AM5 Orta/Üst Seviye Anakart Önerisi

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,874
Bütçe
8000
Yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak RX9060XT düşünüyorum. Eğer bütçe el verirse 9070XT de olabilir. İşlemci olarak da 7500F kullanmayı düşünüyorum. Kesinlikle atx kullanmak istiyorum. Bütçe 7-8K arası. Eğer çok fark olacaksa 10k ya kadar çıkabilirim. B650 çipset uygun olur diye düşünüyorum. Sırf PC express 5.0 var diye B650E almaya gerek var mı? Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar dilerim. (RGB ve ARGB desteğini önemsiyorum.)

Aklımda şu var;

Yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak RX9060XT düşünüyorum. Eğer bütçe el verirse 9070XT de olabilir. İşlemci olarak da 7500F kullanmayı düşünüyorum. Kesinlikle atx kullanmak istiyorum. Bütçe 7-8K arası. Eğer çok fark olacaksa 10k ya kadar çıkabilirim. B650 çipset uygun olur diye düşünüyorum. Sırf PC express 5.0 var diye B650E almaya gerek var mı? Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar dilerim. (RGB ve ARGB desteğini önemsiyorum.)

Aklımda şu var;
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,571741768.html
Kesinlike bunu alın derim amazondan alınca 9000₺ye düşüyordu galiba forumdan bir arkadaş öyle diyordu

Aradaki 3000TL fiyat farkına değer mi?
Bence fazlasıyla değer hocam hem daha ileriye dönük olur faz sayısı m2 slot sayısı vs. daha fazla. Bütçe yetişmiyorsa sizin attığınızda üzmez bu arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@shankar1 hocam birde sen bak istersen

Bence fazlasıyla değer hocam hem daha ileriye dönük olur faz sayısı m2 slot sayısı vs. daha fazla. Bütçe yetişmiyorsa sizin attığınızda üzmez bu arada

Bakayım

Bütçe 8k hmm

Bu fiyata alacağın en mantıklı kart

Normal fiyatı 10k

Vatanda bu aralar indirim felan

@Has4nGodEx
Bakayım

Bütçe 8k hmm

Normal fiyatı 10k

Çok iyi bu arada kaçırma derim

Bakayım

Bütçe 8k hmm

Normal fiyatı 10k

B850 ve B650 arasında ne gibi fark oluşuyor? MSİ olan tip olarak çok hoşuma gitmedi.

X670E modeli yanlış hatırlamıyorsam amazonda ödeme kısmında 1000 lira düşecek. Hem sağlam bir anakart uzun yıllar götürür. Onu almak daha mantıklı olur
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum

B850 ve B650 arasında ne gibi fark oluşuyor? MSİ olan tip olarak çok hoşuma gitmedi.
B650 ve b850 çipset olarak arasında veri hızı farki güncel teknoloji farki var bu çipseti farkı

anakarttan anakarta değişir modele göre sorman daha mantıklı olur bir b650 var bir b650 var pcb katmanlari vram kapasitörler kullanilan amper slot hersey değişir

Arkadaş mesela x670e önermiş çipset olarak b850 den üstün

Ama 1k farka değecek üstünlük mü hayır

Önerdiğimden mantıklı seçim şuan görmedim

am5 için çok farketmiyor intel olsa fark yaratıyor çipset farkı beğendiğini al hiçbiri üzmez

Aklımda şu var;
B650m-k al 5k kalan 5k ile islemci 7700x falan yap

Geri