Neler Yeni

Öneri Al-Sat fırsatçılığını sevmiyoruz...

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
Güzel hamle daha fazla çalışman lazım kanka akıl var mantık var boş yapmışsınız istediğimizi yaparız sende yetiş sende al seninde şansın olsun al boş boş konuşmuşsunuz bi bitmedi bu konular
En zeki al satçı

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Ama evet bu arkadaşın alıp satamazsam iade edicem demesi şer****. Bunun kim olduğunu öğrenip şikayet etmek gerekiyor. Bende satıcıyım bu şekilde bir çok müşteriyi pazaryerinden banlattık.

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Berk Era
ister kabul et ister etme. bu bir gelir kapısı. hemde sandığından cok daha büyük bir gelir kapısı.

bu ay başlayalı2 gün oldu. 2 günde al-sat ile 2230 lira kazandım şimdiden. normal işimde 26 günde kazandığım asgari ücret.

bu işi kolay sanıyorsan değil telefonun başında saatlerini veriyorsun indirim yakalamak için. normal işimden daha cok mesaimi harcıyor. size göre al-sat yapmak basit bir olay gibi olabilir ama değil zaten bu işi yapamadıkları için insanlar al-satçılara düşman oluyor.

bu ay başlangıcıyla sattıklarım :
2 adet sıfır canon 50mm lens alış fiyatı 1299 satış fiyatı 2300 = +2000
3 adet çay makinası alış fiyatı 120 satış fiyatı 350 = +230 (diğer ikisi henüz satılmadı)

benim bunları alıp satmam dışında bunları benden alan adamlarda oldukça karlı alıyorlar. bahsettiğim lenslerin satış fiyatı herhangi bir sitede 3000+. çay makinası desen 500 lira.

he ben alıp 14 gün bekletip sonra iade etmem uraşamam. şuan yerden taş alıp stoklasan seçimden sonra 2 katına satarsın zaten. dursun zararı yok. elimde fazlaca ps5 kaldı mesela. cokta problem değil illaki satarım .

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
Güzel hamle daha fazla çalışman lazım kanka akıl var mantık var boş yapmışsınız istediğimizi yaparız sende yetiş sende al seninde şansın olsun al boş boş konuşmuşsunuz bi bitmedi bu konular
O zaman yıkılan evden eşya almakta yasal ama ahlaki kurallara uyar mı ?

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Konuya genel olarak baktım ve yorumları okudum. Düşüncelerimi paylaşmak isterim.

Şöyle ki bende bir al-satçıyım. Çoğunlukla hazır sistemleri al sat yapıyorum. Bazen sıcak fırsatlardan indirimli ürünler çıktığında ordanda değerlendiriyorum. Size öncelikle kısaca hayat hikayemden bahsedeyim...

12 yaşından beri çalışıyorum. Orta okul mezunuyum. Eğitime devam etmeme sebebim başta ailevi ve maddi durumlardı. Askere gittim, geldim. Nişanlandım ve evlendim. Askerlikten sonra aldığım maaşın ekonomik durumlar nedeniyle bir şekilde yetemediğini farkettim. Bir ek gelir kapısı, fikri arıyordum. İddaa illetine bulaştım. Çok kaybettim. Toparlanmam uzun sürdü. Sonra kripto illetine bulaştım kaybettim. Toparlanmam çok daha uzun sürdü. Artık kafaya dank etmişti. Ticaret dışında para getirecek bir şey yoktu bu dünyada. Ekonomide hızla çökmeye ve maaşım erimeye devam ediyordu. Evli olduğum için maaşlı işimi bırakıp büyük bir risk ile ticarete atılamazdım. Aklımda sadece aylık biraz bile olsa ek gelir sağlamak vardı. İzin günlerimde ek iş yapmayı denedim. Covid döneminde herkes yatarken ben covidli hastalara bakıcılık yaptım. Ancak çok yıpranıyor ve tüm gençliğimi söndürüyordum. Kazandığım parayı biriktiremiyor, sürekli ihtiyaçlara gidiyordu.

