Amd cpu İle Amd gpu-Nvidia Gpu uyumu

Nestherr

80+
Reaksiyon skoru
159
Kafama takılan bir soru var arkadaşlar Amd işlemci kullanılan bir sistemde amd gpu taktığınızda AMD Smartacces memory özelliği aktif olup extra performans sağlıyor Fakat Amd işlemci ile aynı klasmanda ve aynı güçte nvidia gpu taktığımız zaman bu nasıl işliyor ? Mantıksal olarak iki kart aynı güçte olsa dahi sırf işlemci amd olduğu için amd gpu daha mı kararlı çalışmış oluyor ?

intelin gözünü seveyim böyle çarpık çurpuk işleri yok

Kafama takılan bir soru var arkadaşlar Amd işlemci kullanılan bir sistemde amd gpu taktığınızda AMD Smartacces memory özelliği aktif olup extra performans sağlıyor Fakat Amd işlemci ile aynı klasmanda ve aynı güçte nvidia gpu taktığımız zaman bu nasıl işliyor ? Mantıksal olarak iki kart aynı güçte olsa dahi sırf işlemci amd olduğu için amd gpu daha mı kararlı çalışmış oluyor ?
AMD GPU teknolojilerinin çoğu güncel intel işlemcilerle de çalışıyor. Bana kalırsa ekran kartı işlemci marka uyumu diye bir olay yok. İki uç nokta olan İntel/AMD yi de kullandım AMD/Nvidia yı da kullandım pek bir olayını görmedim.

niye gözünü seviyon extra performans veriyor amd.
Minik bir performans için rezalet amd Ekrem kartlarına geçiş yapmam tabii bana göre bu benim düşüncem 👍 başkası beğenir ama benim için küçük performans artışı yerine stabil ve her konuda cuda işlemlerde kafa rahatlığı için nvida tercihim ama işlemci konusunda kesinlikle hard yazılımcı değilsem amd tercih ederim.

200 fps alacağın oyunda 215 alsan ne 200 alsan ne monitor hz ni geçmedikçe sana bi katkısı yok
Arz talep meselesi belki 360hz kullanıyor monitörü herhangi biri :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Minik bir performans için rezalet amd Ekrem kartlarına geçiş yapmam tabii bana göre bu benim düşüncem 👍 başkası beğenir ama benim için küçük performans artışı yerine stabil ve her konuda cuda işlemlerde kafa rahatlığı için nvida tercihim ama işlemci konusunda kesinlikle hard yazılımcı değilsem amd tercih ederim.
Dostum ne gömdün ya rezaket falan neymiş amd öncesinde 3 tane ekran kartı geçti elimden nvidia pek bir farkını görmedim evet haklısın yazlım ve teknoloji konusunda üstün ama oyun oynayacak isem en güçlüsü ne ise onu alırım gram umrumda olmaz dediğin şey gibi oluyor araba alıcam ne amaçla yarışmak için toyotalar çok sağlammış mustang yerine prius alayım aynı fiyata.

Geri