🔴AMD, CES 2026'da 9700F, 9850X3D ve 9950X3D2 İşlemcilerini Tanıtabilir İddiası 🔴

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,198
AMD'nin biraz burnu havalarda gibi duruyor. Piyasayı AMD işlemcileri silip süpürürken daha da piyasadan faydalanmak için CES 2026'da yeni Zen5 işlemciler tanıtması bekleniyor.

Şu anlık bir iddia tabi ama Zen6 öncesi bu işlemcileri tanıtıp piyasadan bihaber kullanıcıyı avlamaya çalışıyor olabilir.

Tahmini tanıtılacak işlemci fiyatları ve tüm Zen5 aşağıdaki listede (9500F hariç) :

1761478084251.webp

Kaynak:

AMD'nin biraz burnu havalarda gibi duruyor. Piyasayı AMD işlemcileri silip süpürürken daha da piyasadan faydalanmak için CES 2026'da yeni Zen5 işlemciler tanıtması bekleniyor.

Şu anlık bir iddia tabi ama Zen6 öncesi bu işlemcileri tanıtıp piyasadan bihaber kullanıcıyı avlamaya çalışıyor olabilir.

Tahmini tanıtılacak işlemci fiyatları ve tüm Zen5 aşağıdaki listede (9500F hariç) :

Alıntıyı görüntüle

Kaynak:
9950X 3D2 kağıt üzerinde süper duruyor. İki bölüme de 3D bellek koymuşlar adamlar ama yeni seride bunu tanıtmak varken neden eski nesile yeni işlemci çıkıyor o saçma geldi. Sanırım AMD şuan rakibi işlemci yapamadığı için yeni mimari ile uğraşmak istemiyor.

sizce zen6'da 9800x3d türevi bir işlemci olur mu? 7800x3d'den (cs oynuyorum yükseltmeye gerek yok yazmayın) 500hz monitöre geçeceğim için bir yükseltme yapmayı düşünüyorum, ama 2025'in sonundayız, zen6yı mı beklesem de dedirtiyor

sizce zen6'da 9800x3d türevi bir işlemci olur mu? 7800x3d'den (cs oynuyorum yükseltmeye gerek yok yazmayın) 500hz monitöre geçeceğim için bir yükseltme yapmayı düşünüyorum, ama 2025'in sonundayız, zen6yı mı beklesem de dedirtiyor
kesin olur da Zen6 2026 sonu veya 2027 başı tanıtılır diyorlar.

Alıntıyı görüntüle

Kaynak:
Yapılırsa güzel olur gibi umarım fiyatlarda iyi olur

9950X 3D2 kağıt üzerinde süper duruyor. İki bölüme de 3D bellek koymuşlar adamlar ama yeni seride bunu tanıtmak varken neden eski nesile yeni işlemci çıkıyor o saçma geldi. Sanırım AMD şuan rakibi işlemci yapamadığı için yeni mimari ile uğraşmak istemiyor.
Bir de Zen6 hemen hemen kesinleşmiş iken çıkış tarihi, Zen5'teki işlemcilerini revize etmek bana garip geldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yapılırsa güzel olur gibi umarım fiyatlarda iyi olur
9700F iyi olur gibi de diğerlerinin fiyatını kesin şişirirler bizde.

Bu yeni işlemciler çıkınca 9800x3d'nin tahtı devrilir mi acaba ? Şu 9950x3D 2 çok iyi duruyor kağıt üstünde.

Alıntıyı görüntüle

Kaynak:
2030 falan diye duymuştum ama gerçi o duyduğum sanırım am6

Bu yeni işlemciler çıkınca 9800x3d'nin tahtı devrilir mi acaba ? Şu 9950x3D 2 çok iyi duruyor kağıt üstünde.
Sanmam zaten aynı senenin sonunda Zen6 işlemciler geliyor. Daha bunlar piyasada yer edinene kadar Zen6 işlemciler çıkmış olur.

2030 falan diye duymuştum ama gerçi o duyduğum sanırım am6
Aynen hocam o am6, o da 2028 sonrası demişlerdi sanırsam.

Sanmam zaten aynı senenin sonunda Zen6 işlemciler geliyor. Daha bunlar piyasada yer edinene kadar Zen6 işlemciler çıkmış olur.

Hocam zen6 işlemciler gelince soket değişecek mi yoksa AM5 devam mı

ramlar malum değişmeye başladı ces de gözüktü yeni ramler biraz dandirik duruyor hani ışıklı mışıklı bir şey göremedim yatay yerleştiriliyor m2 ssd gibi

Hocam zen6 işlemciler gelince soket değişecek mi yoksa AM5 devam mı
Zen6'da sorun yok sanırsam tüm anakartlar BIOS update ile desteklemeye devam eder. am5 devam yani.

Am6 ile Zen7 gelir.

İşlemcilerin tek sorunu hepsi 9800x3d ye benzeyerek çalışacak oyunlarda amd sadece intelin 300mb l3 bellek planını duymuş olmalı ki dual vcashe yapıyor 2-3 gün önce aynı konuyu bende açtım fiyat olarak tr de alınmayacak seviyede olur 9800x3d nin oyun performansını değiştirecek bir şey olmaz ki tek ccd çalışıyor oyunlar diğer çekirdeği otonaitkmen İptal ediyor hem oyun oynuyacak hemde iş yapacak insanlar için çıkmış bir işlemci sırf amd nin fiyat arttırma politikası yani intelden ciddi bir atak gelmezse am6 da amd tekel olacak bu fiyatlar çok fazla maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

insanlar zen6 ile ilgili gereksiz telaşlanıyor amd 230W politikasını aşmaz ve amd zen 6 yı b650 lere getirmezse onlara güvenip anakart alan herkesi kaybederler amd nin eskiden olayı ucuz işlemci pahalı anakartı uzun ömürlülüktü hem işlemciler pahalı hem anakartlar pahalı çok satılıyor diye olduğunu biliyoruz ama bu fiyat politikası amd nin birazda güç zehirlenmesi içerisinde olduğunu gösteriyor intelin acilen birşeyler yapması lazım yoksa amd pazarı domine ettiği her gün biz daha pahalıya işlemci ve anakart alacağız 14600k 9700x le aynı performansı sunuyor çoğu uygulamada ama 14600k almak anakart+ işlemci 14-15k sadece 9700x 12.5-13k

Son düzenleme:
Geri