Bu aslında çok eski tarihlere dayanıyor türk düşmanlığı.
Hatta şöyle diyeyim Türklerin anadoluya girmesiyle başlayan bir süreç.
Ve genel olarak ırkçılık var avrupada baya sadece bize değil yani
Bence haklılar. Türkiye halkı gerçekten çok cahil geri kalmış bir halk. İnsanların cahil insanlardan uzak durmak istemesi ve yanlarında istememesi bence normal. Bu ülkede rezillik seviyesini arşa çıkaran çok olay oldu.
Avrupa genel olarak Türkleri sevmez hocam. Asya ülkelerine bakmanız daha iyi kültürümüz de az çok uyuşabiliyor. Avrupa dünya klasmanında aslında çok da önemli bir yer değil (boş demedim abartıldığı kadar yok). Gelecek Çin, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerde. Hindistan pis direkt elenebilir. Çin kalabalık. Şu şartlarda ben olsam Japonya'yı tercih ederdim.
İnsan yaşamı orada daha çok yeni hocam. Buralar gibi (asya-avrupa) çok uzun zamandır süren bir insan egemenliği yok. Hollandalılar İngilizler gelene kadar adada adam gibi yaşam bile yok denebilir (insan). 1870 sonrası yerleşimin başladığını kabul edersek çok çok yeni bir yaşam yeri. Bu yüzden doğa bozulmamış hayvanlar da katledilmemiş. Tabii bu şuan bir sorun bu kadar çok yırtıcının bulunması sıkıntı, haklısınız.
Hocam bence o zamandan kalma bir olay değil bu. Tamam belki bir önyargı oluşturabilir ama ırkçılık düzeyine getirecek gücü buradan bulamazlar. İslamofobi'nin yaygınlaşması ile Türk düşmanlığı ön plana çıktı bence. Türkiye'de de İslamofobi'yi destekleyecek olaylar çıkınca bütün dünya arap-Müslüman olarak tanıdı Türkiye'yi. arapların da dünyadaki yeri belli bunların üstüne bu damgayı yemek insanı değersiz gösteriyor. Yurt dışında tanıdığım var oradaki imajımızı sorduğumda adamlar bizi deveye biniyor sanıyorlar diyor. Özetle bence insanlar Türk olduğumuz için değil Müslüman olduğumuz için bizi sevmiyor.
SETA tarafından yayımlanan "Avrupa İslamofobi Raporu 2018"de İslamofobinin sadece Müslümanlar için değil Avrupa'nın istikrar ve güvenliği için de tehdit oluşturduğu belirtildi. - Anadolu Ajansı