Altını nerden almak daha mantıklı?

CharlesDoBronx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
939
Normalde şuana kadar hep bankadan alıyordum hem saklama ile uğraşmamak hem de banka hesabımdan daha rahatça kontrol ve hızlı alım satım yapma için. Ama bazılarını görüyorum bankadaki altının arttıkça satarken kuyumcuya göre çok fark oluyor dedi ne kadar doğru?
Eğer fazla bir mebla değilse sorun yok ama arada fazla bir makas varsa kuyumcudan döneceğim gibi şuan elimde 50 gr altın bulunmakta

Bankada al sat farkı çok fazla tabi ki kuyumcu da fark alıyor ama eğer İstanbulda yaşıyorsanız kapalı çarşıda alım ile satım fiyatları neredeyse aynı oradan alın derim. Bu dediklerim toplu alım için geçerli yoksa 2-3 gram için kapalı çarşıya gitmeye gerek yok bence uzakta iseniz. Ekstra olarak olası ülkede bir problem yaşanırsa(savaş, hükümet düşmesi, darbe vs..) bankalarda sıkıntı yaşayabilirsin bence en neti fiziksel altın tabi ki eviniz güvenli ise. Artık fiziksel altını da takibe alacaklar gerçi kuyumcuların vergi kaçırmaması için.

Kuyumcu daha fazla fark alıyor. Her kuyumcu da almıyor. Kuyumcuları dolaşır durursun. Bir de ben sakladığın yeri öğrenirsem, gelir çalarım altınlarını. Gece rahat uyuyamazsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve, kuyumcu kendi satarken fatura vermiyor. Ama alacağı zaman senden faturasını soruyor.

Palavracı lafına uyup zarara girmeyin.

Kuyumcu daha fazla fark alıyor. Her kuyumcu da almıyor. Kuyumcuları dolaşır durursun. Bir de ben sakladığın yeri öğrenirsem, gelir çalarım altınlarını. Gece rahat uyuyamazsın.

Ve, kuyumcu kendi satarken fatura vermiyor. Ama alacağı zaman senden faturasını soruyor.
Kafamı o kurcalıyor hocam artık yeni şeye göre kuyumcudan alırken kayıt olmazsa satamazsınız muhabbeti var. Hiç riske girmiyim bankadan devam diyorum ama arkadaşlar da bankadan satarken cok gram basına 150-200 tl fark var diyorlar

Kafamı o kurcalıyor hocam artık yeni şeye göre kuyumcudan alırken kayıt olmazsa satamazsınız muhabbeti var. Hiç riske girmiyim bankadan devam diyorum ama arkadaşlar da bankadan satarken cok gram basına 150-200 tl fark var diyorlar
Bankanın kurlarını kontrol edince neyin ne olduğu belli olur. Bankadan bankaya da kurlar fark ediyor.

Öyle bir şey yok fatura falan istemiyorlar. Ayrıca fatura istersen verirler. Aynı şekilde neredeyse hepsi de bankadan uygun.

Hepsi fatura sormuyor ne palavrası hocam.
Ben şahsen bankalara güvenmem.

binanceden paxg coini alabilirsin direk altın olarak geçiyor.
Binance tr mi global mi mantıklı hocam

Bankaların web sitesinde yazar alış ve satış kurları. Düşük gram olunca fark yüksek oluyor.

Fiziki altın alırsanız esnafın vicdanına kalırsınız. Bazen makas aralığı %4'ü falan buluyor. Fakat bazı bankaların makas aralığı 1-2% civarında olabiliyor. O yüzden uzun vade için alacaksınız ki altını öyle almalısınız (ytd) o zaman pek bir sorun olmuyor bankadan almak. Yaklaşık 400k gibi bir altın hesabım var enparada eklemeye devam ediyorum.

istanbuldaysan şüphesiz kapalı çarışı. değilsen de kuyumcudan almaktansa bankadan almak daha iyidir ama o da maalesef al sat farkını çok açıyor
istanbulda yaşamıyorsan şuraya git diye yönlendirecek bilgim yok maalesef kötünün iyisini seçmek zorunda gibisin

Bankaların web sitesinde yazar alış ve satış kurları. Düşük gram olunca fark yüksek oluyor.

Fiziki altın alırsanız esnafın vicdanına kalırsınız. Bazen makas aralığı %4'ü falan buluyor. Fakat bazı bankaların makas aralığı 1-2% civarında olabiliyor. O yüzden uzun vade için alacaksınız ki altını öyle almalısınız (ytd) o zaman pek bir sorun olmuyor bankadan almak. Yaklaşık 400k gibi bir altın hesabım var enparada eklemeye devam ediyorum.
Şuan garanti üzerinden alıyorum hocam o nasıl fazla mı ya da nerden bakabilirim komisyonuna

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,013
Üyeler
188,023
Son üye
Haktann25
Geri