Neler Yeni

Amazon.com yurtdışı ürünü getirme süreci hakkında

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Çünkü onları Amazon satıyor 😄
"ben olsam almazdım" lafına istinaden söylüyorum.
Forumda onlarca alışveriş yapan kişi var. 1600'e gtx 1650 alan mı dersin, 5100'e rtx 3060 mı alan dersin.
Bu fiyatlar Türkiyede iki, belki de üç katı.
Bu sadece ekran kartı için geçerli değil bir çok ürün içinde geçerli.
"ben olsam almazdım" sanki herhangi bir sakınca varmış, sanki amazondan mağdur olanların sayısı milyonlarmış da böyle cümleler kuruyorsunuz:)
Vergiyi satın alma ekranında öder olur biter, "ödenmiyorsa o zaman almanızı tavsiye etmem" diyebilirsiniz.
Ön yargı oluşturmayalım üyelerde.

Canaktas4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Can
Forumda onlarca alışveriş yapan kişi var. 1600'e gtx 1650 alan mı dersin, 5100'e rtx 3060 mı alan dersin.
"ben olsam almazdım" sanki herhangi bir sakınca varmış, sanki amazondan mağdur olanların sayısı milyonlarmış da böyle cümleler kuruyorsunuz:)
Vergiyi satın alma ekranında öder olur biter, "ödenmiyorsa o zaman almanızı tavsiye etmem" diyebilirsiniz.
Evet çok şaşırdım bende monitör trde 4550 tl amazonda 3000 tl veya herhangi bi kulaklık trde 900 tl amazonda 500 tl şaşırtan bi durum

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
4300'e 3060 aldım
Ve bu şekilde satın almayı forumda ki kişilere ben gösterdim bana mı anlatıyorsunuz @KeReM 1963'ü bilirsiniz ona da ben gösterdim
Anlamadığınız kısım şu bu ürünleri alan kişiler benim gibi Kerem gibi Amazon tarafından SATILAN ve GÖNDERİLEN ürünleri alıyor bu konuyu açan arkadaşta diyor ki gönderici Amazon satıcı Amazon değil bende diyorum ki vergi gibi durumlarla uğraşma şansınız var ben olsam almazdım ama sizin yaptığınız söylediğiniz şeye bakın 😄
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ki istinaden tekrar anlamazsın diye belirteyim
Vergi SADECE satıcı ve gönderici AMAZON ise satış yerinde ödeniyor

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
4300'e 3060 aldım
Ve bu şekilde satın almayı forumda ki kişilere ben gösterdim bana mı anlatıyorsunuz @KeReM 1963'ü bilirsiniz ona da ben gösterdim
Anlamadığınız kısım şu bu ürünleri alan kişiler benim gibi Kerem gibi Amazon tarafından SATILAN ve GÖNDERİLEN ürünleri alıyor bu konuyu açan arkadaşta diyor ki gönderici Amazon satıcı Amazon değil bende diyorum ki vergi gibi durumlarla uğraşma şansınız var ben olsam almazdım ama sizin yaptığınız söylediğiniz şeye bakın 😄

gönderici Amazon ise satıcının bi önemi yok. Başka bi satıcıdan ürün almıştım ben bi sorunla karşılaşmadım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
gönderici Amazon ise satıcının bi önemi yok. Başka bi satıcıdan ürün almıştım ben bi sorunla karşılaşmadım.
O zaman sorun yok ben bilgim olmadığı için satıcı Amazon olmadığı için ben olsam almazdım dedim ama alınabilirmiş

Jauvin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,024
İsim
Iowa Hersberg
İlgilendiği Kategoriler
Valorant - PC
Steam
https://steamcommunity.com/id/jauvinqq/
Discord
Jauvin #4666
Amazon germany üzerinden 3060ti aldım 3. günde geldi. Ha bu arada polonyadan geldi ürün kargo takipten baktığımda öyle gösteriyordu oradan almanyaya gidip oradan bana geldi ve 3 günde geldi.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
4300'e 3060 aldım

