Ürünün fiyatı 150 eurodan fazla ise bu işleme tabi tutuluyor. Sizin ürün 150 euro altında ise (kontrol ettiğimde öyle) amazonun halletmesi lazım. Ek bir şey yapmanıza gerek olacağını sanmıyorum.Arkadaşlar yurtdışından ram sipariş ettim şimdi bir mail geldi mail şu şekildedir daha önce başına gelen oldu mu hiç ?
Sadede beklemem gerekiyor öyle mi bana gelen mailde noter falan yazıyordu onlarla uğraşmam gerekmiyor o zamanÜrünün fiyatı 150 eurodan fazla ise bu işleme tabi tutuluyor. Sizin ürün 150 euro altında ise (kontrol ettiğimde öyle) amazonun halletmesi lazım. Ek bir şey yapmanıza gerek olacağını sanmıyorum.
Yok aşmadım ilk siparişim yurtdışındanEğer aylık 5 sipariş limitini aştıysan bi sonraki ay gelir. Benim 6 sipariş gümrükte bekliyo asdfghjklşi
Aynen hocam önemli olan bir ayda 5 den fazla siparişinin gelmemesi, aldığın ürünlerinin 150 euro dan fazla veya 30 kg dan fazla olmaması. Bunları karşıladığın sürece tüm işlemlerle amazon uğraşıyor.Sadede beklemem gerekiyor öyle mi bana gelen mailde noter falan yazıyordu onlarla uğraşmam gerekmiyor o zaman
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yok aşmadım ilk siparişim yurtdışından
İyi bakalım Amazon’dan haber bekleyeceğiz o zamanAynen hocam önemli olan bir ayda 5 den fazla siparişinin gelmemesi, aldığın ürünlerinin 150 euro dan fazla veya 30 kg dan fazla olmaması. Bunları karşıladığın sürece tüm işlemlerle amazon uğraşıyor.
150 doları geçerse gümrüğe takılır. alacağınız ürünü 2 adetten fazla almayın yan hesaplarla alın yoksa sizi arayıp bu ürünlerin ticaretinimi yapıyorsunuz diye araştırma yapıyorlar.Arkadaşlar yurtdışından ram sipariş ettim şimdi bir mail geldi mail şu şekildedir daha önce başına gelen oldu mu hiç ?
iptal et zaten gümrükten çıksa bile en az 1k para ödersin ekstraBu fiyata 32 gb 3600 de tr de yok onu da düşünüyorum çok kararsız kaldım iptal edip tr den mi alsam diye
Amazon biz halledeceğiz dedi ama halledecekler mi kivekaletnameyi satıcı halledemiyor. her türlü çıkartman gerek (istenirse, her zaman istenmiyor)
Mail kerry logistics den geldi Amazon’da da kolay gelsin gözüküyor ürün 1 adet ve 150 Euro altında ne yapmam gerekiyor anlam veremedimYurt dışı alışverişlerinde ürünün ham(kargo gümrük haric) fiyatı 150 euro ve altı ise normal gümrükleme süreci işler, hangi firma tarafından getirildiğine bağlı olarak örnek vermek gerekirse ups ile gelen ürünlerde sadece bir defaya mahsus vekaletname çıkararak devamında upsnin gümrük bölümü hallediyordu herşeyi. Ve bu tarz gümrükte takılma durumlarında dhl ve upsnin gümrük müşavirliğine önceden vekalet verdiğinizi var sayarak sadece yetki belgesi dolduruyorduk bu şekilde gümrük çekim işlemi tamamlanıyor du ekstra bir ödeme yapmıyorduk. Ürünün ham fiyatı 150 euro üzeri ise ekstra gümrüğe tabi tutularak alabiliyorsunuz bu şekilde almak tr fiyatından pahalıya geliyor. En sağlıklı durumu amazonu arayarak hangi kargo şirketi ile geldiğini öğrenin o firmayı arayın durumu bildirin onlar daha hızlı yardımcı olur belki sizden yetki belgesi tarzı evrak bekliyorlar ?