Neler Yeni

Amazon Yurtdışı alışverişinde sorun çıkartırmı?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,468
İsim
Baran Kut
hocam 228 tl oluyorsa şu verginin üstünemi ekleniyor yoksa bu vergi fiyatımı 152 den 228 oluyor?
Hocam onu inan hiçbirimiz bilmiyoruz ama muhtemel yaşanacak senaryo gümrükten 21'inden sonra geçerse ve vergisiyle 30 euro aşağısında ise evine teslim edilir fakat ya Amazon ya da kargo şirketi sizden ekstra hesaplanacak olan vergi meblağını alır. Bu ne kadar olur bir bilgim yok, ben %30 baz aldım çünkü AB ürünleri %30 vergilendirmeye çıkacak ki bu ürün de AB'den geliyor gibi gözüküyor.

(AB= Avrupa Birliği)

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
Hocam onu inan hiçbirimiz bilmiyoruz ama muhtemel yaşanacak senaryo gümrükten 21'inden sonra geçerse ve vergisiyle 30 euro aşağısında ise evine teslim edilir fakat ya Amazon ya da kargo şirketi sizden ekstra hesaplanacak olan vergi meblağını alır. Bu ne kadar olur bir bilgim yok, ben %30 baz aldım çünkü AB ürünleri %30 vergilendirmeye çıkacak ki bu ürün de AB'den geliyor gibi gözüküyor.

(AB= Avrupa Birliği)
hocam korktum şimdi niye bilmiyorum. sipariş edesim kaçmadı değil xd pek anlamam çünkü o gümrük işlerinden.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,468
İsim
Baran Kut
hocam korktum şimdi niye bilmiyorum. sipariş edesim kaçmadı değil xd pek anlamam çünkü o gümrük işlerinden.
Valla hocam bizim da tadımızı kaçırdı bu durumlar. Lazımsa alıp deneyin şansınızı, zaten geçmezse Amazon tertemiz iadenizi yapar. Ki bence geçer gibi, ucu ucuna sadece meblağı o yüzden tereddüt etmeniz normal.

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
Valla hocam bizim da tadımızı kaçırdı bu durumlar. Lazımsa alıp deneyin şansınızı, zaten geçmezse Amazon tertemiz iadenizi yapar. Ki bence geçer gibi, ucu ucuna sadece meblağı o yüzden tereddüt etmeniz normal.
hee hocam iadeyi kesin olarak yapıyormu eksiksiz? yapıyorsa edeyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
yedeksin
Gümrük olayı için bir şey diyemem fakat gönderi konusunda bir sıkıntı olmaz amazon kendisi gönderiyor.

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
Gümrük olayı için bir şey diyemem fakat gönderi konusunda bir sıkıntı olmaz amazon kendisi gönderiyor.
hocam eger gümrükte takılırsa iadeyi kesin yapıyormu? birde kamera gereklimi?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,468
İsim
Baran Kut

babaadamsiteiçiya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Yiğit
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Arda Gençkurt
Instagram
ardapuerlupus
Steam
puerlupus
bu ülkede her an her şey olabiliyor maalesef :) 5 ağustosta daha kanun yokken sipariş etmiştim, bugün bildirim geldi.

1723737319403.png

Top Bottom