Neler Yeni

Yardım Amazon kutu hasarlı jelatinleri sökülmüş anakart yolladı

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Kansız
İndirim kovaladığımız bu günlerde hepinize başarılar diliyorum ilk önce.
Konu başlıkta belirtmiş olduğum gibi Amazon'dan anakart siparişi.
Ürün Amazon'un kendi satıcı olduğu bir anakart MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi modeli.
Ürünü iki kez sipariş ettim.
İlkini ödeme yanlış olduğu için iade ettim. Kutusu sıfır jelatinleri yerli yerinde kokusu üstünde diyebilirim yani kullanılmamış kısacası.
İkinci kez ürünü sipariş ettiğimde kutu hafif hasarlı anakartın jelatinleri sökülmüş halde gözle görülür bir hasar olmasa da şüphe uyandıran bir durumda geldi.
Bende hemen amazona yazdım durmu anlattım. Onlar ürünlerinin sıfır olduğunun iddasında buldunu fakat ben durmun farklılık gösterdiğini ilk gelen paketle aynı durumda olmadığını belirttim.
İstersem ürünü iade edebileceğimi değişim içinde şu an stok olmadığını belirttiler.
Eğer istersem hasar içinde para iadesinde bulunabileceklerini söylediler. Bunu kabul edersem ürünün değişiminin olmayacağını belirttiler.
İki arada bir derde kaldım stok şu an için yok iade isteyemiyorum. Jelatinleri eksik diye anakartı kontrol etmedim sıfır olduğundan emin olamadığım için. Ne yapmamı önerirsiniz. Değişim için bekleyeyim mi yoksa hasar oranında para iadesi mi talep edeyim.

hawkddf

80+
Hocam amazon her türlü ürünü iade kabul ediyor. Hep düşünmüştüm ambalajı açılmış ya da kullanılmış bir ürünü iade ettiklerinde ne yapıyorlar diye. Demekki size olduğu gibi gönderiyorlarmış. Bence iyice kontrol edin bir sıkıntısı yoksa ne kadar hasar iadesi vereceklerini de sorun. Aklınıza yatarsa uğraşmayın iadeyle.

kaytannn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
kaytan
Amazondan geçen 28 bin e mikrofon satın aldım .Kutusu yırtık,koruma bantları çıkmış.Tozlu bir ürün gönderdiler.Stok olmadığı için kabul etmek zorunda kaldım o şekilde kullanıyorum.Ufak bir para iadesi yaptılar o kadar.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,005
İsim
baba merhaba
Şimdi ilerleyen yıllarda veya 1 yıl içerisinde arıza yaparsa garanti kapsamına giriyor değil mi değişim, iade veya tamir garanti karar veriyor.
Böyleyken ürün çalışıyorsa iade para almanızı öneririm

chade

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
bazen kullanılmamış ama kutusu açılmış, ufak hasarlar görmüş ürünleri sıfır fiyatından biraz daha uyguna satıyorlar. birkaç kez kulaklıklarda falan denk gelmiştim. belki fark etmeden öyle bir şey almış olabilirsiniz. ürün kullanılmamıştır ama kutusu hasarlı diye iade edilmiştir. ben yine de içim rahat olsun der iade ederdim.

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Kansız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amazondan geçen 28 bin e mikrofon satın aldım .Kutusu yırtık,koruma bantları çıkmış.Tozlu bir ürün gönderdiler.Stok olmadığı için kabul etmek zorunda kaldım o şekilde kullanıyorum.Ufak bir para iadesi yaptılar o kadar.
Bana %20 oranında bir iade olabileceği denildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi ilerleyen yıllarda veya 1 yıl içerisinde arıza yaparsa garanti kapsamına giriyor değil mi değişim, iade veya tamir garanti karar veriyor.
Böyleyken ürün çalışıyorsa iade para almanızı öneririm
Garanti süreci nasıl işler bu durumda en çok merak ettiğim nokta.

bazen kullanılmamış ama kutusu açılmış, ufak hasarlar görmüş ürünleri sıfır fiyatından biraz daha uyguna satıyorlar. birkaç kez kulaklıklarda falan denk gelmiştim. belki fark etmeden öyle bir şey almış olabilirsiniz. ürün kullanılmamıştır ama kutusu hasarlı diye iade edilmiştir. ben yine de içim rahat olsun der iade ederdim.
Ürünü 2 kez sipariş ettiğim için aynı ürünü aldım ilki tertemiz çıkıp ikincisi böyle olması beni şüpheye düşürdü. Amazonda şuan stok yok iade etmek istemiyorum bu fiyata bulamam gibi duruyor şuan için. Değişim talebi için de stok olması lazımmış.

