Neler Yeni

Akrabam oğluna linkteki bilgisayarı alacak sizce nasıl?

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin

Davidd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Davut Kuh
Belli bir bütçe var mı? Yoksa 40K civarımı bir cihaz arıyorsunuz hocam?
bu civarlarda 1 2 yukarı 1 2 aşağı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı ürünün i5 12. nesil RTX4060 olanlarından alınabilir. Hem fiyatı daha uyguna gelir.
Örnek
bu eski nesil kalmıyor mu? eski nesil derken büyük ihtimalle 2024 başında çıkmıştır o kadar eski değildir de ama güncel almak daha mantıklı değil midir?

Son düzenleme:

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
953
İsim
Semi kaan Çakır
bu cazip geldi bi bakayım inceleme videoları var mı diye

nasıl öğrenebilirim bunu? bir de sorunu çözülmüş kasa aldığımı nereden bilecem model numarası takip etmem lazım
G15 lerde 10-11. Nesil işlemcili olanlarda sorun çeken bayağı görmüştüm , kronik yazılım sorunları vardı yanlış değilsem sonrasında laptop takip etmeyi bıraktım o yüzden dedim sorunu cozulduyse diye .

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
40K civarına bu var ama buna kesinlikle RAM takviyesi yapılması lazım. Diğer RAM slotu boş o yüzden direkt attığım 16 GB'lık RAM'i alıp 8 + 16 GB yapabilirsiniz. Bunda boş M2 slotu var. Yani diğer M2 slotuna M2 SSD takıp direkt depolamayı yükseltebilirsiniz.
Bu cihaz için RAM olarakta bunu öneriririm.

43K bandında seçenek olarak bu var. Bunun da ekranı bir tık düşük. Bu da tercih edilir. Şimdilik RAM takviyesiyle falan uğraşmayayım dersen bunu alman mantıklı olacaktır. Bunun kötü yanı içinde RAM'ler 2x8 olarak takılı ve yükseltme yapmak istersen ikisini söküp 2x16 yapacaksın ya da içinde biri takılı kalıp diğerini söküp onun yerine 16 GB 5600 MHz RAM takacaksın. Gene depolama olarak tek M2 slotu var içinde. Onu da yükseltmek istersen içinde takılı olan M2'yi çıkarıp başka yüksek GB'lı M2 takacaksın. Bunun artısı Asus'a göre işlemcisi daha iyi performans veriyor.

Intel bilgisayarları tavsiye etmem. Bu işlemci vakaları olmuştu 13. ve 14. nesil için. Bu fiyat bandında piyasa da güzel sistem göremedim.

50K'ya Acerler var. Arkadaşıma bunu aldırdım. Çok memnun. Bende de bunun RTX 4070 + Ryzen 7 7840HS olanı var 45K'ya almıştım. Şuan ki laptop piyasası fiyat açısından bence çok pahalı. Daha düşeceğini düşünmüyorum. Seneye RTX 5000 serisi gelecek. Eğer aceleniz yoksa onlarda beklenebilir gibi ama fiyat olarak 55K üstü olur diye düşünüyorum. Bütçe eğer el verirse 40K'dan 50K'ya çıkıp bunları almak çok daha mantıklı duruyor.
16 GB RAM'li olanı:
1 sene sonra falan buna 16 GB RAM takviyesi yapabilirsiniz hocam. Alacağınız RAM 16 GB 5600 MHz olsun. Bunda RAM tek slot olarak takılı diğer slotu boş o yüzden direkt RAM'i takabilirsiniz. Bir de yanlışım yoksa 1 tane boş M2 slotu var bu seride de. https://www.n11.com/urun/acer-nitro...tu-bilgisayar-59180035?magaza=teknoryabilisim
32 GB RAM'li olanı:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,650
İsim
Hacı
Pahalı o paraya rahat 4060 lı laptop bulur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Barış Seyhan

bu eski nesil kalmıyor mu? eski nesil derken büyük ihtimalle 2024 başında çıkmıştır o kadar eski değildir de ama güncel almak daha mantıklı değil midir?
İşlemci modeli farklı sadece. i5 12. nesil de kötü değil bu arada ama o fiyata RTX 4050'li laptop alınmaz. Ondan dolayı 4060'lı modeli örnek attım.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mahir Cengiz
Hocam kesinlikle fiyatını haketmiyor değerinin çok üstünde bütçe söyleyin yardımcı olalım.

Hiç araştırmadan 4060 laptop yazıp 4k üstüne msi marka buldum. Ürün fahiş fiyatlı demekki
Bilip bilmeden 45w ekran kartlı tek fanlı soğutma sistemli leş gibi panele sahip çöp cihazı öneriyorsun fikir sahibi değilsen insanları yanlış yönlendirme

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mahir Cengiz

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
AuF
Bilip bilmeden 45w ekran kartlı tek fanlı soğutma sistemli leş gibi panele sahip çöp cihazı öneriyorsun fikir sahibi değilsen insanları yanlış yönlendirme
Orada bir yönlendirme yok. Okuma yazmanızı kullanıp okursanız anlarsınız. yazdığım yazıyı da idrak etmeniz lazım sadece linki değil.

Top Bottom