ufak tefek şeyler gümrüğe takılmıyor ama elektronik çoğu eşya takılıyor. Bunun pek çözümü yok gibi.Amazon yurt dışında ürün aldığımız zaman gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyız. Bir konuda görmüştüm ama konuyu bulamıyorum bir cümle yazıyordu gümrük ücreti olması gerekiyor gibi ama tam anlayamadım.
amazon tahmini gümrük ücretini peşin alıp ürünleri gönderiyor. gümrük işlerini onlar hallediyor. amazondan aldığın ürünün gümrüğe takılıp ekstra ücret çıkma ihtimali %1 falandır.Amazon yurt dışında ürün aldığımız zaman gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyız. Bir konuda görmüştüm ama konuyu bulamıyorum bir cümle yazıyordu gümrük ücreti olması gerekiyor gibi ama tam anlayamadım.
Amazondan ram almıştım. Daha yeni gümrüğe takıldı. Saat 12.57 de gümrüğü takıldı 13.05 de gümrükten çıktı. Amazondan ürün aldığınız da gümrük ücretini felan herşeyi ilk başta ödüyorsunuz. Sonrasında hiç bir iey ödemiyorsunuz.Amazon yurt dışında ürün aldığımız zaman gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyız. Bir konuda görmüştüm ama konuyu bulamıyorum bir cümle yazıyordu gümrük ücreti olması gerekiyor gibi ama tam anlayamadım.