Covid bitince ek iş mesaiside bitti. Kendi çalıştığım yerde mesaiye kalmamıza izin verilmiyor. Çalışma saatlerimde değiştiği için boş vaktim kalmıyor. Eylül 2022 de Bu sebepten ötürü bir bilgisayar toplayıp yayın, YouTube felan yapmaya karar verdim. O zamanlar en son bildiğim şey GTX 1050ti ekran kartı (daha üzeri yok) sıfıra gücüm yetmedi, ikinci ele yöneldim. Her ay maaşımdan biraz ayırıp biriktirmiştim. İlanlarda aynı kasayı satan çok fazla satıcı vardı. Ve piyasa fiyatından çok uygundu. Sebebini anlayamamıştım ve araştırdım. meğersem bazı bilinen youtuberlar zaman zaman kampanyalı sistem çıkarıyorlar ve piyasadan uygun fiyata satılıyor. İlk hazır sistemi sahibindende 14k'ya ModArt blue olarak aldım. Sistemi kurdum ve bir süre oynadım. Bu süre zarfında kasayı 16500 den ilana koydum. Hani dedim belki satılırsa kâr ederim yine alırım. Satılmazsa zaten kullanıyorum. 4 gün sonra 15.500e satıldı. Bu işten kâr yapabileceğimi anlayıp itopyanın yeni açılan mağazasına gittim ve açılışa özel bir sistem vardı aldım. 14 k ya aldım, kurdum, kullandım. 4 gün sonra 15.500 e sattım. Artık benim kafamda şimşekler çaktı. Bu sayede yıllardır yapamadığım şeyi yapmayı başarmıştım. Ek gelir sağlamayı. Sonra bu şekilde ilerleyerek youtuber sistemlerini aldım, sattım. Alıp satma işi o kadar çok kısa sürüyordu ki benim gibi alsatçılardan düşük kâr koyanlardan daha çok alıp sattım. Her ay üzerine koyarak daha fazla para kazandım. Artık hem borçlarımı ödenebiliyor, hem evin ihtiyaçlarını karşılayabiliyordum....

Bu kadar uzun uzun yazdım. Çünkü birşeyi anlamanızı istiyorum. Alıp sattığımız çoğu sistemi alan insanların bu indirimlerden ve youtuberlardan haberi yok. Alırken kimseye engel olmuyoruz çünkü herkes eşit bir şekilde aynı zamanda ve aynı platformda alma şansına sahip.

Al sat yaptığım 50 kasa varsa 35 tanesi al satçılardan düşük kârla satandan alıp üzerine az koyup sattıklarımdır. Burada en önemli etkenin fiyat değil satış tecrübem olduğuna inanıyorum. Satış yaptığım her hazır sistemi arayan müşterilere güzel güzel anlatıyor, açıklıyor ve her türlü konuda teknik destek sağlıyorum. Pek çok kez sırf 200 TL daha fazla kazanmak için hazır sistem kolisini bebek arabasına yükleyip 2 saat toplu taşıma ile götürmüşlüğüm vardır. Sırf 500 TL kazanmak için 12100f // rtx 3050 kasayı gebzeden 10500 e alıp 4 saat yol çekip 11 e sattığımı bilirim. Hatta aynı kasayı bu sefer Çekmeköy den 11 e alıp 12500 e büyükçekmeceye götürüp, üzerine montaj yapıp, win yükleyip ordanda akşam nöbetine işe gittiğim olmuştur.

Yani bu iş öyle sandığınız kadar basit bir şey değil. Evet basite indirgeyip sadece telefonu ile al sat yapan var. Ama ben onlardan değilim. Gerçi onlardanda olsam bir şey değişmez. Sonuçta hepimiz paramızı bir değere yatırıyoruz ve üzerine kâr koyup satıyoruz. ve buna rağmen yinede piyasa fiyatının altında kalıyor. Alan memnun satan memnun. Bu işi yaptığım 8 ay boyunca her ay bu konuları görürüm. 8 ay boyunca defalarca kez fp sistem çıktı. 10 tane çıktıysa 8ini alabildim. Sorun bence biz değiliz. Ayrıca 3-4 bin TL uyguna alabilmek için bu kadar konuşup suçu al satçılara atmak yerine bence bizi bu duruma düşüren, ekonomiyi yönetmeyen hükümete ve onu yönetenlere atın suçu.

Saygılar...

