Al sat yapmayı düşünüyorum

xYusuf

80+
Reaksiyon skoru
4
Selamlar dostlar
Uzun süredir ikinci el bilgisayar parça alım satımıyla ilgileniyorum ama artık yavaş yavaş sıfır ürün tarafına yönelmek istiyorum. İndeks Penta Arena Bilgisayar gibi distribütörlerden ya da toptancılardan ürün alıp perakende olarak satmak gibi bir düşüncem var. Bu işi düzenli ve kazançlı bir hale getirmek istiyorum.
Daha önce bu şekilde sıfır ürünle alım satım yapan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle:
  • Nerelerden ürün alıyorsunuz?
  • Kâr marjı ortalama ne civarda oluyor?
  • Yeni başlayan biri için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Şimdiden öneri ve yorum yapan herkese teşekkürler 🙏

Sermayen ne kadar
250k civarında bi anda 40 50 tane işlemci ekran kartı monitör anakart ram gibi bileşenleri toplu bi şekilde almayı düşünmüyorum ikinci elde sermaye hızlı dönüyordu burda nasıl döneceğini bilmediğim için bi anda toplu alım yapmayacağım annemin de muhasebeci olması beni bu işte daha rahat geliştirebilecek diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu konuda tecrübeliyseniz sorularımı yanıtlarasnız sevişnirm

Sermayen ne kadar
cevap bekliyorum hocam

250k civarında bi anda 40 50 tane işlemci ekran kartı monitör anakart ram gibi bileşenleri toplu bi şekilde almayı düşünmüyorum ikinci elde sermaye hızlı dönüyordu burda nasıl döneceğini bilmediğim için bi anda toplu alım yapmayacağım annemin de muhasebeci olması beni bu işte daha rahat geliştirebilecek diye düşünüyorum

bu konuda tecrübeliyseniz sorularımı yanıtlarasnız sevişnirm

cevap bekliyorum hocam
Toplu alım yapamazsan düşük fiyata alamazsın hatta distribütörler sana dönüş bile yapmaz. Binlerce ürünü tek seferde çekip uygun fiyat almak için anlaşmalar yapan koca firmalara 250 binlik sermaye ile kafa tutmaya çalışmak oldukça mantıksız.

Türkiye’de olmayan bir markayı yurtdışı tarafıyla anlaşıp distribütörlüğünü yapıp satmak daha mantıklı mesela ama o da 250 binle yapılacak iş değil pek.

adamalar tek ürünü bile satabileceklerini söylemişlerdi bu işin içinde değilseniz dış gözden yorum yapıp hevesimi söndürmezseniz sevinirim bu işin içinde olupda bana bunu söylüyorsanız ciddiye alacağım

Geri