Neler Yeni

AMD Athlon 3000g Kullanmak için B450m S2h Anakart BIOS Ayarı Gerekli mi?

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
Arkadaşlar Athlon 3000g işlemciyi B450M S2H anakarta ilk taktım görüntü aldım fakat sonrasında kapat aç yaptığımda görüntü alamadım.
Herhangi bir BIOS ayarı mı yapmak lazım veya direk tak çalıştır ile olmuyor mu?
İşlemcide sıkıntı olabilir mi?

Mert0603

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Mert
Ram kaç GB ? Bildiğim kadarıyla bios ayarlamasına gerek yok. İşlemcinin pinlerini kontrol eder misin bi yamulma falan var mı

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram kaç GB ? Bildiğim kadarıyla bios ayarlamasına gerek yok. İşlemcinin pinlerini kontrol eder misin bi yamulma falan var mı
Corsair 3000 mhz 8x2 ram var. İşlemci pinleri düzgün en başında hiç takmadan kontrol ettim.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
İşlemci frekansıyla ram frekansı uyuşmuyor olabilir mi acaba 🤔🤔🤔
Ne alaka? İşlemcinin desteklediği kadarını verir zaten. Benim işlemcim 2666 MHz ancak ramler 3000.

Sorunsuz kullanıyorum.

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
Clear cmos yapıp(pil çıkarma da olur) biosa giriyorsa xmp ayarlarını değiştirip öyle denermisin ?

• Beğen
Reaksiyonlar: john

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Arkadaşlar Athlon 3000g işlemciyi B450M S2H anakarta ilk taktım görüntü aldım fakat sonrasında kapat aç yaptığımda görüntü alamadım.
Herhangi bir BIOS ayarı mı yapmak lazım veya direk tak çalıştır ile olmuyor mu?
İşlemcide sıkıntı olabilir mi?
eğer bios versiyonun ilk versiyonsa sıkıntı çıkabilir. çünkü ilk versiyon bios sadece 1 ve 2. nesil ryzenları destekliyor. athlon güncellemesi sonradan geldi. ama bir arkadaşın da dediği gibi biosu sıfırlayıp girmeyi dene biosa girmeyi başarırsan bios versiyonunun en kötü f60 olduğuna emin ol. değilse güncelleme şart.

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
Tek ram ile çalıştırmayı dener misin bi
Denedim.
Clear cmos yapıp(pil çıkarma da olur) biosa giriyorsa xmp ayarlarını değiştirip öyle denermisin ?
Pil çıkarma yaptım bir şey değişmedi. Diğer işlemcimle BIOS ayarlarına girdiğimde XMP ayarları sıfırlanmıştı.
eğer bios versiyonun ilk versiyonsa sıkıntı çıkabilir. çünkü ilk versiyon bios sadece 1 ve 2. nesil ryzenları destekliyor. athlon güncellemesi sonradan geldi. ama bir arkadaşın da dediği gibi biosu sıfırlayıp girmeyi dene biosa girmeyi başarırsan bios versiyonunun en kötü f60 olduğuna emin ol. değilse güncelleme şart.
Güncel kullandığım işlemci R5 1600 AF.
Fakat BIOS sürümü f50.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Top Bottom