Neler Yeni

amazondan 1.028TL lik ürün alımında sorun olurmu?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Baran Kut
Sadece ürün fiyatı 30 Euro geçmemesi gerekiyor. Kargo ve vergili fiyatı 30 Euroyu geçebilir. Senin ürününde gümrükte kalma problemi olmaz.
Hocam benim arkadaş 110 euroluk ürün söyledi vergi+ kargo hariç(kargo beleşti) gümrükten geçirmediler. 168.22 Euro tutmuştu gümrük vergisiyle.

Kargo+vergi+ürün ücreti 150 euro'yu aşmamayı gerekiyordu diyip ürün ticari sayıldı ve ürünün 2 katı kadar vergi çıkardılar.

Ondan dolayı ben hepsi birlikte 150 geçmemesi lazım diye biliyorum.

Nasıl çözemediniz hocam 😅 30 euroyu geçerse yurt dışından gelen hiçbir ürün artık geçmiyor elinize kısacası. Geçmezse evet amazontr iade yapar ücretinizin ancak ürün elinize hiçbir türlü geçmiyor
Hocam 30 euro falan sınırı yok o çinko karbon vatandaş için. Senin ithalat yapman yasaklandı yani ülkeye ithalat yapılması değil. Amazon.com.tr'den alıyor ya zaten onu ithal eden amazon. Onlar sana ücreti yansıtıyor ürün zaten Amazon Türkiye ile girer onlar sana ulaştırır. Zaten sokamasalar paranı geri verirler. Yanlışlık mı var burada ?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Baran Kut
Hocam 30 euro falan sınırı yok o çinko karbon vatandaş için. Senin ithalat yapman yasaklandı yani ülkeye ithalat yapılması değil. Amazon.com.tr'den alıyor ya zaten onu ithal eden amazon. Onlar sana ücreti yansıtıyor ürün zaten Amazon Türkiye ile girer onlar sana ulaştırır. Zaten sokamasalar paranı geri verirler. Yanlışlık mı var burada ?
Şöyle hocam alan da çinko karbon vatandaş ya hani, Amazon arada çıkan ekstra vergiyi sana yansıtabilir yani. Niye herkes için bu konuda "ben hallederim" desin ki? Kendisi zararlı çıkar.

30 Euro sınırı her firmaya işliyor, bu olay ortaya çıktığı gün 30 euro üstü olan ürünü aldım, sonraki gün satıştan kalktı hepsi.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Satıcı amazon.com.tr değil ki, amazon üzerinden satış yapan rastgele bir firma. Amazon ithal etmiyor o ürünü sen ithal ediyorsun. Amazonun adına veya kimliğine gelmiyor o ürün senin adına geliyor. Evet şirket olarak ithalat yapsan haklısın sınır konusunda 30 euro değil ancak burada normal bir vatandaş yurt dışından artık 30 euro üstü bir ürün alamaz, alsa da gümrükten geçmez. Amazonun burda yapacağı maks şey ,ki çoğu firma yapmaz, ürünün para iadesini sana yapmaktır. Anlamak zor değil bence, merak ettiğiniz şeyleri amazon müşteri temsilcisine sorarakta doğrulyabilirsiniz.

Şöyle hocam alan da çinko karbon vatandaş ya hani, Amazon arada çıkan ekstra vergiyi sana yansıtabilir yani. Niye herkes için bu konuda "ben hallederim" desin ki? Kendisi zararlı çıkar.

30 Euro sınırı her firmaya işliyor, bu olay ortaya çıktığı gün 30 euro üstü olan ürünü aldım, sonraki gün satıştan kalktı hepsi.
Firmaya işlemiyor işte onu anlatıyorum. Mesela aracına bir parça alacağın zaman ne yapıyorsun gidiyorsun yedek parça soruyorsun dükkan ithal ediyor envanterine alıyor ve sana satıyor. Adam da bir ithalatçı olduğundan ve mali müşaviri olduğundan bu işlemi yapabiliyor 30 euro sınırı falan yok. Ama sanırım Amazon Tr'den bile alsan ithalatçı sen oluyormuşsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satıcı amazon.com.tr değil ki, amazon üzerinden satış yapan rastgele bir firma. Amazon ithal etmiyor o ürünü sen ithal ediyorsun. Amazonun adına veya kimliğine gelmiyor o ürün senin adına geliyor. Evet şirket olarak ithalat yapsan haklısın sınır konusunda 30 euro değil ancak burada normal bir vatandaş yurt dışından artık 30 euro üstü bir ürün alamaz, alsa da gümrükten geçmez. Amazonun burda yapacağı maks şey ,ki çoğu firma yapmaz, ürünün para iadesini sana yapmaktır. Anlamak zor değil bence, merak ettiğiniz şeyleri amazon müşteri temsilcisine sorarakta doğrulyabilirsiniz.
Tr için diyorum ben de

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Baran Kut
Firmaya işlemiyor işte onu anlatıyorum. Mesela aracına bir parça alacağın zaman ne yapıyorsun gidiyorsun yedek parça soruyorsun dükkan ithal ediyor envanterine alıyor ve sana satıyor. Adam da bir ithalatçı olduğundan ve mali müşaviri olduğundan bu işlemi yapabiliyor 30 euro sınırı falan yok. Ama sanırım Amazon Tr'den bile alsan ithalatçı sen oluyormuşsun.
Amazon zaten böyle bir durum olmasaydı limitin üzerinde ürünleri de rahatlıkla Türkiye'ye getirirdi. Her kısıtlamada sitelerinden satışı kapadılar Türkiye için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör falan alamayız misal Amazon TR üzerinden. Hatta US ve DE üzerinden de TR'ye getirtemezsin Amazon aracılığı ile. Direkt uyarı verir, ürünü sepete bile ekleyemezsin. Çünkü biliyor limiti aştığını ve muhtemelen vergiyi ödeyemeyeceğini.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,200
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom