Neler Yeni

Almak istediğim sistemde performans düşürmeden fiyatı düşürmek istiyorum.

gorkxgoat

80+ Bronze
Dediğiniz ekran sanırım bu. Diğeri ile ne farkı vardır? @Gqrky
Daha iyi soğutma blokları
Daha iyi faz yapısı
RGB Girişi
Overclock işlemleri için iyi anakartlardan biri.
Max 4133Mhz destek
Eğer overclock yapmıycaksanız s2h alın geçin oda f/p ürünü

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dediğiniz ekran sanırım bu. Diğeri ile ne farkı vardır? @Gqrky

Gaming gecesi dediğiniz ne zaman oluyor. @hakanoncul9

2060 biz baktığımızda fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4200 civarındaydı hocam. 1000 TL gibi bir fark oynuyordu. Şuan 300 TL oynuyor. Testlerine baktığımda fps olarak bi tık 5600 önde görüntü kalitesi olarak bir tık 2060 önde. 300 TL fazla verip 2060 vermek daha mı iyi olacaktır. Palit markasını bilmiyorum açıkcası, ürüne yorumda yapılmamış biraz araştırayım. @kaplanharun
Palit markası iyi.
Ayrıca rtx,dlss,nvenc ve cuda teknolojileri var.
Rtx 2060 çok daha kaliteli bir kart

batuhan0088

80+ Bronze
Hazır indirimdeyken bu ekran kartı almak mantıklı olacaktır. Peki kasayı da bunu alsam yeterli ve uyumlu olur mu? @Gqrky

Ekran kartı en pahalısı olduğu için onu en sona bırakacağım. Bu sırada indirimleri bekleyeceğim hocam. Eğer alacağım sırada hangisi daha mantıklı gelirse artık onu alacağım. Bu tarz durumlar da çok kararsız kalıyorum. Dün 2060 isterken 5600xt geçtim. Bugün tekrar gönlüm 2060 kaydı. @kaplanharun

gorkxgoat

80+ Bronze
Hazır indirimdeyken bu ekran kartı almak mantıklı olacaktır. Peki kasayı da bunu alsam yeterli ve uyumlu olur mu? @Gqrky

Ekran kartı en pahalısı olduğu için onu en sona bırakacağım. Bu sırada indirimleri bekleyeceğim hocam. Eğer alacağım sırada hangisi daha mantıklı gelirse artık onu alacağım. Bu tarz durumlar da çok kararsız kalıyorum. Dün 2060 isterken 5600xt geçtim. Bugün tekrar gönlüm 2060 kaydı. @kaplanharun
Olur bu kasa atx m-ATX Ve Mini-ıtx anakart desteği sunuyor
Her türlü uyumlu olur

ben ben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
hüseyin eren berk
Forumda ki arkadaşların tavsiyeleri ve kendi bilgilerim dahilinde bir sistem topladım. Sistem fiyatı şuan indirimli fiyatlardan ortalama 8100 TL civarına geliyor. Bir kaç gün öncesine kadar 300-400 TL daha aşağıya geliyordu ancak fiyatlar zamlandı. Aklımda takılan bazı sorular var. Onları sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle almak istediğim sistem bu işlemci itopya sitesinde kalmadığı için ekleyemedim. Ryzen 5 3600x işlemci kullanacağım.

Alıntıyı görüntüle

Bu sistemin çoğu parçasını itopya dan almayacağım. Diğer sitelerde fiyatlar biraz daha uygun. Hepsini tek listede göstermek için sepete ekledim. Almak istediğim parçaların linkleri

Anakart: 623 TL

İşlemci: 1817 TL

Ekran Kartı: 3294 TL

Kasa: 899 TL

Ram x2: 609 TL x 2 = 1218 TL

M2 Ssd: 333 TL

Sistem parçaları bunlardır. Sormak istediğim ilk soru Anakartın ram slotu bu anakartta 2 tane var. 2x16gb ram kullanacağım. 4 slot 4x8gb bir anakart kullanmaktansa bu şekilde bir anakart kullanmam problem yaratır mı?

