp birine anlattım ama böyle birşeyi asla anlatmamam gerekirdi pişmanlık duydum konu sadece bu değil genel olarak sürekli kötü düşünüyorum hep kötü biriymisim gibi hissediyorum ama kimseye de bi kötülük yaptığım yok tek zarar gören benim insanlar ergenlikte bi canlıya zarar vermediği sürece büyük hatalar yapsa da yargılanmamalı bence herkes eşit şartlarda büyümüyor
Geçmiş geride kaldı artık yapacak hiçbir şey yok sadece kafana takarsın ve kendine hep kötülük hem seyrek yaparsın.suanda yapılabileceğin şey geleceğe bakmak anın tadını çıkar bence hiç birşeyi kafana takma.Selamlar içimi kimseye dökemiyorum buraya anlatacağım. 18 yaşında bir gencim. Çok kötü bir ergenlik gecirdim yalnız başımaydim kimseyle konuşmuyordum. Ve istemeden veya bilmeden bana yakışmayacak şeyler yapıyordum.Aradan 3 4 sene geçse de bunları unutamıyorum.Sürekli düşünüyorum ve bu hatalar aklıma geldikçe kötü bir insan gibi hissediyorum kendimi. Aslında şu ana kadar hiçbir canlıya zararım olmadı.14-15 yaşında gerçekten cahilce bilmeden bir hata yaptım. Ya da meraktan mi yaptım bilmiyorum gerçekten hatırlamıyorum.İzlememem gereken bir şey aratmıştim.Her Ergenin izlediği o bilindik videolardan bahsetmiyorum. Fakat gerçekten bilinçsizceydi ve 1 saniye bile izlemeden çıkmıştım ve o zamanlar çok takmamıştım çünkü ne olduğunu bilmiyordum.Ama şimdi birden aklıma geldi ve ben iğrenç bir insan miyim vs gibi düşünüyorum. Artık içimde tutamayip birine anlatmiştım yapmaya teşebbüs ettiğim iğrençligi.Çünku birine anlatmasam stresten ölecektim(ciddili) Ve anlattigima da pişman oldum çünkü bu duyulsa insanlar artık farklı gözle bakar bana ve hayatım biter. Ne kadar bilmeden yapmaya çalışmış olsam da insanlar böyle düşünmez. Mesela ortaokulda birinin kalbini kirdigim falan aklıma geliyor yine günüm mahvoluyor çok kötü bir insanım falan diyorum kendi kendime. Yaptigim en ufak kötülük bana böyle hissettiriyor. Ama en azından hiç bir canlıya zarar vermedim bu beni rahatlatıyor. Yaptığım en büyük mallık yukarıda anlattığım şey işte. Uzun zamandır aşırı mutsuzum. Biraz uzun oldu ama sadece içimi dökmek istedim
Öyle ama bir şey bitiyor bir şey başlıyor valla ne günah işledim de cezasını çekiyorum bilmiyorum. Bir insanın aklına 5 sene önce ergenken yaptığı bir mallık niye aniden gelir ve kafasını kurcalar.Geçmiş geride kaldı artık yapacak hiçbir şey yok sadece kafana takarsın ve kendine hep kötülük hem seyrek yaparsın.suanda yapılabileceğin şey geleceğe bakmak anın tadını çıkar bence hiç birşeyi kafana takma.![]()
Öyle tabi her insan hata yapar özellikle ergenlikte büyük hatalar yapar önemli olan hatanı anlayıp bir daha tekrarlamamak. Ama tabi insanın elinde değil bir şekilde takılıyor kafana sanki beyninin içinde 10 tane TV açıkmış gibi hiç kapanmiyorlar. Bir de bu hatalar büyük hatalarsa sesler giderek artıyorbence bunlar tecrübe geçmiş geçmiş de kaldı bende fazla düşünmemeye çalışıyorum ama aklıma geliyor yapacak bir şey yok o hatayı bir daha yapmamaya çalışıyorum