Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Am5 sistem durduk yere boot loop sorunu

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
685
İsim
Mert ash
Anakartin clrtc pinini bul o pinler uzerinden manuel bios reset dene ve ramleri sil ve tek kanal ram tak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
12. Pine 3 Saniye bir metal cımbız ya cisim temas ettir .
Kusura bakmayın hocam geç baktım psu ve ekran kartını am4 anakarta uzay yapıyodum da ekran kartı yine aynı tepkiyi veriyor fanları açıp duruyor sadece. Yine de dediğinizi deneyip geliyorum hemen

Yaptım ve sonuç yine aynı umarım psu mal olmuştur.

Son düzenleme:

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
Melih Baygör
Kusura bakmayın hocam geç baktım psu ve ekran kartını am4 anakarta uzay yapıyodum da ekran kartı yine aynı tepkiyi veriyor fanları açıp duruyor sadece. Yine de dediğinizi deneyip geliyorum hemen

hocam başka bir m2 ssd dene sistemde

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
Melih Baygör
hocam şuan neleri denetledin özetler misin?

Aykut D.

80+ Gold

Ekran kartı pinlerini silip tekrar dene. Ekran kartı da RAM gibi oksitlenip sorun çıkarabiliyor.

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
685
İsim
Mert ash
Ekran kartı pinlerini silip tekrar dene. Ekran kartı da RAM gibi oksitlenip sorun çıkarabiliyor.
Denedim hocam statiği vardır diye tüm parçaları söküp tek tek beklettim yine yok şimdi 1050ti takacağım kasaya görüntü alırsam ekran kartı için msila uğraşcam görüntü alamazsam tüm parçaları garantiye göndereceğim

Teşekkürler ilgilendiğiniz için kaderime boyun eğiyorum artık.

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Halil uçar
Bu sorun bende de oluyordu. İşlemciyi değiştirdim düzeldi. Sürekli kasa üzerindeki güç tuşundan basılı tutup açmayı dene. Elbet bir süre sonra açılıyor. İşlemciydi bendeki sorun sende de işlemci büyük ihtimalle

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,436
İsim
efe araci
3 tane şüphelimiz var kankam
psu , işlemci , bios
şimdi biosu resetleyip denemen için clrtc pinlerini bulman lazım
işlemciyi çekip takmak soketini kontrol etmek toz kaçmış olabilir vb
psu ömrünün sonuna gelmiş olabilir
bios güncelleyince geçmiyorsa sorun muhtemelen işlemcide eğer psu çok eski ise oda problem yaratabilir
ramlerin , ekran kartının soketlerini temizlemeyi dene toz kaçmış , oksitlenmiş vb olabilir benim aklıma şimdilik bu kadar çözüm geldi :D

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
685
İsim
Mert ash
3 tane şüphelimiz var kankam
psu , işlemci , bios
şimdi biosu resetleyip denemen için clrtc pinlerini bulman lazım
işlemciyi çekip takmak soketini kontrol etmek toz kaçmış olabilir vb
psu ömrünün sonuna gelmiş olabilir
bios güncelleyince geçmiyorsa sorun muhtemelen işlemcide eğer psu çok eski ise oda problem yaratabilir
ramlerin , ekran kartının soketlerini temizlemeyi dene toz kaçmış , oksitlenmiş vb olabilir benim aklıma şimdilik bu kadar çözüm geldi :D
Bu sorun bende de oluyordu. İşlemciyi değiştirdim düzeldi. Sürekli kasa üzerindeki güç tuşundan basılı tutup açmayı dene. Elbet bir süre sonra açılıyor. İşlemciydi bendeki sorun sende de işlemci büyük ihtimalle
Dostlar ekran kartını başka pcde de çalıştıramadığım için ekran kartından ağır şüpheleniyorum birazdan 1050ti ile deneyeceğim ekran kartımı çıkarıp yine olmazsa işlemci anakart değişikliğine gideceğim açılırsa ekran kartı ömrünü bitirmiş olarak sayacağım teşekkür ederim yine de hepinize 🫡

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,436
İsim
efe araci
Dostlar ekran kartını başka pcde de çalıştıramadığım için ekran kartından ağır şüpheleniyorum birazdan 1050ti ile deneyeceğim ekran kartımı çıkarıp yine olmazsa işlemci anakart değişikliğine gideceğim açılırsa ekran kartı ömrünü bitirmiş olarak sayacağım teşekkür ederim yine de hepinize 🫡
umarım sorun ekran kartında değildir 6900xt boru değil çünkü...

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
685
İsim
Mert ash
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,913