Neler Yeni

Yardım Amd 7 7800x3d vs İ7 13700k

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Hocam cidden o kadar güç çekiyor mu? Ben testlerde hiç öyle bir tüketim görmedim.
Acayip güç çekiyor X serisi. 7900X alacaktım 280W'ları görüyor 9 7900X. Bir de 9 7900 ucuza geldi o yüzden aldım.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Başka yerlerden alabilirim belli parçaları uygun olsun diye kendi ürünü dışındakini toplamaz vatan.
Orası öyle. Vallahi bilmiyorum düzgün bilgisayarcı var mıdır. Ben Adana'dayım kendim topladım kasamı burda olsan yardımcı olurdum

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
Başka yerlerden alabilirim belli parçaları uygun olsun diye kendi ürünü dışındakini toplamaz vatan.
Kral Vatan'dan almadım işlemciyi ben mesela benim montajı yaptılar. Eğer parçaların çoğunluğunu oradan alırsan yardımcı olurlar. Fakat şubeden şubeye değişebiliyor.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
Kral Vatan'dan almadım işlemciyi ben mesela benim montajı yaptılar. Eğer parçaların çoğunluğunu oradan alırsan yardımcı olurlar. Fakat şubeden şubeye değişebiliyor.
internet üzerinden alacağım şuan indirim var işlemci anakart ssd kasa ve belki sıvı soğutucuyu ordan almayı düşünüyorum o zaman yaparlar mı nerdeyse %70 ni oradan alacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Orası öyle. Vallahi bilmiyorum düzgün bilgisayarcı var mıdır. Ben Adana'dayım kendim topladım kasamı burda olsan yardımcı olurdum
Kendim yapayim dedim ama anakartı yerleştirme ve kablo toparlamasını yanlış yaparım diye tereddüt ediyorum.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
internet üzerinden alacağım şuan indirim var işlemci anakart ssd kasa ve belki sıvı soğutucuyu ordan almayı düşünüyorum o zaman yaparlar mı nerdeyse %70 ni oradan alacağım.

Kendim yapayim dedim ama anakartı yerleştirme ve kablo toparlamasını yanlış yaparım diye tereddüt ediyorum.
Tereddüt ediyorsanız hiç uğraşmayın. Ben uzun süredir inceliyorum ediyorum yaparım diye girdim biraz araştırma ile ilk pcmi topladım. Aslında göründüğü kadar meziyeti yok ama ilk defa takarken ufak bir telaş sarıyor.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
Tereddüt ediyorsanız hiç uğraşmayın. Ben uzun süredir inceliyorum ediyorum yaparım diye girdim biraz araştırma ile ilk pcmi topladım. Aslında göründüğü kadar meziyeti yok ama ilk defa takarken ufak bir telaş sarıyor.
Aynen hocam hiç ona girmem toplatırım birde işlemci için en sağlam macun nedir alayim mi yanında yoksa işlemcinin içinden çıkıyor mu?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
13700K, 7800X3D'nin muadili degil, 13900K ile kiyaslanabilir. O yuzden 7800X3D diyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
poyraz sezer
gözün kapalı ryzen 7 7800x3d al. L3 Önbelleği ile oyunlarda ciddi fps farkı veriyor

gözün kapalı ryzen 7 7800x3d al. L3 Önbelleği ile oyunlarda ciddi fps farkı veriyor
ek olarak ileride yeni ryzen işlemcilerini bu sistemlerde kullanabilirsin. intelde farklı yeni seri bir işlemciye geçmek istersen anakartını güncellemen gerekecek

Ekler

• 1.png
    1.png
    63.8 KB · Hit: 24

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Aynen hocam hiç ona girmem toplatırım birde işlemci için en sağlam macun nedir alayim mi yanında yoksa işlemcinin içinden çıkıyor mu?
İşlemciden macun çıkmaz. Sıvı Soğutucu alırsan onda çıkabilir. Mx4 kullanıyorum ben.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm

ek olarak ileride yeni ryzen işlemcilerini bu sistemlerde kullanabilirsin. intelde farklı yeni seri bir işlemciye geçmek istersen anakartını güncellemen gerekecek
7800x3d Karar kıldım tek şuan macun ve hangi marka sıvı soğutucu almalıyım 3 fanlımı yoksa 2 mi onu söylerseniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
poyraz sezer
3 fanlı al 2 fanlı yetmez bu işlemciye

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.

Kral sanırım yaparlar diye düşünüyorum. Ama sana en yakın olan şubeyi arayıp durumu izah edersen yardımcı olurlar montaj için. Ben işlemci, soğutucu ve ssd farklı yerlerden aldım hiç sorun yaşatmadılar sağ olsun. Vatan montajından da çok memnun kaldım. Senin gibi epey pahalıya geldi sistem ama montajı güzel yapmışlar tık demedi.

3 fanlı al 2 fanlı yetmez bu işlemciye
Sıcaklıklar ne durumda oyundayken hocam? Ortalama oyunlarda kaç W çekiyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,605
Üyeler
164,343
Son üye
xyscn18
Top Bottom