Almanyadan tanıdık laptobu kargo ile gönderse

Wraith48

80+
Reaksiyon skoru
1
açılmış ve kullanılmış (yada sıfır kutulu) bir laptobu tanıdık bana kargolarsa kdv ötv vs. ödermiyim cihaz galiba 1650 euro değerinde bir laptop vergi ödersem ne kadar öderim veya sadece trt bandrolümü öderim illa yanındamı getirmesi lazım

Tanıdık aracılığıyla göndersin yoksa herturlu vergi gelir nette yaziyor vergi oranları ve kututan çıkarması lazım yani tam olmasada açması lazım onunmus gibi gösterilmesi lazım kısacası

Tanıdık aracılığıyla göndersin yoksa herturlu vergi gelir nette yaziyor vergi oranları ve kututan çıkarması lazım yani tam olmasada açması lazım onunmus gibi gösterilmesi lazım kısacası
yanıtın için teşekkürler kendi 0 kutusunda göndermeyecek kullanılmış bi durumda gönderecek ve ürünün 0 fiyatı 1650 euro gümrük vergilendirme kısımlarınada 75 ile 1500 euro vergilendirmeleri yazıyor ve kafam karıştı cihaz 1650 euro

Son düzenleme:
yanıtın için teşekkürler kendi 0 kutusunda göndermeyecek kullanılmış bi durumda gönderecek ve ürünün 0 fiyatı 1650 euro gümrük vergilendirme kısımlarınada 75 ile 1500 euro vergilendirmeleri yazıyor ve kafam karıştı cihaz 1650 euro
Knk gümrükten kargo ile giren her ürüne vergi alırlar. Ama ürün biri ile gelirse, kendi şahsi eşyası olarak gösterirse(kutunun acılmış olması gerekiyor) vergi almazlar bazen 10 15 euro gibi ucretler cikabiliyor o da 2. 3. cihaz fln oldugunda aliyorlar diye biliyorum. Kargo ile gelirse %30 vergiyi her türlü ödersin, belgede sahtecilikte deneme sakın. Mümkünse bekle kendi gelirken veya başka tanıdık gelirken kendi yanında getirsin.

Knk gümrükten kargo ile giren her ürüne vergi alırlar. Ama ürün biri ile gelirse, kendi şahsi eşyası olarak gösterirse(kutunun acılmış olması gerekiyor) vergi almazlar bazen 10 15 euro gibi ucretler cikabiliyor o da 2. 3. cihaz fln oldugunda aliyorlar diye biliyorum. Kargo ile gelirse %30 vergiyi her türlü ödersin, belgede sahtecilikte deneme sakın. Mümkünse bekle kendi gelirken veya başka tanıdık gelirken kendi yanında getirsin.
eyw knk öyle yapıcaz artık ama halla garıp geliyo alınmaması gerekir gibi düşünüyodum da

eyw knk öyle yapıcaz artık ama halla garıp geliyo alınmaması gerekir gibi düşünüyodum da
Gümrükten geçen her ürün için vergi alıyorlar. Maalesef yapacak bir şey yok. Bu arada AB ülkelerinde vergi %18'miş tabi bu da çok yüksek rakama denk geliyor ama yanlış söylemişim düzelteyim.

Evet, açılmış ve kullanılmış bir laptop Almanya'dan Türkiye'ye getirildiğinde vergi ödenmesi gerekebilir. Türkiye'de ithal edilen ürünler için vergi oranları, ürünün cinsine ve fiyatına göre değişebilir. Örneğin, Türkiye'de ithal edilen bilgisayar ve benzeri elektronik eşyalar için vergi oranı genellikle %18'dir. Bu oran, ürünün fiyatına uygulanarak vergi miktarı hesaplanır. Örneğin, 1650 Euro değerinde bir laptop için vergi miktarı (1650 x 18/100) = 297 Euro olacaktır. Lütfen not edin ki, bu bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve vergi oranları ve uygulamaları zaman zaman değişebilir. Daha ayrıntılı bilgi için, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,188
Üyeler
183,957
Son üye
egolukayisi
Geri