Forumdaki kişilere ben de dahilim ama sizden öğrenmedim 😃
Sanki forumun amazon japonya başkanısın gibi bir tavrın var dostum.
Arkadaşın dediği gibi gönderici amazon ise satın alma ekranında ödenir.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Forumdaki kişilere ben de dahilim ama sizden öğrenmedim 😃
Sanki forumun amazon japonya başkanısın gibi bir tavrın var dostum.
Arkadaşın dediği gibi gönderici amazon ise satın alma ekranında ödenir.
Forumda kimden öğrendiysen o da benim gösterdiğim kişiden öğrenmiştir 😄
Öyle bir tavır takınmıyorum sen o şekilde algılıyorsun ben öğrettim benim sayemde aldılar demiyorum ama bu satın alma olayını forumda başlatan benim sorabilirsin herkese @KeReM 1963'e sorabilirsin @cfranko'a sorabilirsin @Samet4747
'ede aynı şekilde demek istediğim gayet açık
Amazondan ürün alırken ürünün göndericisi ve satıcısı Amazon ise vergi satın alma ekranında ödeniyor Donanimhaberde verilen bilgi bu
Ben bunu deneyimledim ama deneyimlemediğim kısım satıcı x firma gonderici Amazonsa ya da tam tersi ben bunu deneyimlemediğim için önermediğimi söyledim vergi konusunda sıkıntı çekebilirdi ama @KeReM 1963 denemiş ve verginin ödendiğini söylüyor o zaman alabilir
Ama sen işte ekran kartlarını şu fiyata alanlar var algı yaratmana gerek yok diyorsun halbu ki alakası yok

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yurtdışı Amazon sitelerindeki 3. şahıs satıcılardan ürün alınmasını tavsiye etmiyorum, kendi satış politikaları var ve iade/arıza işlemleri şansa bağlı, satıcın iyiyse sorun olmaz ama riskli bir iş. Aldığın klavye bozuk çıktı muhattabın Amazon olmayacak, Amazon sadece gönderecek, gerisine karışmıyor, satıcı ile aranda çözmen gerek. Zaten ürünü satın aldıktan sonra gönderilmeden faturayı kesiyorlar iade hakkın bile olmuyor. Hiç bir şekilde ürünle ilgili işlem butonu vs de çıkmıyor. Bu bir örnekti sadece başka çeşitli riskleri de var.
Amazon'un kendisinden almanı tavsiye ederim.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Yurtdışı Amazonlar'daki 3. şahıs satıcılardan ürün alınmasını tavsiye etmiyorum, kendi satış politikaları var ve iade/arıza işlemleri şansa bağlı, satıcın iyiyse sorun olmaz ama riskli bir iş. Aldığın klavye bozuk çıktı muhattabın Amazon olmayacak, Amazon sadece gönderecek, gerisine karışmıyor, satıcı ile aranda çözmen gerek. Zaten ürünü satın aldıktan sonra gönderilmeden faturayı kesiyorlar iade hakkın bile olmuyor. Hiç bir şekilde ürünle ilgili işlem butonu vs de çıkmıyor. Bu bir örnekti sadece başka çeşitli riskleri de var.
Amazon'un kendisinden almanı tavsiye ederim.
Bende bundan bahsediyorum işte satıcı Amazon olmadığı için vergilendirme konusunda da emin olmadan belki sıkıntı yaşayabilir dedim belki dedim

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bende bundan bahsediyorum işte satıcı Amazon olmadığı için vergilendirme konusunda da emin olmadan belki sıkıntı yaşayabilir dedim belki dedim
Vergi işi de var doğru diyorsun son ödeme kısmında vergiyi de kontrol etmeleri lazım 3. şahıslarda vergi dahil olmuyor en azından ben daha hiç görmedim, belki gönderici Amazon diye bunda vardır, kesinlikle kontrol edilmesi gereken bir husus.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Vergi işi de var doğru diyorsun son ödeme kısmında vergiyi de kontrol etmeleri lazım 3. şahıslarda vergi dahil olmuyor en azından ben daha hiç görmedim, belki gönderici Amazon diye bunda vardır.
Aynen işte emin olamıyor insan ama @KeReM 1963 denemiş ve verginin alındığını söylüyor

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Aynen işte emin olamıyor insan ama @KeReM 1963 denemiş ve verginin alındığını söylüyor
Ben 3.parti satıcıdan ürün sipariş geçtim Amazon.de 2 adet ekran kartı benden satın alırken gümrük vergisi kesmedi, gümrüğe girince ödemesini vs kendin hallediyorsun zor işler. Benim göndericim de 3. şahıstı Amazon değildi. Kontrol etmeleri lazım son ödeme kısmında işte. Gönderici Amazon olduğuna göre gümrük işlerini hallediyordur büyük ihtimalle ama satış sonrası karışmıyor.

Benim için kötü bir tecrubeydi. 3. şahıstan alışveriş yapmam ben bir daha ki benim satıcım çok ilgiliydi, başkası olsa kim bilir neler olabilirdi.

Ben ürün aldığımda vergi kesilmediğini farketmemiştim çünkü ilk defa bir üçüncü şahıstan alışveriş yapıyordum alışmışım hep Amazon kendi kesiyor diye Amazon üzerinden satıcı ile konuşup geri yollattım kartları adam gayet ilgilendi ama başka satıcı olsa banane kardeşim öde gümrük parasını al kartları ben karışmam vs diyebilirdi, satıcım kartları iade aldı adı Sam'dı :D

Top Bottom