Neler Yeni

Çözüldü✓ Am5 sistem Mavi Ekran Hataları

Kürşatg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kürşat gereli
Merhaba arkadaşlar, AM5 ve DDR5 sisteme geçtiğim güne lanet ediyorum.

Sistemim Windows 10, 7600X, G.Skill 2x16 GB 6000MHz CL30 RAM B650 Tomahawk, Gigabyte 4070 Super, MSI 650W 80+ güç kaynağı. Kingston KC3000 1 TB SSD.

RAM'lerde test ettiğimde sorun çıkmıştı servise gönderdim sorun yok diye geri geldi. Sonrasında Apacer 16 GB ve Team Force Vulkan 2x8 GB ramlarle tekrar sistemi çalıştırmayı denedim. Mavi ekrandan kurtulamıyorum. Bugün yeni aldığım Team Force RAM'lere de Memtest yaptım yine hata buldu. 3 farklı sıfır RAM'in bozuk olma olasılığı sanırım çok düşüktür. Minidump dosyalarını ekledim. Bir inceleyebilir misiniz?

Virüs taramalarını hem ESET hem de Comodo ile yapmıştım.

DPC watchdog, MEMORY_MANAGEMENT, pace folut in nonpaged area, atemted write to readonly Memory, Kernel security gibi nice nice farklı hatalar alıyorum. RAM haricinde nereden kaynaklı olabilir?

BIOS son sürüm, sürücüler güncel. Anakart, işlemci ya da ekran kartı kaynaklı ise onları da sırayla servise göndereceğim.

Ekler

• IMG_3051.jpeg
    IMG_3051.jpeg
    2.8 MB · Hit: 38
  • IMG_3053.jpeg
    IMG_3053.jpeg
    2.9 MB · Hit: 46
  • IMG_3054.jpeg
    IMG_3054.jpeg
    2.5 MB · Hit: 34
  • IMG_3056.jpeg
    IMG_3056.jpeg
    2.6 MB · Hit: 37

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin
Merhaba arkadaşlar, AM5 ve DDR5 sisteme geçtiğim güne lanet ediyorum.

Sistemim Windows 10, 7600X, G.Skill 2x16 GB 6000MHz CL30 RAM B650 Tomahawk, Gigabyte 4070 Super, MSI 650W 80+ güç kaynağı. Kingston KC3000 1 TB SSD.

RAM'lerde test ettiğimde sorun çıkmıştı servise gönderdim sorun yok diye geri geldi. Sonrasında Apacer 16 GB ve Team Force Vulkan 2x8 GB ramlarle tekrar sistemi çalıştırmayı denedim. Mavi ekrandan kurtulamıyorum. Bugün yeni aldığım Team Force RAM'lere de Memtest yaptım yine hata buldu. 3 farklı sıfır RAM'in bozuk olma olasılığı sanırım çok düşüktür. Minidump dosyalarını ekledim. Bir inceleyebilir misiniz?

Virüs taramalarını hem ESET hem de Comodo ile yapmıştım.

DPC watchdog, MEMORY_MANAGEMENT, pace folut in nonpaged area, atemted write to readonly Memory, Kernel security gibi nice nice farklı hatalar alıyorum. RAM haricinde nereden kaynaklı olabilir?

BIOS son sürüm, sürücüler güncel. Anakart, işlemci ya da ekran kartı kaynaklı ise onları da sırayla servise göndereceğim.

CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip Slotların sırasıyla fotoğrafını atar mısın?

Kürşatg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kürşat gereli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip Slotların sırasıyla fotoğrafını atar mısın?
Spd sekmesi ektedir hocam, ayrıca güncel minidump dosyasını ekledim.

Ram serviste değişti fakat yine mavi ekran hataları geliyor. Anakart servise gitti ram slotu değişti sonrasında test edilmiş sorun yok dendi.

Geriye işlemci kalıyor.

Güç kaynağı msi 650+ bronze yeterli gelir diye düşünüyorum.

Ekler

• Ram.jpg
    Ram.jpg
    161 KB · Hit: 22

fRoxy0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Bilal Danışman

Ram serviste değişti fakat yine mavi ekran hataları geliyor. Anakart servise gitti ram slotu değişti sonrasında test edilmiş sorun yok dendi.

Geriye işlemci kalıyor.

