Neler Yeni

Aliexpress aula f75 dolandırıcılığı

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Muhammed efe
Selam arkadaşlar 02.12.2024 tarihinde aliexpress üzerinden f75 klavye siparişi verdim ve verir vermez dolandırıcı olduğunu gördüm iptal etmek istedim ama onaylanmadan kargoya verdiler. Normalde klavyenin 1023 gram kutu ağırlığı olması gerekiyorken kargo takipten baktığımda 266 gram olarak tartmışlar. Kısaca bana klavye değil klavyenin fotoğrafını yolluyorlar. Şuanda halen ürün kargoda. Sizce ne yapmam gerek iade almak için hangi adımları izlemeliyim ve nereye şikayet edebilirim?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alırken vergi ödedin mi? Muhtemelen vergi ödemesiz aldın. Vergi ödemesiz ürünler Türkiye gümrüğünde fahiş fiyatlandırılıp ona göre vergilendirilecek.

Musty?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Mustafa TURNA
Alırken vergi ödedin mi? Muhtemelen vergi ödemesiz aldın. Vergi ödemesiz ürünler Türkiye gümrüğünde fahiş fiyatlandırılıp ona göre vergilendirilecek.
Ne alakası var 30 euro aldığım ürün üzerindeki fiyattan vergilendirilir

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Muhammed efe
Ne alakası var 30 euro aldığım ürün üzerindeki fiyattan vergilendirilir
Hayır kardeşim, 'değeri düşük bulunursa gümrük memuru fiyatlandırır' diye yetkileri var. Epomaker ücretsiz klavye vs dağıtmıştı kargosu gelen herkes ürün 0 dolar olmasına rağmen 800-1000 lira vergi ödedi. Bi bildiğimiz varda anlatıyoruz. İtiraz etsen 100-200 indiriyorlar en fazla onun içinde 1.5-2 hafta bekliyorsun.

erenumut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eren kaya
Alırken ödemedim vergi ama aldığım satıcı vergisi ödendi diyordu alırken. Bakalım ürün gelecek mi ne kadar vergi çıkacak paylaşıcam

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Muhammed efe
Alırken ödemedim vergi ama aldığım satıcı vergisi ödendi diyordu alırken. Bakalım ürün gelecek mi ne kadar vergi çıkacak paylaşıcam
İnşallah dediği doğrudur. Değilse baya büyük sorun yaşarsın ama vergi ödemeli kargolarda bazen tekrar Türkiye'de gümrüğe girip vergilendirile biliniyor veya geçmeye biliyor. Sağlık olsun.

Cokacihan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cihan
Hocam garip bir şekilde herkeste farklı ağırlık gösteriyor bende PTT 600 g gösteriyor 600 gramlık hıyar çıkmaz diye düşünüyorum vergi konusuna da gelirsek 100tl vergi kesilmiş toplam bakalım ürün elime ulaşırsa söyleyeceğim.
IMG_5017.jpeg

Hocam garip bir şekilde herkeste farklı ağırlık gösteriyor bende PTT 600 g gösteriyor 600 gramlık hıyar çıkmaz diye düşünüyorum vergi konusuna da gelirsek 100tl vergi kesilmiş toplam bakalım ürün elime ulaşırsa söyleyeceğim.Alıntıyı görüntüle
Çok iyi olur hocam ulaşınca buraya yazarsanız

Oguz...

80+ Bronze
Hani yolladı diyelim .Vergi işinide klavyeyi 5 dolar gösterip vergiyi düşüre bilir.Konularda birileri kulaklık siparişinde bir sitede vergisiz aldığını yazıyordu

Cokacihan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cihan
Hani yolladı diyelim .Vergi işinide klavyeyi 5 dolar gösterip vergiyi düşüre bilir.Konularda birileri kulaklık siparişinde bir sitede vergisiz aldığını yazıyordu
Pek sanmıyorum hocam öyle olsa sitedeki 1200 gram gönderdiği 600 gram tutmuyor

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet
Hocam garip bir şekilde herkeste farklı ağırlık gösteriyor bende PTT 600 g gösteriyor 600 gramlık hıyar çıkmaz diye düşünüyorum vergi konusuna da gelirsek 100tl vergi kesilmiş toplam bakalım ürün elime ulaşırsa söyleyeceğim.Alıntıyı görüntüle
eğer vergi toplamı 100₺ ise gayet iyimiş bu arada :D eğer sağlam ürün gelirse

Top Bottom