Neler Yeni

Alabileceğim en ucuz ve F/P SSD nedir?

Bünyamina

80+ Platinum
Kingston NV3 falan hız açısından çok daha iyi duruyor, DRAM bu farka değecek kadar önemli bir şey mi?
Ben tercih etmem dram olmayan m2 ssd. Kişiden kişiye göre değişebilir. Hız takıntısı olan birisi dramsız model alırsa daha iyi olur.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben tercih etmem dram olmayan m2 ssd. Kişiden kişiye göre değişebilir. Hız takıntısı olan birisi dramsız model alırsa daha iyi olur.
DRAM hata falan olduğunda işe yarayan bir şey miydi

Bünyamina

80+ Platinum
DRAM hata falan olduğunda işe yarayan bir şey miydi
DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.

dr.luciano

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
909
İsim
Dr Luciano
B450 anakarta takacağım, alabileceğim en ucuz ve düzgün SSD nedir? Maksimum 1000₺ düşünüyorum ama daha ucuz olursa daha iyi olur kesinlikle. İkinci elde alabilirim ama ikinci el SSD çok mantıklı mı tam emin olamadım. Aslında format atsak bir şey olmaz bence ama yine başka bir şey olabilir mi merak ediyorum. MSI Spatium M450 düşünüyorum şuanlık ikinci el
EN FAZLA 1000₺
500 GB
M2 SSD

Mesaj otomatik birleştirildi:

@Bünyamina

Kioxia LRC20Z500GG8 Exceria G2 500 GB - 1068₺​

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.
Tamam teşekkürler

Top Bottom