Amd çökme sorunu Yardım

achiles06

80+
Reaksiyon skoru
9
öncelikle merhaba kullandığım ekran kartı msi amd rx6700xt işlemci ryzen 5 5600 32 gb ram falan işte yüksek performans gerektiren oyunlarda çökme problemi yaşıyorum fps oyunlarında herhangi bir problem olmuyor ama örnek the last of us part2 de veya cyberpunk2077 gibi oyunlarda bir süre sonra çökme ve oyunu kapatıp ekran gidip tekrar geliyor bu can sıkıntısı yaşatmaya başladı amd programını genelde güncel tutmaya özen gösteriyorum varmı bir çözümü acaba

Performans sekmesi altinda hiz asirtma mi yapiyorsun cunku dedigine gore yasadigin hata tam olarak ondan kaynaklaniyor yaptigin hiz asirtma uyumsuzsa ekran siyah oluyor ayarlari sifirlayip geri aciyor bazen oyun devam ediyor bazen de cokuyor bu tamamen sans meselsi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun direk cokse anlarim ama ekran da gidip geliyor dedigin icin sordum oc mi yapiyorsun diye?

öncelikle merhaba kullandığım ekran kartı msi amd rx6700xt işlemci ryzen 5 5600 32 gb ram falan işte yüksek performans gerektiren oyunlarda çökme problemi yaşıyorum fps oyunlarında herhangi bir problem olmuyor ama örnek the last of us part2 de veya cyberpunk2077 gibi oyunlarda bir süre sonra çökme ve oyunu kapatıp ekran gidip tekrar geliyor bu can sıkıntısı yaşatmaya başladı amd programını genelde güncel tutmaya özen gösteriyorum varmı bir çözümü acaba
Ddu ile kaldırıp sıfırdan kurmayı deneyebilirsin bende de 6700 var ara ara böyle sıkıntılar yaşıyorum ddu ile kaldırıp sıfırdan kurunca bir süre düzeliyor, ama kesin çözüm için 5070-5070ti indirim kovalıyorum :)

bunu 2nci elden satsam ne ederki msi rx6700 xt 12 gb li versiyonu
Ddu ile kaldırıp sıfırdan kurmayı deneyebilirsin bende de 6700 var ara ara böyle sıkıntılar yaşıyorum ddu ile kaldırıp sıfırdan kurunca bir süre düzeliyor, ama kesin çözüm için 5070-5070ti indirim kovalıyorum :)

Benim RX 6600 Sapphire Pulse suan 5K'dan alici buluyor hocam sahibinden uzerinden biraz piyasayi arastirin takasli alicilar var mesela ben o sekilde alicam sifir 7800XT 16K, benimkini 5K sayiyor 11K 7800XT, 11K ya 7800XT'yi birak benim 6600'den bile iyi kart yok :D

Ama yine de guncel kart kovaliyorum bende indirimler ile 9070 veya 9070XT gibi

Benim RX 6600 Sapphire Pulse suan 5K'dan alici buluyor hocam sahibinden uzerinden biraz piyasayi arastirin takasli alicilar var mesela ben o sekilde alicam sifir 7800XT 16K, benimkini 5K sayiyor 11K 7800XT, 11K ya 7800XT'yi birak benim 6600'den bile iyi kart yok :D

Ama yine de guncel kart kovaliyorum bende indirimler ile 9070 veya 9070XT gibi
senin kart 5 k ederse buda 7 k 8k bandında falan eder heralde üstüne biraz çıkıp 5070 falan alabılsem süper olur aslında

bizim saticilar ve bu ekonomide aslinda 4070 Super kovaliyorum bende, 5070 ile ayni perfomansi veriyor ve alt seri diye uygun olmasini beklersiniz ama daha pahali :D o yuzden tekrar amd bakmaya basladim.

Geri