AM4'te kalıp CPU+GPU değiştirmek mi AM5'e geçip her şeyi yenilemek mi mantıklı?

Merhaba, Gigabyte RTX 3060 Eagle 12G, Ryzen 5600x, Gigabyte Aorus B550 Elite, 8*2 16GB DDR4 ram kullandığım bir sistemim var. RTX 5070 geçmek istiyorum. Eğer AM5 geçersem en az 30000 lira masraf çıkıyor. Onun yerine sadece işlemcimi ve ekran kartımı satarak AM4'te çok daha uygun fiyata devam etmeye karar verdim. Bugün 3800 liraya işlemcimi sattım ve 2. el 5800x3d almayı düşünüyorum. Gelecekte tekrar parçalarımı satarak AM5 yükseltmesi yapabilirim ancak şu an bu kadar para harcamak istemiyorum. Kararım mantıklı mı yoksa AM5 geçmeli miyim sizce?
5900x alıp ekran kartına aban

valla am4 e ölü yatırım olu ben pek önermem yarın satmanda zor olur çünkü am5 de çok güzel x3d işlemciler var
O açıdan doğru diyorsunuz elimde patlar mı diye endişe ediyorum ben de. Ama AM5 geçeceksem hiç yoktan 3 4 ay daha birikim yapmam gerekecek. Teşekkürler görüşleriniz için.

Ramler 3200 olmasa dediğiniz doğru hocam ama bir gün yavaştan AM5 geçilecek mecbur 😀
Sizin kararınız tabi ki hocam. 2K oyunculuk için 5800X3D'de yeter diye düşünüyorum.
Böyle bir video denk gelmiştim.
5800X3D + RTX 5090 ile 1080p Low ayarlar ve 4K Ultra ayarlarda test yapmışlar.
4K sonuçları gayet iyi :D

O açıdan doğru diyorsunuz elimde patlar mı diye endişe ediyorum ben de. Ama AM5 geçeceksem hiç yoktan 3 4 ay daha birikim yapmam gerekecek. Teşekkürler görüşleriniz için.
kesin patlar knk çünkü kimse almak istemeyecek millet şuan ki piyasada fiyat gerçekten makul değilse 5600 bile almıyor millet bir zamanlar sağlam satıyordu sonuçta ryzen 7 5700x falan bile zor gidiyor güzel para vermezsen

5800x'ten daha ucuza 5070 taşıyacak bir AM4 işlemci varsa öneriye açığım vallahi
5700x frekansı hariç aynı işlemci 4-4.5 civarı bulunabilir

Ayrıca ölü soket olması dert değil soketin en iyi işlemcileri oldukları için değer kayıpları yavaş. Uyguna alınırsa satarken üzmez

kesin patlar knk çünkü kimse almak istemeyecek millet şuan ki piyasada fiyat gerçekten makul değilse 5600 bile almıyor millet bir zamanlar sağlam satıyordu sonuçta ryzen 7 5700x falan bile zor gidiyor güzel para vermezsen
X3d olanlara hala rehavet var aslında hala çok rahat performans veriyorlar

7600x geçecektim ancak anakart ramler işlemci derken 5070'in maliyeti de üstüne eklenince epey zorlayıcı oluyor. Sanırım biraz para biriktirip AM5 geçeceğim. Elimde patlasın istemiyorum. B550 elite satabilirim umarım yoksa bir mali yük de oradan binecek.

7600x geçecektim ancak anakart ramler işlemci derken 5070'in maliyeti de üstüne eklenince epey zorlayıcı oluyor. Sanırım biraz para biriktirip AM5 geçeceğim. Elimde patlasın istemiyorum. B550 elite satabilirim umarım yoksa bir mali yük de oradan binecek.
alınır mı alınır da güzel bir paraya alman lazım ki mantıklı olsun hacı

10k'ya buldum bir tane. O olmazsa 5800x almayı düşünüyorum 7k civarına.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070'e kesin geçeceğim hocam ya. 3060 piyasası hala iyiyken satıp değerlendirmek istiyorum. Performansından da eskisi kadar memnun değilim yeni oyunlar zorluyor artık. 2K kullanıyorum bu arada.
2K kullanıyorsan 5600X taşır zaten o kartı, direkt kartı al ilerde istersen AM5 de geçersin ama gerek olacağını sanmıyorum.

2K kullanıyorsan 5600X taşır zaten o kartı, direkt kartı al ilerde istersen AM5 de geçersin ama gerek olacağını sanmıyorum.
5600x 5070 için zayıf sanki hocam. Kartın yanına ben çok yakıştıramıyorum. Bugün sattım zaten 3800 liraya çok geç artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,620
Üyeler
183,146
Son üye
TalhaBozkurt1907
Geri