Allah Asla Yapmam Dediği Şeyi Yapıyor. !

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
502
''Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını ! ASLA ! bağışlamaz. Bunun dışındaki
kalanları ise dilediği kimseler için bağışlar. ( Nisa 48 )

ASLA BAĞIŞLAMAZ DEMEK = Kişi ,makam ,rütbe ,zaman ,mekan ,olay ,sayı, farketmeksizin ASLA BAĞIŞLAMAZ demektir.

'' Kendilerine apaçık deliller gelmesinin ardından (tuttular) buzağıyı tanrı edindiler. Biz bunu da affettik (Nisa 153)

Hani ASLA ne olursa olsun affetmezdi arkadaşlar. Allah nasıl olurda asla yapmam dediği şeyi yapar ?

''Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını ! ASLA ! bağışlamaz. Bunun dışındaki

ASLA BAĞIŞLAMAZ DEMEK = Kişi ,makam ,rütbe ,zaman ,mekan ,olay ,sayı, farketmeksizin ASLA BAĞIŞLAMAZ demektir.

'' Kendilerine apaçık deliller gelmesinin ardından (tuttular) buzağıyı tanrı edindiler. Biz bunu da affettik (Nisa 153)

Hani ASLA ne olursa olsun affetmezdi arkadaşlar. Allah nasıl olurda asla yapmam dediği şeyi yapar ?
yani sonraki dünya için olabilir benim fikrimce çünkü dinde hesaplaşma gibi kavramlar ölüm sonrası dünya ile birlikte geçiyor.
tavsiyem bence bilen birine sorun .
forumlarda çok istediğiniz cevapları alamayabilirsiniz .
başta dediğim gibi sadece fikrim bu.

Sen müslüman olmayıp, gayrimüslimliğini pekiştirmek adına ayetleri dar bir açıdan yorumlayarak gelip burada etkileşim almaya çalışan birisin. Bu forumda islam alimleri yok. Arapçayı sökmüş insanlari kelimeleri tam anlamıyla hazmetmiş insanlarla gidip bunları konuşabilirsin. Ha bulamıyorsan, geçen açtığın bir başka konuda yapay zeke ile açıklayan biri vardı. Sen de herkes gibi yapay zekaya sorabilirsin. Burada etkileşim kasmaya gerek yok.

Neden ragebait konular açıyorsun dostum inatla?
Ayıp olmasın diye farkettiyseniz 24 saatte sadece 1 adet konu açıyorum.Bunuda güzel üslubla dini konuları çok merak ettiğim için felsefe başlığı adı altında sorguladığım cevap aradığım ayetleri paylaşıyorum

hocam boşver din işlerini . konundan bir inancının olmadığını anlıyorum.(bende öyle) zamanını boşa harcama bence . git oyun oyna daha iyidir. hea illa canım müslümanlarla dövüş istiyor diyorsan bir şey diyemem.

Hocam bu üçüncü görüşüm sanırım neden en ince detayına kadar ıyıklıyorsunuz bütün her kelimenin anlamını ? Müslüman değilsiniz ve kendinize göre kanıt olarak mı bunları araştırıyorsunuz ? (Yanlış anlamayın meraktan)

Sen müslüman olmayıp, gayrimüslimliğini pekiştirmek adına ayetleri dar bir açıdan yorumlayarak gelip burada etkileşim almaya çalışan birisin. Bu forumda islam alimleri yok. Arapçayı sökmüş insanlari kelimeleri tam anlamıyla hazmetmiş insanlarla gidip bunları konuşabilirsin. Ha bulamıyorsan, geçen açtığın bir başka konuda yapay zeke ile açıklayan biri vardı. Sen de herkes gibi yapay zekaya sorabilirsin. Burada etkileşim kasmaya gerek yok.
Etkileşim kasmıyorum sadece cevabını merak ettiğim islam diniyle alakalı sorular var kafamda ve bunları küfürsüz dalga gecmeden burada felsefe başlığı altında sizlerle tartısmak çok hoşuma gidiyor.Farklı bi bakış açısı ya da bilmediğim şeyler öğreniyorum bazen azda olsa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu üçüncü görüşüm sanırım neden en ince detayına kadar ıyıklıyorsunuz bütün her kelimenin anlamını ? Müslüman değilsiniz ve kendinize göre kanıt olarak mı bunları araştırıyorsunuz ? (Yanlış anlamayın meraktan)
Evet hocam.İncili ve tevratı da okudum fakat bana mantıklı gelmedi neymiş inandıkları tanrı kainatı yarattıktan sonra dinlenmiş yorulmuş felan diyorlardı.İslamı araştırmak istedim fakat böyle ayetler görünce aklıma takılıyor doğrusu siz ne düşünüyorsunuz bu konuyla alakalı

Hocam yanlış anlamadiysam neden bu dunyada Allah'a karşı çıkanlar cezalandirilmiyor demişsiniz sana şöyle söyleyeyim eğer ki bu dünyada her Allah'a karşı gelen bu dünyadayken cezalandirilsaydi herkes müslüman olurdu ve sınavın bir anlami kalmazdi diğer dünyada herkes cezasini alacak zaten

''Şüphesiz Allah, ""kendisine ortak koşulmasını"" ! ASLA ! bağışlamaz. Bunun dışındaki

'' Kendilerine apaçık deliller gelmesinin ardından (tuttular)"" buzağıyı tanrı"" edindiler. Biz bunu da affettik (Nisa 153)
Kendi yazdığının içinde zaten cevabı ama görmek mi istemiyorsun yoksa millet yazsın diye mi yapıyorsun nedir.
Bana ortak koşulmasını affatmem yazıyor, benim yerime başka bişeye-birine tanrı edinmelerini yazmıyor.
Senin yazdığına göre buzağı müebbet cehennemlik. Tabi buzağı tanrı olmayı kabul etmiş mi, birde buzağıya sormak lazım :D

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,963
Üyeler
183,497
Son üye
Kunakan1740
Geri