Akvaryumdan Kasaya Su Girdi

enesk81

80+
Reaksiyon skoru
3
Herkese selam. Evet saçma bi durum biliyorum ama akvaryumu temizlerken kasanın için çay bardağının 3te 1i kadar bi su fırladı. Fanlara ve ekran kartının üstüne döküldü. O an panikle kapamaya çalışırken 5 saniye içinde pc kendini kapadı. Ekran kartını söktüm fönle kuruttum. Ksanın içinide aynı şekilde. İlk başta harddisk sökmeden pc açılmadı. Sonra ramlerin yerlerini değiştim. Pc açıldı fakat ilk başlarda ekranda dalgalanma yaptı. Furmark testi yaptım. Yaklaşık yarım saat RDR2 oynadım. Bir sorun yok gibi ama içime kurt düştü. Yapmam gereken başka birşet varmıdır ?

Herkese selam. Evet saçma bi durum biliyorum ama akvaryumu temizlerken kasanın için çay bardağının 3te 1i kadar bi su fırladı. Fanlara ve ekran kartının üstüne döküldü. O an panikle kapamaya çalışırken 5 saniye içinde pc kendini kapadı. Ekran kartını söktüm fönle kuruttum. Ksanın içinide aynı şekilde. İlk başta harddisk sökmeden pc açılmadı. Sonra ramlerin yerlerini değiştim. Pc açıldı fakat ilk başlarda ekranda dalgalanma yaptı. Furmark testi yaptım. Yaklaşık yarım saat RDR2 oynadım. Bir sorun yok gibi ama içime kurt düştü. Yapmam gereken başka birşet varmıdır ?
Hocam o su oksitlenmeye sebep olabilir diye düşünüyorum o yüzden su gelen yerlerin yağsız kontak spreyle temizlenmesi iyi olacaktır. İlerdi olacakların önüne geçmiş olursunuz.

bence bilgisayari cok erken acmissiniz. benzer durumu yasadim cok daha fazla su uzerine dokulmustu. bardagin icinde su oldugunu unutmustum kiriklari temizlerken 15 dakika pc su dokulmus halde acik kalmisti.

ekran kartini 1 gun pirince yatirdim ve diger parcalari tek tek kuruttum. ertesi gun ise acmistim. ilginc bir sekilde bios pilinin altina bile su kacabiliyor ona da dikkat etmenizi tavsiye ederim. bios pilini cikartip degistirdim pc oyle duzgun acilmaya baslamisti.

bence bilgisayari cok erken acmissiniz. benzer durumu yasadim cok daha fazla su uzerine dokulmustu. bardagin icinde su oldugunu unutmustum kiriklari temizlerken 15 dakika pc su dokulmus halde acik kalmisti.

ekran kartini 1 gun prince yatirdim ve diger parcalari tek tek kuruttum. ertesi gun ise acmistim. ilginc bir sekilde bios pilinin altina bile su kacabiliyor ona da dikkat etmenizi tavsiye ederim. bios pilini cikartip degistirdim pc oyle duzgun acilmaya baslamisti.
Aslında az miktarda su girdiği için ve evde ayağım kırık yattığım için açtım. Malum tek aktivitem bilgisayar. Ama tekrar kontol edeceğim tecrübeni paylaştığın için teşekkürler.

Bu durumda pc açılmaması lazımdı her şey sökülüp izopropil ile temizlenmeliydi çalıştırman kısa devre yapabilirdi ve şuan oksit ihtimali var

Aslında az miktarda su girdiği için ve evde ayağım kırık yattığım için açtım. Malum tek aktivitem bilgisayar. Ama tekrar kontol edeceğim tecrübeni paylaştığın için teşekkürler.
hocam teknoloji cok gelisti. bundan 20 sene once bu durumu yasasaydik bilgisayara veda edebilirdik. laptoplar hala sivi dokulmesinde komple gidebiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,413
Üyeler
187,038
Son üye
EmreBey42
Geri