Her seferinde değil bu durum. Bazen vergi ödeme sırasında alınırken, (eğer ödeme ekranında VERGİ adı altında ek bir ücret yoksa) vergi kapıda ödeniyor.Satın alma işlemi yaparken vergilendirme fiyatını oraya yazıyorlar alırken ekleniyor fiyatın üstüne. Ürün geldiğinde vergi ödemiyorsun.
Her seferinde değil bu durum. Bazen vergi ödeme sırasında alınırken, (eğer ödeme ekranında VERGİ adı altında ek bir ücret yoksa) vergi kapıda ödeniyor.
Sonuçta vergi var değil mi? Kesinlikle var?Satın alma işlemi yaparken vergilendirme fiyatını oraya yazıyorlar alırken ekleniyor fiyatın üstüne. Ürün geldiğinde vergi ödemiyorsun.
%100 kesinlikle vergi adı altında ek bir ücret ödeniyor fakat bu işte dediğim gibi kapıda farklı meblağ çıkar sitedeki öderken çıkarsa farklı. Sitedeki ücret daha az geliyor genelde. Ürünün çıkış yaptığı ülkeye göre değişiyor.Sonuçta vergi var değil mi? Kesinlikle var?
Anladım hocam o zaman hiç bulaşmayayım bu işe çok pahalı olacak sanki.%100 kesinlikle vergi adı altında ek bir ücret ödeniyor fakat bu işte dediğim gibi kapıda farklı meblağ çıkar sitedeki öderken çıkarsa farklı. Sitedeki ücret daha az geliyor genelde. Ürünün çıkış yaptığı ülkeye göre değişiyor.
AliExpress artık TR fiyatlarına göre neredeyse eşdeğer. Hatta çoğunlukla daha pahalı oluyor şu vergiden dolayı. Nadiren bazı kampanyalara denk gelirsen daha ucuza alabiliyorsun. Kuponlarda var tabii. Onlarıda kullanırsan işte ucuza gelir.Anladım hocam o zaman hiç bulaşmayayım bu işe çok pahalı olacak sanki.
Kim uğraşacak hocam onlarla yanlış bilmiyorsam kupon işleri falan uğraş gerektirir. Kampanya desen ne ara ne zaman denk gelecek ki. Pek satın alınmaz gibi.AliExpress artık TR fiyatlarına göre neredeyse eşdeğer. Hatta çoğunlukla daha pahalı oluyor şu vergiden dolayı. Nadiren bazı kampanyalara denk gelirsen daha ucuza alabiliyorsun. Kuponlarda var tabii. Onlarıda kullanırsan işte ucuza gelir.