Hocam amazon her türlü ürünü iade kabul ediyor. Hep düşünmüştüm ambalajı açılmış ya da kullanılmış bir ürünü iade ettiklerinde ne yapıyorlar diye. Demekki size olduğu gibi gönderiyorlarmış. Bence iyice kontrol edin bir sıkıntısı yoksa ne kadar hasar iadesi vereceklerini de sorun. Aklınıza yatarsa uğraşmayın iadeyle.
İade sıkıntı değil zaten fiyat olarak ve taksit avantajı olarak bulamam tekrar mümkün olmayabilir.

chade

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Bana %20 oranında bir iade olabileceği denildi.

Garanti süreci nasıl işler bu durumda en çok merak ettiğim nokta.

Ürünü 2 kez sipariş ettiğim için aynı ürünü aldım ilki tertemiz çıkıp ikincisi böyle olması beni şüpheye düşürdü. Amazonda şuan stok yok iade etmek istemiyorum bu fiyata bulamam gibi duruyor şuan için. Değişim talebi için de stok olması lazımmış.
anakartın üstündeki jelatinler mi sökülmüş yoksa kutunun mu? anakartın kendi jelatinleri söküldüyse büyük ihtimal birisi alıp denemiştir sonra iade etmiştir. vatan, itopya falan indirim yapacak yine. belki oralarda istediğin model ya da başka bir model indirime girer.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
Anakarta kurulum yap sistem sorunsuz açılırsa ürünü kullanmaya devam et. Fatura tarihinden itibaren garantili oluyor zaten. Kutu açılmış açılmamış ne önemi var. Biz bir keresinde anakart ve sıvı soğutma aldık kutularınıda açtık fakat istediğimiz özelliklerde indirimli hazır sistem çıktı diye iade ettik. Buna benzer bir durumda olmuş olabilir amazonda iade seçeneklerinde daha ucuza başka bir yerde buldum seçeneğide var bir keresinde bir ürünü açmama rağmen hepsiburadada daha ucuz diye iade etmiştim. Yani açılan her ürün sorunlu arızalı diye bir durum söz konusu değil. Ellerinde stok yoksa ben olsam kurulum yapardım sorunsuz çalışıyorsa bahsettikleri %20 iadeyide alırdım. Sorunlu çıkarsa iade eder veya ürünün stoğa girmesini beklerdim.

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa Kansız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartın üstündeki jelatinler mi sökülmüş yoksa kutunun mu? anakartın kendi jelatinleri söküldüyse büyük ihtimal birisi alıp denemiştir sonra iade etmiştir. vatan, itopya falan indirim yapacak yine. belki oralarda istediğin model ya da başka bir model indirime girer.
Anakartın üzerinde bulunan ilk kutuda bileğim jelatinleri vardı kutu da belli daha Önce açılmış yırtıklar mevcuttu

Anakarta kurulum yap sistem sorunsuz açılırsa ürünü kullanmaya devam et. Fatura tarihinden itibaren garantili oluyor zaten. Kutu açılmış açılmamış ne önemi var. Biz bir keresinde anakart ve sıvı soğutma aldık kutularınıda açtık fakat istediğimiz özelliklerde indirimli hazır sistem çıktı diye iade ettik. Buna benzer bir durumda olmuş olabilir amazonda iade seçeneklerinde daha ucuza başka bir yerde buldum seçeneğide var bir keresinde bir ürünü açmama rağmen hepsiburadada daha ucuz diye iade etmiştim. Yani açılan her ürün sorunlu arızalı diye bir durum söz konusu değil. Ellerinde stok yoksa ben olsam kurulum yapardım sorunsuz çalışıyorsa bahsettikleri %20 iadeyide alırdım. Sorunlu çıkarsa iade eder veya ürünün stoğa girmesini beklerdim.
Ürünü değiştirmek istiyorum . hiç net olmayan bir anakarta el atmak istemiyorum. Sıfır diye alıyorum sonuçta ürünü teşhir mal almıyorum. Kurulumu yapınca ya bileşenlerin biri hata verirse endişesi var.

Son düzenleme:

WhoCares

80+ Gold
öyle olanları amazon lojistik satiyor

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Berk
amazon depo satıcılı olmasın aldıgın urun?

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eray Altınordu
Benzer sorun yaşadım. Msi pro b760-p II model anakart aldim. Kutuda ufak darbeler vardi. Sorun etmedim kurulum yaptim anakart bozuk güç almiyor. Degisim talep ettim gonderdim bugun bakalim ne olacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Muhammet Kalender
Kral aynı anakartı amazon üzerinden bende satın aldım bende de aynı durum yaşandı ürün açılmış ve içerisinde ki wifi apartı alınmış.Satıcı resmi amazon şaka gibi.Vatandan aldım daha sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,034,102
Üyeler
163,946
Son üye
barmaley02