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
He öylemi olmuş knk
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arkadaşın numarasını incehesaba yollayıp iade yapmasını engelleyebilirsin . bu işe sadece alıcı tarafından değil satıcı tarafından da bakmamız gerekiyor. ne sebeple iade edecek ? eminim hukuki bir karşılığı yoktur ! '' ürünü ucuza alıp biraz kâr koyup satmaya çalışırken satamadığı için iade etmek istiyor '' bu durumu aydınlatabilecek hukukçu bir arkadaşımız varsa severek dinlemeye hazırız.

bu al sat olayını savunan şahısların büyük bir çoğunluğunun eminim parmağı vardır piyasada yoksa neden ihtiyacı olan kişilerin ürünleri daha ucuza almasına karşı olan bir tavır takınsınlar ki ? . Eğer firmalar bu durumları tespit edip iade koşullarını değiştirebilirse (kâr koyup satmaya çalışırken satamadığı için iade etmek ) ve toplum olarak da bu şahıslardan ürünleri almayarak ellerinde patlamasını sağlayarak bu düzeni bozabilirsiniz. Benim tuzum kuru hiç sorun değil bana giren çıkan yok çok şükür istediğim ürünü istediğim fiyattan alabiliyorum gocunduğum bir durum söz konusu değil ondan laf atmaya falan çalışmayın ama sen 2 bin TL kâr edeceksin diye sınırlı sayıda olan ürüne el koyup sonra da satamadığın için iade etmen başkasının hakkına girdiğinin göstergesidir. Uzun lafın kısası ALMAYACAKSINIZ ! Bu tarz şüphelendiğiniz adamlardan ürün ALMAYACAKSINIZ ! ölmezsiniz 1 ay geç alırsanız bir ürünü emin olun fırsatlar bitmez.
Patladım

Son düzenleme:

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Birader al sat yalayanlar yazmasın diye insan gibi söyledik. Ya okuman yok, yada aklın kıt... Engelliyorum bak by by
Yoo bilerek yazdım.

😦😯😧😨😰
Engellediğin için aşırı derecede gerginlik hissettim ve babannemi yedim
😦😯😧😨😰

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
He öylemi olmuş knk

Patladım
içten yanmalı patlamalı vurdulu kırdılı pancar motorusun galiba :D iyi niyetli masum alıcıyı düşünen ilanlarını paylaşır mısın belki alıcı olarak değerlendirebiliriz burada

TİTAN.

80+ Platinum
O zaman yıkılan evden eşya almakta yasal ama ahlaki kurallara uyar mı ?
Hayır kanka sen çok zeki değilsin belli o hırsızlık ama bu hırsızlık değil parasını verdiğin ürünü üstüne fiyat koyup satıyorum tıpkı normal bir al satçı gibi 😀

En zeki al satçı
Tabii 🙃

Konuya genel olarak baktım ve yorumları okudum. Düşüncelerimi paylaşmak isterim.

Şöyle ki bende bir al-satçıyım. Çoğunlukla hazır sistemleri al sat yapıyorum. Bazen sıcak fırsatlardan indirimli ürünler çıktığında ordanda değerlendiriyorum. Size öncelikle kısaca hayat hikayemden bahsedeyim...

12 yaşından beri çalışıyorum. Orta okul mezunuyum. Eğitime devam etmeme sebebim başta ailevi ve maddi durumlardı. Askere gittim, geldim. Nişanlandım ve evlendim. Askerlikten sonra aldığım maaşın ekonomik durumlar nedeniyle bir şekilde yetemediğini farkettim. Bir ek gelir kapısı, fikri arıyordum. İddaa illetine bulaştım. Çok kaybettim. Toparlanmam uzun sürdü. Sonra kripto illetine bulaştım kaybettim. Toparlanmam çok daha uzun sürdü. Artık kafaya dank etmişti. Ticaret dışında para getirecek bir şey yoktu bu dünyada. Ekonomide hızla çökmeye ve maaşım erimeye devam ediyordu. Evli olduğum için maaşlı işimi bırakıp büyük bir risk ile ticarete atılamazdım. Aklımda sadece aylık biraz bile olsa ek gelir sağlamak vardı. İzin günlerimde ek iş yapmayı denedim. Covid döneminde herkes yatarken ben covidli hastalara bakıcılık yaptım. Ancak çok yıpranıyor ve tüm gençliğimi söndürüyordum. Kazandığım parayı biriktiremiyor, sürekli ihtiyaçlara gidiyordu.

