Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD AM4 islemci tavsiyesi

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
30K bütçe ayırsanız bile bir dizüstü bilgisayarın masaüstü bilgisayarın yerini tutması mümkün değil. Siz bu üçlü ile başlayın, zamanla diğer bileşenleri de yenilersiniz.
işlemci ryzen 7 1700x 3.4ghz
Ekran kartı Asus Rog Strix 1080
Anakart b350-f Gaming Asus Rog Strix
Ram crucial 16gb ram 8x2
Sıvı sogutma xigmatek scylla 240mm
PSU Corsair 750M+Gold
850evo 500SSD Samsung
1 TB WD Blue HDD
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci ryzen 7 1700x 3.4ghz
Ekran kartı Asus Rog Strix 1080
Anakart b350-f Gaming Asus Rog Strix
Ram crucial 16gb ram 8x2
Sıvı sogutma xigmatek scylla 240mm
PSU Corsair 750M+Gold
850evo 500SSD Samsung
1 TB WD Blue HDD
Kasa Rampage Hectora Gaming Case 3fan+1fan önde 2 USB 3.0+2 USB 3.1+ kulaklık ve mic giriş ayrı ayrı.( Eski tip giriş)

Ağa ekran kartı için ne önerirsiniz 3080 bulamadim

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Sercan SAYİT
Sisteminiz ne kadara satılır bilemem ama hazır sistem alıp bu kadar kaliteli parçalara sahip olmanız zor. Misal elinizde ki power supply, anakart çok iyi. Eğer bütçeniz az ise birikim yapmaya devam edin, mevcut sistemde de sadece işlemciyi Ryzen 5600 ile değiştirin.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Sisteminiz ne kadara satılır bilemem ama hazır sistem alıp bu kadar kaliteli parçalara sahip olmanız zor. Misal elinizde ki power supply, anakart çok iyi. Eğer bütçeniz az ise birikim yapmaya devam edin, mevcut sistemde de sadece işlemciyi Ryzen 5600 ile değiştirin.
Teşekkür ederim bilgilendirme için herkese çok yardımcı oldunuz.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Selam bilgisayarcı arıza tespiti için 500tl dedi, arıza sıvı soğutucuda imiş. Ama yapılıyormuş bu sanırım. Benim işlemcide sıkıntı yokmuş zaten tahmin etmiştim. Şimdi AMD Stok fanı alıp takacam 250 350tl arasında fiyatı var. Beni götürür gibi baya. İşlemci degistirmeyem diyorum boşuna masrafa gerek yok. Ha değiştirme kararı alirsamda direk am5 geçerim ramleri anakarti ve işlemciyi degişirim.

İncehesaptan sence indirime denk getirebilir miyim anakart ve ramleri hatta işlemciyi?

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
amd ryzen 1700x 3.4ghz,
16gb ram cruciall 8x2
1080 asus rog strix gaming ekran kartı
240mm işlemcı sıvı sogutucu xigmatek
750w psu corsair 750m gold
anakart asus rog strix b350-f gaming

aslına bakacak olursan eskiden çok oynuyordum çeşit çeşit şimdi pek uğraşmıyorum MMRPG LOST ARK var onda takılıyorum arada valo vs giriyorum rasgele yani anlık oluyor canım sıkılırsa onun harici sosyal medya youtube video içerik üreticiliği (video edit) zaten ramleri vs de güncellemek istiyorum anakart 3200 desteklıyor ramde de 4 slotlu 16x2 alsam mı dıye düşündüm
rami satarsan talip olabilirim

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Sercan SAYİT
İncehesaptan sence indirime denk getirebilir miyim anakart ve ramleri hatta işlemciyi?

İncehesap indirimleri için ana konu var akşam onu takip edin, çok bir indirim olacağını sanmıyorum ama nadir de olsa iyi indirim denk gelebiliyor. Bu arada idarelik soğutucu yerine şunu öneririm, AM5 desteği bile var.

https://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-sogutucu/dark-freezer-x123-frgb-led-fanli-intel-amd-uyumlu-4pin-pwm-baglantili-kule-tipi-islemci-sogutucu.html

Top Bottom