hocam ama aldığımızda 128 gb alanı vardı yani baktık. üstünde yazmasıyla alakası yok. (zamanla nasıl değişmiş olabilir ?)Sahte ürün olabilir. Genelde çok yapıyorlar bunu Yazılımsal olarak 128gb gösterir ancak içine max 32 gb veri yazabilirsin. 2 gün önce aynı sorundan müzdarip müşterim geldi 2TB usb getirdi 16GB gösteriyor diye İçini söktüm 16 GB bellek var içinde![]()
Yazılımsal olarak evet gözükür ancak içine 128 gb veri yazamazsın bunu denedinmi ?hocam ama aldığımızda 128 gb alanı vardı yani baktık. üstünde yazmasıyla alakası yok. (zamanla nasıl değişmiş olabilir ?)
ozaman usb belleği söküp içindeki belleğe bakman lazım kaç GB diye Bazı usblerde 2 tane bellek olur 64-64 = 128 şeklinde yada 32-32 = 64 şeklinde 1 tanesi bozulduysa diğeri sadece gözükür.54 GB a kadar görmüştüm depolandığını
Windows da “Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir” menüsüne gir, oradan USB belleğinin detaylarına bakabilirsin. Büyük ihtimalle kalan depolama alanı ayrılmamış olarak kenarda boş boş duruyorflash belleği aldığımızda 128 GB lik alanı vardı şimdi taktım 32 GB Max yeri var nedeni ne olabilir ?
Teşekkür ederim yapabildim şimdi iyi günlerWindows da “Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir” menüsüne gir, oradan USB belleğinin detaylarına bakabilirsin. Büyük ihtimalle kalan depolama alanı ayrılmamış olarak kenarda boş boş duruyor![]()