Sorunun ram den kaynaklandığını düşünmüyorum üçününde bozuk olma ihtimalı çok düşük dediğiniz gibi driver lar sorunlu olabilir driversız sıfır windows denemek lazım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin

Geriye işlemci kalıyor.

Donanımsal RAM hatası vermiş. Bu RAM'leri de Memtest86 testine sok bakalım. (EXPO'yu kapatıp yap.)

Kürşatg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kürşat gereli
Donanımsal RAM hatası vermiş. Bu RAM'leri de Memtest86 testine sok bakalım. (EXPO'yu kapatıp yap.)
Memtest yaptım hata verdi. Ama 3 farklı ram ile memtest yaptım hepsinde hata vermişti.
Sorunu bir türlü çözemedim. Farklı işlemci ve anakart alıp bir denemek istiyorum hangi parça sorunlu deneme yanılma ile bakacağım artık. 🙁

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Mert
Memtest yaptım hata verdi. Ama 3 farklı ram ile memtest yaptım hepsinde hata vermişti.
Sorunu bir türlü çözemedim. Farklı işlemci ve anakart alıp bir denemek istiyorum hangi parça sorunlu deneme yanılma ile bakacağım artık. 🙁
Bir ay içerisinde üç arızalı monitör teslim aldığım için, üç ramde de sorun varsa şaşırmam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin
Bu RAM'lerde bozuk gibi duruyor. DDR5 kullanan tanıdığın varsa RAM'leri ödünç iste bakalım.

Kürşatg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kürşat gereli
Bu RAM'lerde bozuk gibi duruyor. DDR5 kullanan tanıdığın varsa RAM'leri ödünç iste bakalım.
Amazon’dan corsair vengeance rgb ddr5 ram aldım son olarak. 32 gb 6000 MHz ve cl 30 gskill ile aynı özelliklerde. Şu an sistemde sorun gözükmüyor. Memtest hata vermedi 1 saatlik testte.
Çok enterasan 3 farklı Ram de sorun olması ya da benim anakart ram seçiyor.
Sonuç olarak Corsair ram ile sorunum çözülmüş oldu. Nisan ayından bu yana bir türlü bilgisayarı kullanamıyordum. En başta da corsair alacakken gskill denemek istemiştim şans artık. Bir daha gskill ram tercih etmeyeceğim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin
Amazon’dan corsair vengeance rgb ddr5 ram aldım son olarak. 32 gb 6000 MHz ve cl 30 gskill ile aynı özelliklerde. Şu an sistemde sorun gözükmüyor. Memtest hata vermedi 1 saatlik testte.
Çok enterasan 3 farklı Ram de sorun olması ya da benim anakart ram seçiyor.
Sonuç olarak Corsair ram ile sorunum çözülmüş oldu. Nisan ayından bu yana bir türlü bilgisayarı kullanamıyordum. En başta da corsair alacakken gskill denemek istemiştim şans artık. Bir daha gskill ram tercih etmeyeceğim
G.Skillerı çok önermiyorum genelde. Özellikle DDR4 sistemlerde sorun yaşayan çok arkadaş gördüm. 1 hafta bak bakalım. Daha sorun olmazsa bir daha problem çıkarmaz.

Kürşatg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Kürşat gereli
G.Skillerı çok önermiyorum genelde. Özellikle DDR4 sistemlerde sorun yaşayan çok arkadaş gördüm. 1 hafta bak bakalım. Daha sorun olmazsa bir daha problem çıkarmaz.
Şimdi fark ettim vatanda cl 30 hız değerli ramleri değiştirmişlerdi ama cl32 gecikme değerli olan ram vermişler. Tekrar iade mi edeyim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,853
İsim
Emre Zengin
Şimdi fark ettim vatanda cl 30 hız değerli ramleri değiştirmişlerdi ama cl32 gecikme değerli olan ram vermişler. Tekrar iade mi edeyim
CPU-Z'ye girip SPD kısmının ekran görüntüsünü atar mısın?

Vazq3ex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Ahmet
hocam ramlerin frekansını biraz düşürüp bir de öyle denermisiniz aynı sorun bende de olmuştu ramleri biraz yüksek frekansa almıştım oyunlara girince mavi ekran atıyordu xpm dekini yapmayın kendiniz 5200mhz falan alın

Top Bottom