MYSTIC
80+ Silver
İki çelişkili cümle.Mantıken senin tanrın herkesin anlayacağı dilde bir kitap göndermeli, IQ seviyesi 88'de dolaşan biri dahi olsa bu kitabı okuyup iman etmeli değil mi?
.Kurandan herkes anlam çıkaramaz.Zaten kuran ilkokul seviyesinde değil.Ve Allah zaten düşünmemizi istiyor.Mal gibi oturun demiyor.Kuranda 600 kusur yerde düşünmek fiili geçiyor."Sen mal gibi oku,ilkokulda kuranı çöz" demiyor Allah.Kuran'ı kerim ise temel ilkokul bilgi seviyesinde her insanın okuyarak, anlam çıkarabileceği seviyede.
Bu doğru mesela.Zaten tefsire uyan kâfir oluyor o kadar salakça çıkarımlarda bulunuyorlar ki.Tefsircilerin de kendi mantığında nasıl kavrarsa o şekilde yorumlar demeye getirdim.
Ve Allah,herkesin anlayabileceği bir kitap göndermemiştir.Düşünen herkesin anlayabileceği bir kitap göndermiştir.Bu iki kavram arasındaki fark çok fazla.Aslinda bu amaç da taklidi imanın önüne geçiyor.İyi bir şey yani.İlkokul seviyesinde anlaşılabilir olsaydı çocuk kafasındaki herkes farklı bir çıkarımda bulunurdu.Ben bulunmasınlar demiyorum.Ama yaptıkları çıkarımlar mantıksız olacağı için, sadece düşünen kişinin kuranı anlaması çok güzel bir şey bence.