Covid bitince ek iş mesaiside bitti. Kendi çalıştığım yerde mesaiye kalmamıza izin verilmiyor. Çalışma saatlerimde değiştiği için boş vaktim kalmıyor. Eylül 2022 de Bu sebepten ötürü bir bilgisayar toplayıp yayın, YouTube felan yapmaya karar verdim. O zamanlar en son bildiğim şey GTX 1050ti ekran kartı (daha üzeri yok) sıfıra gücüm yetmedi, ikinci ele yöneldim. Her ay maaşımdan biraz ayırıp biriktirmiştim. İlanlarda aynı kasayı satan çok fazla satıcı vardı. Ve piyasa fiyatından çok uygundu. Sebebini anlayamamıştım ve araştırdım. meğersem bazı bilinen youtuberlar zaman zaman kampanyalı sistem çıkarıyorlar ve piyasadan uygun fiyata satılıyor. İlk hazır sistemi sahibindende 14k'ya ModArt blue olarak aldım. Sistemi kurdum ve bir süre oynadım. Bu süre zarfında kasayı 16500 den ilana koydum. Hani dedim belki satılırsa kâr ederim yine alırım. Satılmazsa zaten kullanıyorum. 4 gün sonra 15.500e satıldı. Bu işten kâr yapabileceğimi anlayıp itopyanın yeni açılan mağazasına gittim ve açılışa özel bir sistem vardı aldım. 14 k ya aldım, kurdum, kullandım. 4 gün sonra 15.500 e sattım. Artık benim kafamda şimşekler çaktı. Bu sayede yıllardır yapamadığım şeyi yapmayı başarmıştım. Ek gelir sağlamayı. Sonra bu şekilde ilerleyerek youtuber sistemlerini aldım, sattım. Alıp satma işi o kadar çok kısa sürüyordu ki benim gibi alsatçılardan düşük kâr koyanlardan daha çok alıp sattım. Her ay üzerine koyarak daha fazla para kazandım. Artık hem borçlarımı ödenebiliyor, hem evin ihtiyaçlarını karşılayabiliyordum....

Bu kadar uzun uzun yazdım. Çünkü birşeyi anlamanızı istiyorum. Alıp sattığımız çoğu sistemi alan insanların bu indirimlerden ve youtuberlardan haberi yok. Alırken kimseye engel olmuyoruz çünkü herkes eşit bir şekilde aynı zamanda ve aynı platformda alma şansına sahip.

Al sat yaptığım 50 kasa varsa 35 tanesi al satçılardan düşük kârla satandan alıp üzerine az koyup sattıklarımdır. Burada en önemli etkenin fiyat değil satış tecrübem olduğuna inanıyorum. Satış yaptığım her hazır sistemi arayan müşterilere güzel güzel anlatıyor, açıklıyor ve her türlü konuda teknik destek sağlıyorum. Pek çok kez sırf 200 TL daha fazla kazanmak için hazır sistem kolisini bebek arabasına yükleyip 2 saat toplu taşıma ile götürmüşlüğüm vardır. Sırf 500 TL kazanmak için 12100f // rtx 3050 kasayı gebzeden 10500 e alıp 4 saat yol çekip 11 e sattığımı bilirim. Hatta aynı kasayı bu sefer Çekmeköy den 11 e alıp 12500 e büyükçekmeceye götürüp, üzerine montaj yapıp, win yükleyip ordanda akşam nöbetine işe gittiğim olmuştur.

Yani bu iş öyle sandığınız kadar basit bir şey değil. Evet basite indirgeyip sadece telefonu ile al sat yapan var. Ama ben onlardan değilim. Gerçi onlardanda olsam bir şey değişmez. Sonuçta hepimiz paramızı bir değere yatırıyoruz ve üzerine kâr koyup satıyoruz. ve buna rağmen yinede piyasa fiyatının altında kalıyor. Alan memnun satan memnun. Bu işi yaptığım 8 ay boyunca her ay bu konuları görürüm. 8 ay boyunca defalarca kez fp sistem çıktı. 10 tane çıktıysa 8ini alabildim. Sorun bence biz değiliz. Ayrıca 3-4 bin TL uyguna alabilmek için bu kadar konuşup suçu al satçılara atmak yerine bence bizi bu duruma düşüren, ekonomiyi yönetmeyen hükümete ve onu yönetenlere atın suçu.

Saygılar...
Çok güzel anlatmışsın kanka

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,593
İsim
Memati Baş
@Mehmet Yılmaz abi şu mesaja bakar mısın bir troll değil mi bu ya?
Birader al sat yalayanlar yazmasın diye insan gibi söyledik. Ya okuman yok, yada aklın kıt... Engelliyorum bak by by

Başkan hiç sanmıyorum. İlanı bende görmüştüm 21 bindi. Bence sadece al sat için almış.

Sen geçende sazan gibi zıpladın konuya birader kısaca SANANE!!! ENGELLİYORUM BAK İŞİNE... Gereksiz bir insansın.

Top Bottom