2. soru ise kasa fiyatı bana yüksek geliyor. Şu kasa ile değiştirmeliyim mi? Önerileriniz var mıdır?

3. Bugün itopya da şu ekran kartının fiyatı ciddi anlamda indirime girmiş. Benim alacağım ekran kartı ile bu ekran kartı arasında epey fiyat farkı var. Bu iki karttan hangisi daha performanslı çalışır. Bunu nasıl anlayabiliyoruz. Bu mech serisi bir ekran kartı sanırım. Bu ekran kartı ile üstte ki ekran kartı farkları nedir?

4. Anakartların b450 modellerinin çeşitleri çok fazla var. Dikkati mi çeken çoğunda mhz değerleri değişiyor. Almak istediğim anakart yerine bu daha performanslı olur diyebileceğiniz anakart var mıdır?
oyunlar için sata ssd seçebilirsin

batuhan0088

80+ Bronze
Hazır indirimdeyken kasa ve anakartı sipariş geçeyim. Kasadan biraz kısıp çok daha iyi bir anakart alacağım ve aynı fiyata denk gelecek. Bu da başlangıç olsun benim için. @Gqrky
Mesaj otomatik birleştirildi:

m2 ssd sistem kurmak için kullanacağım. Sonradan alınabilecek bir şey olduğu için fiyata dahil etmedim. 500 veya 1tb ssd depolama için alacağım. @erens1838

gorkxgoat

80+ Bronze
Hazır indirimdeyken kasa ve anakartı sipariş geçeyim. Kasadan biraz kısıp çok daha iyi bir anakart alacağım ve aynı fiyata denk gelecek. Bu da başlangıç olsun benim için. @Gqrky

m2 ssd sistem kurmak için kullanacağım. Sonradan alınabilecek bir şey olduğu için fiyata dahil etmedim. 500 veya 1tb ssd depolama için alacağım. @erens1838
Siz bilirsiniz hocam. Eğer Yukarıda tomahawk modeli için saydığım özellikler sizin için önemli değilse b450 s2h da iyi olur.
Tomahawk 4133 MHz kadar destekliyor . Eğer tomahawk alıcaksanız ona göre 4133 MHz bir ram alınabilir veya şuanki ramler üzerine overclock yapılabilir
Hayırlı Olsun şimdiden

batuhan0088

80+ Bronze
Dediğiniz tomahawk anakartı sipariş geçeceğim. Attığım kasayıda sipariş geçiyorum. Hazır sipariş geçicekken şu ramler indirime girmiş. 2 tane 8gb alıp daha sonra bi 2x8gb daha almak istiyorum. Bu ram nasıldır. Ona göre bunuda sipariş geçeyim. @Gqrky

gorkxgoat

80+ Bronze
Dediğiniz tomahawk anakartı sipariş geçeceğim. Attığım kasayıda sipariş geçiyorum. Hazır sipariş geçicekken şu ramler indirime girmiş. 2 tane 8gb alıp daha sonra bi 2x8gb daha almak istiyorum. Bu ram nasıldır. Ona göre bunuda sipariş geçeyim. @Gqrky
Güzel ramler. Ama 32 yapmanızın sebebi nedir ? 16 Hayli hayli yeticektir. Bir de ramlere overclock yaparsanız mükemmel olur. Yada ben overclock yapmam diyorsanız 4133MHz ram alabilirsiniz 16 gb

batuhan0088

80+ Bronze
Overclock yapabilirim o kadar yüksek mhz gerek kalmaz diye düşünüyorum. Ram yüksek tutmamın sebebi sanallaştırma yapacağım. @Gqrky

batuhan0088

80+ Bronze
Ram, anakart, kasa, m2 ssd parçalarını sipariş geçtim. Sadece işlemci ve ekran kartı kaldı. Teşekkürler hocam @Gqrky

Son düzenleme:
Top Bottom