ArdaDemirci
80+
- Reaksiyon skoru
- 99
Aldığım pc de 3000mhz ram vardı geil evo forza markasının. occt de ram kısmında 1496mhz yazıyor. Bu başka bir şey mi yoksa gerçekten ram frekansı 1496mhz mi?
o nedir ve nasıl oluyor? Hiç BIOS a girmedim.BIOS'tan XMP'yi açtınız mı?
Görev yöneticisinden bakar mısınız? Performans>Bellek kısmından.Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
o nedir ve nasıl oluyor? Hiç BIOS a girmedim.
Bellek kısmında sağ altta Hız olarak yazması lazımbellek kısmında mhz ile ilgili bir şey bulamadım.
Belleğiniz 3000MHz CL16 değil mi? CL değeri 16 ise sorun yok demektir.hız diye bir şey yazmıyor.
tamam buldum 3000mhz yazıyor.
Bilgisayarınız açışırken BİOS menüsüne girin. Girmek için çeşitli tuş kombinasyonları kullanılır. Ve bunlar ana kartınıza göre değişiklik gösterir. Kendi anakartınızınkini öğrenmek için tıkla.Alıntıyı görüntüle
tamam teşekkürler.Bilgisayarınız açışırken BİOS menüsüne girin. Girmek için çeşitli tuş kombinasyonları kullanılır. Ve bunlar ana kartınıza göre değişiklik gösterir. Kendi anakartınızınkini öğrenmek için tıkla.
BIOS’a girdikten sonra AMP profilini değiştirin. Ardından frekans değerlerini kontrol edin ve ayarları kaydedip BIOS’dan çıkın.
Anakartınız Asrock B450 Pro4 mü? eğer bu ise BIOS sürümünüz güncel değil. Güncellemenizi tavsiye ediyorum.Alıntıyı görüntüle